Фолклорен празник "С песните на Борис Машалов" - с. Сливовица

... прочети още Национален празник-надпяване с песните на Борис Машалов се провежда в село Сливовица, Велико Търново през септември. Народната певица Анна Борисова е организатор на проявата. Целта на фолклорния фестивал е да се отдаде значимото на творците от Северняшката област и да се постави професионална основа за оценка на изпълнителите на северняшки народни песни. За участие в надпяването участват стотици индивидуални и групови изпълнители. В конкурса ще се включат млади изпълнители от всички музикални училища в страната, както и студенти от различни университети. Участниците се състезават в пет възрастови групи, с по две изпълнения, като едното задължително трябва да бъде от репертоара на Борис Машалов.

Фолклорен празник "С песните на Борис Машалов" - с. Сливовица

Дати на провеждане

19 септември 2020 (събота)
Читалище "Просвета 1927"
c.Сливовица - Златарица

Цени

Вход свободен

Подходящо
За семейства
За младежи
За възрастни

Описание

... прочети повече Национален празник-надпяване с песните на Борис Машалов се провежда в село Сливовица, Велико Търново през септември. Народната певица Анна Борисова е организатор на проявата.

Целта на фолклорния фестивал е да се отдаде значимото на творците от Северняшката област и да се постави професионална основа за оценка на изпълнителите на северняшки народни песни.

За участие в надпяването участват стотици индивидуални и групови изпълнители.

В конкурса ще се включат млади изпълнители от всички музикални училища в страната, както и студенти от различни университети.

Участниците се състезават в пет възрастови групи, с по две изпълнения, като едното задължително трябва да бъде от репертоара на Борис Машалов.
Източник: