Минало събитие

Фолклорен фестивал "Шарено пиле петровско" - с. Церова Кория

... прочети още Фолклорен фестивал "Шарено пиле петровско" се провежда в с. Церова кория, под патронажа на Кмета на селото. Организатори на събитието са Кметство с. Церова кория и НЧ "Развитие – 1883", със съдействието на Община Велико Търново. Основната цел на фестивала е съхраняване, развиване и популяризиране на музикалното, танцовото и словесно изкуство от различните етнографски области, както и даване на възможност за изява на изпълнители от различни възрастови групи. Проявата няма конкурсен характер и ще се състои на открита сцена в зоната за отдих в селото. Право на участие имат само непрофесионални колективи (певчески и танцови състави за автентичен и обработен фолклор, клубове за народни танци; групи за пресъздаване на обичаи) и индивидуални изпълнители (певци, разказвачи и др.), читалища, ЦРД, Младежки домове, частни школи, студия, клубове, релакс школи и др. Индивидуалните участници представят програма с продължителност до 5 мин., ансамблите – до 10 мин., а групите за обичаи – до 15 минути. Празненствата започват с дефиле на участниците. За повече информация - вижте тук.

Фолклорен фестивал "Шарено пиле петровско" - с. Церова Кория

Дати на провеждане

29 юни 2019
c.Церова кория - Лясковец
изминало
04 юли 2020
c.Церова кория - Лясковец
изминало

Местоположение

Подходящо
За деца
За семейства
За младежи
За възрастни

Описание

... прочети повече Фолклорен фестивал "Шарено пиле петровско" се провежда в с. Церова кория, под патронажа на Кмета на селото. Организатори на събитието са Кметство с. Церова кория и НЧ "Развитие – 1883", със съдействието на Община Велико Търново.

Основната цел на фестивала е съхраняване, развиване и популяризиране на музикалното, танцовото и словесно изкуство от различните етнографски области, както и даване на възможност за изява на изпълнители от различни възрастови групи. Проявата няма конкурсен характер и ще се състои на открита сцена в зоната за отдих в селото. Право на участие имат само непрофесионални колективи (певчески и танцови състави за автентичен и обработен фолклор, клубове за народни танци; групи за пресъздаване на обичаи) и индивидуални изпълнители (певци, разказвачи и др.), читалища, ЦРД, Младежки домове, частни школи, студия, клубове, релакс школи и др. Индивидуалните участници представят програма с продължителност до 5 мин., ансамблите – до 10 мин., а групите за обичаи – до 15 минути.

Празненствата започват с дефиле на участниците.
За повече информация - вижте тук.

Допълнителна информация

86 преглеждания 8 преглеждания за последния месец https://tserovakoria.com

Коментари

Оферти за събития и забавления наблизо

Виж всички
Времето

Днес, 12 авг.

20° 32° 31°C слаб дъжд

Утре, 13 авг.

17° 32° 29°C ясно небе

Петък, 14 авг.

18° 33° 33°C ясно небе

Събота, 15 авг.

18° 32° 30°C слаб дъжд

Неделя, 16 авг.

15° 21° 21°C слаб дъжд

Понеделник, 17 авг.

15° 26° 23°C ясно небе
Покажи 5-дневна