Минало събитие

Филми за Тибет в парка - открита сцена на Театър София

... прочети още Приятели, време е да се завърнем в света на киното пред големия екран под звездите! Каним ви на една лятна и заредена с красиви планински гледки вечер на откритата лятна сцена на Театър София - нашите любезни домакини! Онлайн събитията са чудесна идея, но нищо не може да замени срещата ни с вас - нашата прекрасна публика! Подбрали сме специална селеция с филми за Тибет – едно от най-свещените места по света, с най-високата територия на планетата. Тази мъничка страна винаги е привличала приключенците със своята необятна девствена красота, с високите Хималаи на своя територия, зелените поля, както и с културата и живота на местните жители. Програма: 20:30ч. - отваряне на вратите, откриване 21:00ч. - 21:54ч. - “Магичната планина – пътят към Кайлаш”, Франция, Флоранс Тран, Аликс Симон, 54’ В Тибет има множество обвити в тайнственост върхове. Но един е мечта на милиони хора, изповядващи будизъм или хиндуизъм – Кайлаш. Всяка година той привлича поклонници от цял свят, които търсят пречистване и вдъхновение. Между тях са и двама французи. За Симон това акт за отдаване на почит, за Флоранс – търсене на истинската промяна. Към Магичната планина води дълго духовно пътешествие, което обогатява всеки с мистичните и магични измерения на това свещено място. 21:54ч. - 23:00ч. - "Ани, монахините от Ячен Гар", Италия, Елоиз Барбиери, Роберто Дал’Анджело, 53` В средата на 80-те години будисткият монах Акиук Лама се отправя да медитира на свещеното плато в Източен Тибет. Постепенно към него се присъединяват безчет поклонници, които основават Ячен Гар – огромно „будистко селище“, в което живеят около 20 000 монаси, две трети от които жени. Това е свещено място, което китайското правителство иска да ликвидира. Женската зона представлява цяло селище от колиби, обитавани от монахини на най-различна възраст, обединени от общите си духовни търсения и стремеж към спасение. Много от тях са представителки на китайската етническа група хан. Режисьорката е единствената представителка на западната култура, която е допусната да поживее известно време сред тях и да прекара един месец в Ячен Гар въпреки обиските на полицията. Тя разказва за живота в това необикновено място. Филми от програмата на Международния фестивал за планинарско и екстремно кино - Банскофилмфест. Заповядайте! Нямаме търпение да ви видим! Прожекциите ще се проведат при спазване на всички мерки - местата са разположени на безопасно разстояние, ще бъдат осигурени предпазни средства и дезинфектанти на входа на събитието! При лошо време прожекциите ще бъдат на закрито в сградата на Театър София! Вход: 10лв. Можете да закупите предварително вход тук: https://banskofilmfest.com/filmi-za-tibet-v-parka/ Вход не се продава предварително на касите на театъра.

Филми за Тибет в парка - открита сцена на Театър София

Дати на провеждане

07 юни 2020 от 20:30ч.
Театър "София"
София
изминало

Цени

10 лв.

Подходящо
За възрастни

Описание

... прочети повече Приятели, време е да се завърнем в света на киното пред големия екран под звездите! Каним ви на една лятна и заредена с красиви планински гледки вечер на откритата лятна сцена на Театър София - нашите любезни домакини! Онлайн събитията са чудесна идея, но нищо не може да замени срещата ни с вас - нашата прекрасна публика!
Подбрали сме специална селеция с филми за Тибет – едно от най-свещените места по света, с най-високата територия на планетата. Тази мъничка страна винаги е привличала приключенците със своята необятна девствена красота, с високите Хималаи на своя територия, зелените поля, както и с културата и живота на местните жители.

Програма:
20:30ч. - отваряне на вратите, откриване
21:00ч. - 21:54ч. - “Магичната планина – пътят към Кайлаш”, Франция, Флоранс Тран, Аликс Симон, 54’
В Тибет има множество обвити в тайнственост върхове. Но един е мечта на милиони хора, изповядващи будизъм или хиндуизъм – Кайлаш. Всяка година той привлича поклонници от цял свят, които търсят пречистване и вдъхновение. Между тях са и двама французи. За Симон това акт за отдаване на почит, за Флоранс – търсене на истинската промяна. Към Магичната планина води дълго духовно пътешествие, което обогатява всеки с мистичните и магични измерения на това свещено място.

21:54ч. - 23:00ч. - "Ани, монахините от Ячен Гар", Италия, Елоиз Барбиери, Роберто Дал’Анджело, 53`
В средата на 80-те години будисткият монах Акиук Лама се отправя да медитира на свещеното плато в Източен Тибет. Постепенно към него се присъединяват безчет поклонници, които основават Ячен Гар – огромно „будистко селище“, в което живеят около 20 000 монаси, две трети от които жени. Това е свещено място, което китайското правителство иска да ликвидира. Женската зона представлява цяло селище от колиби, обитавани от монахини на най-различна възраст, обединени от общите си духовни търсения и стремеж към спасение. Много от тях са представителки на китайската етническа група хан. Режисьорката е единствената представителка на западната култура, която е допусната да поживее известно време сред тях и да прекара един месец в Ячен Гар въпреки обиските на полицията. Тя разказва за живота в това необикновено място.

Филми от програмата на Международния фестивал за планинарско и екстремно кино - Банскофилмфест.

Заповядайте! Нямаме търпение да ви видим!

Прожекциите ще се проведат при спазване на всички мерки - местата са разположени на безопасно разстояние, ще бъдат осигурени предпазни средства и дезинфектанти на входа на събитието! При лошо време прожекциите ще бъдат на закрито в сградата на Театър София!

Вход: 10лв. Можете да закупите предварително вход тук:
https://banskofilmfest.com/filmi-za-tibet-v-parka/
Вход не се продава предварително на касите на театъра.
Още за събитието:

Други събития в Театър "София"

вт 07 Юли / 21:00
Цени: 7 - 14 лв.
Театър "София"
ср 08 Юли / 20:30 утре
Цени: 9 - 20 лв.
Театър "София"
чт 09 Юли / 21:00 след 2 дни
Цени: 7 - 20 лв.
Театър "София"
пт 10 Юли / 20:30 след 3 дни
Цени: 9 - 16 лв.
Театър "София"
сб 11 Юли / 21:00 след 4 дни
Цена: 12 лв.
Театър "София"
премиера
ср 15 Юли / 20:30 след 8 дни
Цени: 12 - 20 лв.
Театър "София"
Виж всички

Събития наблизо

Днес 07 юли
вт 07 Юли / 19:00
Цена: 12 лв.
на 88метра в Театрална работилница "Сфумато" - София
вт 07 Юли / 19:00
Цена: 20 лв.
на 1.6км. в Народен театър "Иван Вазов" - София
вт 07 Юли / 19:00
Цена: 18 лв.
на 1.4км. в Театър "Сълза и смях" Открита сцена - София
премиера
вт 07 Юли / 19:00
Цена: 20 лв.
на 1.6км. в Народен театър "Иван Вазов" - София
Времето

Днес, 07 юли.

13° 19° 19°C слаб дъжд

Утре, 08 юли.

11° 24° 21°C ясно небе

Четвъртък, 09 юли.

13° 26° 24°C ясно небе

Петък, 10 юли.

14° 27° 25°C ясно небе

Събота, 11 юли.

15° 28° 25°C ясно небе

Неделя, 12 юли.

16° 26° 26°C умерен дъжд

Понеделник, 13 юли.

14° 22° 20°C ясно небе
Покажи 5-дневна