Минало събитие

"Да разлаем кучетата"

... прочети още Автор: Емил Атанасов Творчески екип: Режисьор: Иван Урумов Сценография и костюми: Нина Пашова Музика: Добрин Векилов - Дони Фотограф: Иван Дончев Плакат: Радослава Боор Актьори: Милен Миланов Васил Михайлов Иван Налбантов Стефка Янорова Борислав Стоилов Георги Кадурин Веселин Анчев Тигран Торосян Георги Къркеланов Гергана Данданова Анастасия Ингилизова Мирослав Пашов Асен Кобиларов „Световна глобализация или национална идентичност?” – това е въпросът! Все по-често тези основни за човека и обществото фактори застават на две срещуположни, враждуващи страни. Хората и обществата в съвременния свят, като че ли изпадат в заблудата, че за да живеем заедно в едно „голямо село” трябва задължително и априори да изповядваме едни и същи ценности, вери, морални догми и да имаме едва ли не една и съща представа за това как да съществуваме. Това означава тотално да се унифицираме и обезличим, което ми се струва твърде опасна и позната идеология. И още по-страшното е, че това не се налага от някъде високо, от някой голям и силен, а започва да става един вид по вътрешно убеждение, като някакъв естествен подбор. А в своята същност, човекът е създаден да бъде различен и уникален. И обществата по своя национален, религиозен, както и по-какъвто и да било друг обединяващ ги признак, всъщност са създадени да бъдат различни. И именно всички тези различия ни правят индивидуални, уникални и точно за това ценни и нужни едни другиму. Ето защо, всеки със своята неповторима идентичност може да бъде ценен и ценен в това глобално село, в което цветното и пъстрото, а не сивото и скучното правят съществуването ни богато и красиво. Значи, вероятно смисълът е да се учим и обогатяваме взаимно, а не да се конфронтираме и делим заради това че сме различни. Следователно, въпросът не е: „… или …”, а е световна глобализация и национална идентичност – заедно и поотделно. Приятно гледане! Иван Урумов

Дати на провеждане

София
изминало
Подходящо
За възрастни

Описание

... прочети повече Автор: Емил Атанасов

Творчески екип:
Режисьор: Иван Урумов
Сценография и костюми: Нина Пашова
Музика: Добрин Векилов - Дони
Фотограф: Иван Дончев
Плакат: Радослава Боор

Актьори:
Милен Миланов
Васил Михайлов
Иван Налбантов
Стефка Янорова
Борислав Стоилов
Георги Кадурин
Веселин Анчев
Тигран Торосян
Георги Къркеланов
Гергана Данданова
Анастасия Ингилизова
Мирослав Пашов
Асен Кобиларов

„Световна глобализация или национална идентичност?” – това е въпросът!

Все по-често тези основни за човека и обществото фактори застават на две срещуположни, враждуващи страни. Хората и обществата в съвременния свят, като че ли изпадат в заблудата, че за да живеем заедно в едно „голямо село” трябва задължително и априори да изповядваме едни и същи ценности, вери, морални догми и да имаме едва ли не една и съща представа за това как да съществуваме. Това означава тотално да се унифицираме и обезличим, което ми се струва твърде опасна и позната идеология. И още по-страшното е, че това не се налага от някъде високо, от някой голям и силен, а започва да става един вид по вътрешно убеждение, като някакъв естествен подбор.

А в своята същност, човекът е създаден да бъде различен и уникален. И обществата по своя национален, религиозен, както и по-какъвто и да било друг обединяващ ги признак, всъщност са създадени да бъдат различни. И именно всички тези различия ни правят индивидуални, уникални и точно за това ценни и нужни едни другиму.

Ето защо, всеки със своята неповторима идентичност може да бъде ценен и ценен в това глобално село, в което цветното и пъстрото, а не сивото и скучното правят съществуването ни богато и красиво. Значи, вероятно смисълът е да се учим и обогатяваме взаимно, а не да се конфронтираме и делим заради това че сме различни. Следователно, въпросът не е: „… или …”, а е световна глобализация и национална идентичност – заедно и поотделно.
Приятно гледане!

Иван Урумов

Допълнителна информация

600 преглеждания 4 преглеждания за последния месец Източник: artvibe.bg

Коментари

Още събития с участието на тези артисти

пт 11 сеп
пт 11 Сеп / 19:00 след 30 дни
Цена: 20 лв.
Народен театър "Иван Вазов" - София
чт 17 сеп
чт 17 Сеп / 20:00 след 36 дни
Цени: 13 - 15 лв.
Театър 199 - София
пн 21 сеп
пн 21 Сеп / 20:00 след 40 дни
Цени: 11 - 18 лв.
Театър 199 - София
сб 26 сеп
сб 26 Сеп / 20:00 след 45 дни
Театър 199 - София
нд 27 сеп
нд 27 Сеп / 20:00 след 46 дни
Цени: 11 - 18 лв.
Театър 199 - София

Изминали събития с участието на тези артисти

нд 09 Авг / 19:00
Цена: 20 лв.
Народен театър "Иван Вазов" - София
сб 08 Авг / 19:00
Цена: 20 лв.
Народен театър "Иван Вазов" - София
вт 28 Юли / 20:00
Цени: 11 - 18 лв.
Театър 199 - София
пн 27 Юли / 20:00
Цени: 11 - 15 лв.
Театър 199 - София
пт 24 Юли / 20:00
Театър 199 - София
вт 21 Юли / 20:00
Цени: 9 - 16 лв.
Театър 199 - София
ср 15 Юли / 20:00
Цена: 15 лв.
София Тех Парк
чт 09 Юли / 20:00
Цени: 11 - 18 лв.
Театър 199 - София
вт 07 Юли / 20:00
Цена: 15 лв.
София Тех Парк
вт 30 Юни / 20:00
Цена: 15 лв.
София