Най-харесваните СПА и балнео дестинации в България

Намерете това, от което се нуждаят духът и тялото ви

Източник:
Публикувано на:
23 Ное 2017
Рейтинг:
3.0 / 1 оценка
Сподели тази статия:
Брой преглеждания:
9953 бр.
Колкото повече СПА и почивка, толкова по-добре, казал… всеки един човек, който е попаднал в кръговрата на забързаното ежедневие. Стресът и натовареният график през работната седмица често изцеждат по-голямата част от енергията ни и се нуждаем от презареждане на батериите. Именно затова лесните и чести бягства към любими СПА и балнеолечебни дестинации в България са спасението. Е, понякога може да експериментираме и да не заложим на нещо познато и традиционно, а да посетим спокойна локация, на която не сме били преди.

Българските курорти, подходящи за подобен тип релаксираща почивка, са много, но този път ще се спрем само на част от тях – Велинград, Девин, Шипково, Огняново и Хисаря. Ако вече сте били там и искате да посетите друга СПА дестинация – броят на възможностите ще ви зарадва доста.


Снимка: bg.wikipedia.org

Родопите вдигат красивата си планинска завеса и ни позволяват да надникнем в първата СПА локация – Велинград. Красотата на това място е всеизвестна, но по-важното е че лечебните предимства в родопското градче биха ви били не просто приятни, но и полезни. Минералните източници там са добър вариант за хора, които имат здравословни проблеми. И колкото и да не искаме да си признаем, независимо дали сме на 50 или 25 години, грижите за здравното ни състояние понякога остават на заден план. Ето защо Велинград  е място, на което може да промените това. В балнеолечебния курорт със сигурност може да съчетаете полезното с приятното. Не на последно място – карстовият извор Клептуза, обявен за природна забележителности, се намира във Велинград.

Оставаме в Родопите, защото очарованието и спокойствието, които планината излъчва не са само в един или два града – магнетизмът е навсякъде. Затова се прехвърляме мислено в  Девин. Ако може да направите едно единствено нещо в този град, то най-вероятно било отказът от излизане от минералните басейни там. Толкова са много и са толкова хубави. Подходящи са не просто за релакс, но и за лечебна цел. Доста често голям процент от процедурите с оздравителна цел са включени в цената на престоя ви, така че не се налага да доплащате.


Снимка: bg.wikipedia.org

Ако пък искате интензивно да вкарате здравето си в правилния път, може да опитате някой дневен СПА маратон, като комбинирате различни СПА и балнеолечебни дейности. Ако искате да се насладите на аромата на чистия боров въздух, то задължително трябва да посетите Шипково. Лековите извори там са идеални за всички сезонни в страната, така че не трябва да се притеснявате по кое време на годината изпитате нужда за глътка свежест и релакс. Мястото е подходящо за хора със здравословни проблеми, свързани с кръвното налягане, вътрешни болести, нервната система и други. Вижте кои са процедурите, които биха ви били полезни и направете своята резервация. В близост се намира Беклемето, Троян и още други български кътчета, които заслужават вниманието ви.

Това че Родопите могат да предложат нестихващи СПА дестинации не е лъжа – предпоследната спирка е Огняново. Макар и не толкова популярно, както останалите, това курортно селище ще ви очарова. Още повече, че възможностите за отдих тук са по-достъпни. Минералните извори там са с висока температура, която ще сгрее както тялото ви, така и душата през следващите студени месеци. Освен това, различните видове парни бани и масажи също ще ви накарат да заобичате това място.

Последната  СПА локация е Хисаря  и най-вероятно никой не би се изненадал, че тя попада в класацията за най-харесвани балнеолечебни дестинации в България. И тук също ще откриете множество полезни минерални извори и да се полюбувате на красотата в най-чистия ѝ вид. А всичкото това удоволствие страхотно би вървяло добре с една късна и вкусна хотелска закуска през уикенда. Дали на терасата на стаята, или пък в леглото – решението е ваше.

Възможностите да комбинирате разнообразни СПА процедури в  различни точки на България е добър подарък, който може да си подарите или пък да споделите с някого. Намерете това, от което се нуждаят духът и тялото ви и им го осигурете – няма да съжалявате.

Коментари

Коментирай 1000 символа