Непознатите ски писти

Просто извадете най-топлите си дрехи и хващайте щеките – снегът ви очаква

Източник:
Публикувано на:
06 Мар 2018
Рейтинг:
0.0
Сподели тази статия:
Брой преглеждания:
4439 бр.
Тази година тихо се топи поредният сняг, галено щипе слънцето пак, защото в града снегът е мираж… или се топи твърде бързичко. И понеже зимата явно този път наистина може би ще ни изненада и снегът ще остане далеч от нас – решението е само едно. Когато снегът не дойде при вас, вие отивате при снега!

Спортният ски сезон в България отдавна е открит, така че само трябва да натоварите ските и да се отправите на снежно приключение. За разнообразие обаче, изберете ски писта, на която досега не сте били. Разбира се, преди това трябва да се информирате дали тя е подходяща за вас – затова следващите редове ще ви бъдат много полезни. Кои са непознатите, но добри ски писти през зимния сезон в България и защо да изберете една от тях? (Ако пък не карате ски, то бъдете подготвени за потенциалната възможност в края на този текст вече да искате да се научите.)


Снимка: bg.wikipedia.org

Цигов чарк е сгушена в красите Родопи местност, част от която е самият ски курорт със същото име. Съвсем близо до него се намират Батак и Велинград, така че може да съчетаете спусканията по пистата заедно с разходка из двата града и забележителностите наблизо. Пистата е идеална за начинаещи или тъкмо прохождащи… (или по-правилно - пързалящи се) любителите на снежния спорт. Бонус към всичко това е язовир Батак, който през зимата е повече от величествен – задължително го посетете!


Снимкаhotelzdravetz.com

На по-малко от 30 км от Пловдив се намира истинско ски царство – ски пистата към хотелския комплекс "Здравец". Освен че е много близо до града и в сърцето на Родопите, пистата предлага нощно каране. За всички, които обичат спортните приключения, но карането през деня не им е достатъчно, или пък искат да се полюбуват на зимната приказка през нощта – това е идеалното място за тях. А винаги след карането ще може да се отдадете на нужната почивка и вкусна храна в комплекса.



Следващата ски писта, която незаслужено не е сред най-популярните е Картала. Ски местността се намира край Благоевград и е подходяща за както за малки и големи, така и за опитни и неопитни скиори. Лифтът към пистата и двата влека ви дават възможност без никакви усилия да прекарате цял ден по планинските склонове на Рила, в случай че рязко изпитате умора и мързел след поредното спускане.



Последното ски предложение е ски курортът Беклемето. Той се намира в близост до град Троян и в сърцето на Стара планина. Локацията е повече от добра, тук се правят и част от зимните спортни състезания в страната. Местата, на които може да отседнете в близост до трите писти в курорта, са много и разнообразни. Както малки и уютни вили, така и хотелски комплекси с пълна СПА програма, за да може освен забавление, да получите и релакс.

Непосредствено преди или след празниците, всеки се нуждае от още мъничко емоция. А какво по-подходящо от време от годината, за да опитате нещо ново – дали това ще е нова ски писта, или пък тотално ново хоби, каквото е карането. Не е нужно да изядете цялата тава с новогодишна баница, за да намерите своя нов късмет или хоби. Просто извадете най-топлите си дрехи и хващайте щеките – снегът ви очаква!

Коментари

Коментирай 1000 символа