Къде да посрещнем Джулай морнинг - празникът на свободата, музиката и лятото

Можете да се докоснете до първите юлски слънчеви лъчи от всяко едно място с добро изложение на изток. За ваше улеснение сме ви подготвили 4 събития, които да посетите с приятелите си и да се заредите с много положителни емоции и добро настроение.

Източник:
Публикувано на:
28 Юни 2018
Рейтинг:
5.0 / 2 оценки
Сподели тази статия:
Брой преглеждания:
3382 бр.
Джулай морнинг е български хипи празник, който започва да се празнува у нас от 80-те години на 20 век. Посрещането на изгрева на 1 юли дава повод на хората да обсъждат нови идеи за свободата и любовта, докато са се събрали под звездите на фона на запален огън и слушайки музика от нечия китара.

Празникът възниква във Варна, след това отбелязването му се премества в село Варвара, а по-късно се разпространява и по други места по Българското Черноморие. Но празнуването му не остава само на морския бряг, а започва да се чества и във вътрешността на страната. Особено популярни са бреговете на реки и всякакви водни басейни, хълмисти местности с възможно най-широка видимост на терена, както и всяко възвишение около големите градове.

Можете да се докоснете до първите юлски слънчеви лъчи от всяко едно място с добро изложение на изток. За ваше улеснение сме ви подготвили 4 събития, които да посетите с приятелите си и да се заредите с много положителни емоции и добро настроение. Ето ги и тях: 

Камен Бряг - където слънцето първо огрява България


Снимка: Boby Dimitrov/bg.wikipedia.org

Традицията първото юлско слънце да се посреща с концерт в местността "Огънчето" край Камен бряг ще бъде спазена и тази година. На сцената край брега ще се качат Звезди Керемидчиев с група Ахат и Милена Славова. 

Невероятно рок преживяване и силни емоции очакват феновете на твърдия звук в нощта срещу първи юли. Началото е след полунощ, а купонът ще продължи до 6.00 часа сутринта. За повече информация посетете страницата на събитието във facebook.

На Беклемето - под паметника "Арка на свободата" 


Снимка: Симона Илиянова/opoznai.bg

За трета поредна година, прохождащото за Троян събитие – July morning, ще посрещне с рок първото юлско утро в Троянския Балкан. Под паметника "Арка на свободата" общината организира посрещане на изгрева с участието на "Уикеда" и "Светльо & The Legends". Прочетете повече на http://www.rock-troyan.bg

Тутракан - на брега на река Дунав с Джон Лоутън и Б.Т.Р.


Снимка: bg.wikipedia.org

За поредна година на брега на река Дунав край Тутракан ще се съберат съмишленици на свободния дух от цялата страна за да преживеят July morning. В първата юлска утрин в Тутракан отново ще прозвучи вечният хит „July morning” в изпълнение на Джон Лоутън и Б.Т.Р.

В местността "Лодкостоянка" през цялата нощ на 30 юни срещу 1 юли ще пеят и свирят: Опиум, Евърдрийм, Павлин Манев и "Вход свободен", Санеца, Васко Кръпката И ПББ, Фанданго, Непукист, Слипърс, Бомб Жоуви, Блус Трафик, Арсеа - Италия, John Lawton и Б.Т.Р.

Бургас - до Моста в Морската градина


Снимка: Кристина Вълчева/opoznai.bg

Пясък, море, огън, изгрев и рок музика - една невероятна комбинация, която е гаранция за уникално преживяване на July Morning 2018. Отново сцената ще бъде до Моста в Морската градина - на 30 Юни, начало 19:00 часа. Програма можете да видите на страницата на събитието във facebook.

Коментари

Коментирай 1000 символа