България е осеяна с дестинации за екстремни спортове

България има не само завладяващо красива природа, нашата страна е осеяна с места, в които можете да се отдадете на вълнуващи преживявания с адреналинови спортове.

Източник: Добавена на: 03.10.2018
5
Разнообразието на релефа на България гарантира подходящи места за любителите на всеки от спортовете, привличащи с шеметна бързина и изискващи голяма ловкост и умения. Опознайте България като дестинация за екстремни приключения!

Места за бънджи скоковеЗа скоковете са необходими места като мостове, отвори на пещери или високи скали в проходи. Ако сте от София, отправете се към Проходна, това е подходящо място за начинаещи, с по-малка височина. Очакват ви и мостовете на Витиня, Клисура, Буново. 

В централна България са мостовете в Търново и край Габрово, а в близост до Русе е мостът при  Писанец. За ентусиасти от северозападна България е Дунав мост 2 до Видин, а край морето ви очакват Аспаруховият мост във Варна и мостът в местността Ковач в близост до Бургас. 

Не само Проходна, но и Стамболовият мост в Търново и мостът на Буново са подходящи за начинаещи с малката си височина. За търсещите по-вълнуващи скокове от голяма височина са  мостовете на Витиня и Клисура. 

Ако сте фенове на рафтингаАдреналиновите спускания по бързеи са за всички, които искат да пробват нов екстремен спорт, както и за тези, които вече са очаровани от него и са негови поклонници. 

Не се безпокойте за екипировка, ние ще ви предоставим всичко необходимо. Просто изберете дестинация, една от реките, бързащи надолу със запенени води. Рафтинг на Струма е един от основните избори, друга популярна рафтинг дестинация е Рилска река. В южна България имате избор от красивите Искър, Арда и Места, а в северна България – Бели Вит и Черни Вит. В южното Черноморие ви очаква Велека. 

Истинско предизвикателство са рафтинг спусканията по пълноводни реки, след топенето на снеговете. Но и през лятото забързаните надолу реки с предизвикателни прагове ще ви предизвикат за рафтинг приключения.

Каякинг приключенията също са за вас

Каякингът ви предизвиква да покажете умения, които изискват адреналиновите спортове – бързина и ловкост, докато се наслаждавате и на красивите околности. Тесният каяк е с голяма плавателност, поради специалния материал, от който е изработен. 

Изборът е голям – отправете се към основните каякинг дестинации – реките Искър и Струма, Камчия в северната черноморска част, както и язовири, един от най-известните язовири за каякинг е Огняново. Покажете силата на мускулите и добра координация, отправяйки се на каякинг ваканция. Морските дестинации също ще ви мамят за каякинг. 

Парапланингът е за тези, които са очаровани от реенето във въздуха като птициПарапланингът също има своите почитатели, които познават красивите преживявания с реене във въздуха, така както се издигат птиците. Полетите, траещи около половин час, карат всеки да усети по неповторим начин колко различна е гледката от височина и как този спорт допълва човешките умения и емоции. 

Разбира се, безспорен лидер сред дестинациите за парапланеризъм е Сопот. Този красив балкански град привлича парапланеристи със склоновете, много удобни за практикуване на спорта. До София можете да се отправите на парапланерно приключение от височините във Витоша. 

Сливенските скали и височините на Шуменското плато, село Топола до Балчик, както и село Добростан за пловдивчани и други живеещи наблизо също очакват опитни и начинаещи парапланеристи. Ако тепърва ще пробвате полет с парапланер, можете първо да се полюбувате на полетите на опитните си колеги, които могат да ви покажат дори въздушни акробатични трикове.

Открийте предизвикателствата и очарованието на екстремните спортове с Адвенчърс.бг

 Планинските висоти, мостовете, платата, бързите реки и язовирите са обекти, които трябва да опознаете с незабравими адреналинови изживявания. Ще установите, че можете да покажете повече бързина и ловкост, отколкото сте очаквали. Ще научите много нови неща, ще намерите нови приятели и колеги в екстремните спортове. 

Лесно е да изберете подходяща дестинация за предпочитания екстремен спорт и да се запишете за следващото мероприятие. Обърнете се към Адвенчърс.бг – ще ви предложим всички гореизброени екстремни приключения.
Предишна статия Следваща статия

Популярни оферти

МДТ "Константин Кисимов" -50% Гледайте мюзикъла "Криворазбраната цивилизация" - на 18 Ноември Grabo.bg 23 бр. 23:18:57 Цена: 10.00лв 20.00лв Виж повече » Хотел Amigos Нова година в Луковит! Нощувка със закуска и празнична вечеря, от Хотел Amigos Grabo.bg 32 бр. 1-3 нощувка 56лв/ден Топ цена: 119.00лв Виж повече » Diplomat Plaza Hotel & Resort 4* Есенна почивка за двама в Луковит! Нощувка със закуска и BBQ вечеря, плюс релакс зона Grabo.bg 6 бр. 1 нощувка 30:38:57 2 68лв/ден Топ цена: 135.00лв Виж повече » Импресарска фирма Ревю -38% Концертът "Чан до чан, песен до песен" на ансамбъл "Родопа" - на 26 Ноември Grabo.bg 7 бр. 06:38:57 Цена: 10.00лв 16.00лв Виж повече » Хотел Максимус** Есенна почивка във Велико Търново! Нощувка с възможност за закуска - за двама, трима или семейство с 2 деца Grabo.bg 24 бр. 1 нощувка 2 23лв/ден Топ цена: 45.00лв Виж повече » Хотел Максимус Хотел Максимус - нощувка със закуска Nastani.bg 1 нощувка 2 30лв/ден Топ цена: 60.00лв Виж повече »
Още статии