Академия за иновации 2020

... прочети още Във връзка с наложените извънредно положение и карантина в България, имайте предвид, че ако до датите 5-6 юни 2020, няма промяна в страната, събитието ни за креативни и приложими идеи на студенти ще се проведе онлайн. Какво значи това?* - Вашите идеи и презентации, ще бъдат качени на нашия уебсайт - Ще работите с менторите си дистанционно - Журирането ще се случи изцяло онлайн в Google форма - Резултатите и класирането на отборите ще бъдат обявени във Фейсбук и тук В партньорство с водещите университети в България за 7-ма поредна година, през 2020, ще организираме Академия за иновации - Bulgaria Innovation Hackathon за студенти от цялата страна. С институционалната подкрепа на Европейската комисия в България и с генералната подкрепа на Европейска инвестиционна банка. Проектът функционира на принципа на факултета по иновации d.school в Станфорд - изнесена образователна програма и учебна инициатива за студенти и преподаватели от различни специалности и всички университети в България, в която студентите усвояват в интензивен курс знания за иновации и представят свои стартиращи проекти пред жури от преподаватели, бизнеса и неправителствени организации с идеална цел. През 2020 година в събитието ще участват студенти от 12 университета: Нов български университет (НБУ), СУ "Св. Климент Охридски" (СУ), Технически университет София (ТУ София), Университет за национално и световно стопанство (УНСС), Американски университет Благоевград (АУБ), Софтуерен университет (СофтУни), Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Технически университет Габрово (ТУ Габрово), Висш лесотехнически университет (ВЛТУ), Медицински университет София (МУ), Военен университет "Васил Левски", Велико Търново (НВУ), Варненски свободен университет "Черноризец Храбър" (ВСУ). Имаме 6 основни теми: Айнщайн: Естествени науки – Биология, Физика, Химия, Математика, Медицина и др. Платон: Хуманитарни науки – Психология, Философия, Филология, Педагогика и др. Аристотел: Социални науки – Антропология, Социология, Държавно управление, История, Журналистика и др. Мъск: Технологии и Инженерни науки – Програмиране, Телекомуникации, Електроника, Мехатроника и др. Джобс: Бизнес администрация и Икономика – Предприемачество, Реклама и Маркетинг, Управление, Финанси, Икономика и др. Дисни: Изкуства – Архитектура, Дизайн, Изобразително изкуство, Музика и др. Наш любезен домакин е Литературен клуб "Перото" в НДК, където на 5 и 6 юни 2020 младежите ще могат да разработят своите идеи под формата на кратки 15 минутни презентации и демо версии на продукти и услуги. Надпреварата се случва в 24 часа под менторството на журито, партньори и членове на нашия екип. Запознайте се Общите условия за участие. Предварителна регистрация за отбори, (с до 5 участници), ще тече от януари до края на месец май в нашия сайт: http://innovationstarterbox.bg/events/akademiya-za-inovatsii-2020/ Желаем успех на всички кандидати!

Академия за иновации 2020

Дати на провеждане

05 юни 2020 (петък)
до 06 юни 2020 (събота)
Литературен клуб "Перото", НДК
София
Подходящо
За младежи
За възрастни

Описание

... прочети повече Във връзка с наложените извънредно положение и карантина в България, имайте предвид, че ако до датите 5-6 юни 2020, няма промяна в страната, събитието ни за креативни и приложими идеи на студенти ще се проведе онлайн. Какво значи това?*
- Вашите идеи и презентации, ще бъдат качени на нашия уебсайт
- Ще работите с менторите си дистанционно
- Журирането ще се случи изцяло онлайн в Google форма
- Резултатите и класирането на отборите ще бъдат обявени във Фейсбук и тук

В партньорство с водещите университети в България за 7-ма поредна година, през 2020, ще организираме Академия за иновации - Bulgaria Innovation Hackathon за студенти от цялата страна. С институционалната подкрепа на Европейската комисия в България и с генералната подкрепа на Европейска инвестиционна банка.

Проектът функционира на принципа на факултета по иновации d.school в Станфорд - изнесена образователна програма и учебна инициатива за студенти и преподаватели от различни специалности и всички университети в България, в която студентите усвояват в интензивен курс знания за иновации и представят свои стартиращи проекти пред жури от преподаватели, бизнеса и неправителствени организации с идеална цел.

През 2020 година в събитието ще участват студенти от 12 университета: Нов български университет (НБУ), СУ "Св. Климент Охридски" (СУ), Технически университет София (ТУ София), Университет за национално и световно стопанство (УНСС), Американски университет Благоевград (АУБ), Софтуерен университет (СофтУни), Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Технически университет Габрово (ТУ Габрово), Висш лесотехнически университет (ВЛТУ), Медицински университет София (МУ), Военен университет "Васил Левски", Велико Търново (НВУ), Варненски свободен университет "Черноризец Храбър" (ВСУ).

Имаме 6 основни теми:

Айнщайн: Естествени науки – Биология, Физика, Химия, Математика, Медицина и др.
Платон: Хуманитарни науки – Психология, Философия, Филология, Педагогика и др.
Аристотел: Социални науки – Антропология, Социология, Държавно управление, История, Журналистика и др.
Мъск: Технологии и Инженерни науки – Програмиране, Телекомуникации, Електроника, Мехатроника и др.
Джобс: Бизнес администрация и Икономика – Предприемачество, Реклама и Маркетинг, Управление, Финанси, Икономика и др.
Дисни: Изкуства – Архитектура, Дизайн, Изобразително изкуство, Музика и др.

Наш любезен домакин е Литературен клуб "Перото" в НДК, където на 5 и 6 юни 2020 младежите ще могат да разработят своите идеи под формата на кратки 15 минутни презентации и демо версии на продукти и услуги. Надпреварата се случва в 24 часа под менторството на журито, партньори и членове на нашия екип.

Запознайте се Общите условия за участие.
Предварителна регистрация за отбори, (с до 5 участници), ще тече от януари до края на месец май в нашия сайт:
http://innovationstarterbox.bg/events/akademiya-za-inovatsii-2020/

Желаем успех на всички кандидати!
Източник:
Още за събитието:

Събития наблизо

Днес 02 юни
вт 02 Юни - чт 04 Юни
на 25метра в София
вт 02 Юни / 20:00
на 17метра в София
Утре 03 юни
ср 03 Юни / 18:00 утре
на 14метра в София
ср 03 Юни / 19:30 утре
на 1.2км. в Сцена "DERIDA"