Минало събитие

Ангел Заберски квартет - oнлайн концерт

... прочети още Концертът е част от инициативата на студио Jeng & Perfect Records в подкрепа на българската музика Music Is Life. Ангел Заберски Квартет Представяне на нов албум „Zaberski vs Yossifov” Jeng Studio – онлайн концерт 29 май, 21:00 часа „Ангел Заберски квартет" е съставен от изявените български джаз изпълнители Ангел Заберски-син (пиано), Мишо Йосифов (тромпет), Стоян Янкулов - Стунджи (ударни) и Борис Таслев (бас). Те са добре познати на аудиторията в България както заедно, така и със своите индивидуални изяви в различни проекти, обхващайки цялата палитра на джаз музиката. Формацията е имала до момента редица успешни изяви у нас и в чужбина. Едно от най-запомнящите се участия на „Ангел Заберски квартет" е на фестивала „Европейски дни на културата" във Франкфурт (Германия) през 2014 г., когато вдигнаха на крака публиката в култовия клуб Jazzkeller. Както и по-късно концертът от цикъла „Музиката на Америка“ с участието на „Ангел Заберски квартет“ с Оркестъра на Класик ФМ радио, концертите “Арт скици“ в Sofia live club и Зала 1 на Българско национално радио. Въпреки мъгливата културна среда през тези месеци музикантите от Ангел Заберски квартет успяха да завършат своя нов албум с авторска музика и на 29 май 2020 година ще го представят официално благодарение на онлайн излъчването от Дженг Студио. Музиката в новия албум е композирана от Михаил Йосифов и Ангел Заберски, като пиесите на Ачо са в стил бибоп и мейнстриим, а две от тях са по-оркестрови, по-симфонични, инспирирани от проекта му „Симфони джаз”. Пиесите на Мишо са в присъщите за него оптимистични джазови композиции с голяма доза импровизации и разбира се типичния за него жизнеутвърждаващ закачлив елемент. Разбира се и двамата композитори са оставили и достатъчно време за майсторството на Стоян Янкулов и Борис Таслев. Записите на новия албум, както и смесването и мастерирането са направени в студиото на Стоян Янкулов „Дръмбой” през префиненото ухо на познатия му перфекционизъм. Лайв стрийм на Фейсбук и Youtube страницата на JENG studio - 29 май /петък/ от 21:00 ч. Достъпът до концерта е абсолютно БЕЗПЛАТЕН. Всеки може да подкрепи Ангел Заберски Квартет като закупи виртуален билет на платформата URBO. Албумът може да получите като подарък посредством ВИП билет за онлайн концерта. #MusicisLife

Ангел Заберски квартет - oнлайн концерт

Дати на провеждане

29 май 2020 от 21:00ч.
София
изминало
Подходящо
За възрастни

Описание

... прочети повече Концертът е част от инициативата на студио Jeng & Perfect Records в подкрепа на българската музика Music Is Life.

Ангел Заберски Квартет
Представяне на нов албум

„Zaberski vs Yossifov”
Jeng Studio – онлайн концерт

29 май, 21:00 часа

„Ангел Заберски квартет" е съставен от изявените български джаз изпълнители Ангел Заберски-син (пиано), Мишо Йосифов (тромпет), Стоян Янкулов - Стунджи (ударни) и Борис Таслев (бас). Те са добре познати на аудиторията в България както заедно, така и със своите индивидуални изяви в различни проекти, обхващайки цялата палитра на джаз музиката.

Формацията е имала до момента редица успешни изяви у нас и в чужбина. Едно от най-запомнящите се участия на „Ангел Заберски квартет" е на фестивала „Европейски дни на културата" във Франкфурт (Германия) през 2014 г., когато вдигнаха на крака публиката в култовия клуб Jazzkeller.

Както и по-късно концертът от цикъла „Музиката на Америка“ с участието на „Ангел Заберски квартет“ с Оркестъра на Класик ФМ радио, концертите “Арт скици“ в Sofia live club и Зала 1 на Българско национално радио.

Въпреки мъгливата културна среда през тези месеци музикантите от Ангел Заберски квартет успяха да завършат своя нов албум с авторска музика и на 29 май 2020 година ще го представят официално благодарение на онлайн излъчването от Дженг Студио.

Музиката в новия албум е композирана от Михаил Йосифов и Ангел Заберски, като пиесите на Ачо са в стил бибоп и мейнстриим, а две от тях са по-оркестрови, по-симфонични, инспирирани от проекта му „Симфони джаз”. Пиесите на Мишо са в присъщите за него оптимистични джазови композиции с голяма доза импровизации и разбира се типичния за него жизнеутвърждаващ закачлив елемент. Разбира се и двамата композитори са оставили и достатъчно време за майсторството на Стоян Янкулов и Борис Таслев.

Записите на новия албум, както и смесването и мастерирането са направени в студиото на Стоян Янкулов „Дръмбой” през префиненото ухо на познатия му перфекционизъм.

Лайв стрийм на Фейсбук и Youtube страницата на JENG studio - 29 май /петък/ от 21:00 ч.

Достъпът до концерта е абсолютно БЕЗПЛАТЕН. Всеки може да подкрепи Ангел Заберски Квартет като закупи виртуален билет на платформата URBO.

Албумът може да получите като подарък посредством ВИП билет за онлайн концерта.

#MusicisLife
Източник:
Още за събитието:

Още събития с участието на Ангел Заберски

ср 17 юни
ср 17 Юни / 20:00 след 13 дни
Цена: 10 лв.
ART CLUB SOFIA - София
пт 04 дек
пт 04 Дек / 20:00 след 183 дни
Цени: 25 - 40 лв.
Национален дворец на културата - София

Изминали събития с участието на Ангел Заберски

премиера
вт 28 Апр / 19:00
Цена: 25 лв.
Доходно здание - Русе
сб 14 Мар / 19:00
Цена: 12 лв.
Студио 5 - София
нд 01 Мар / 19:00
Цена: 15 лв.
Студио 5 - София
сб 15 Фев / 20:00
Цена: 15 лв.
Студио 5 - София
пт 19 Юли / 21:00
Цени: 20 - 25 лв.
Летен театър - Варна
чт 13 Юни / 19:30
Цена: 20 лв.
Първо Студио на БНР - София
чт 20 Дек / 19:00
Цени: 25 - 65 лв.
Национален дворец на културата - София
пт 14 Сеп / 19:00
Цени: 10 - 15 лв.
Градски Дом на Културата "Борис Христов" - Пловдив