Минало събитие

Фолклорен събор и конкурс "Еленово"

... прочети още ФОЛКЛОРЕН СЪБОР "ЕЛЕНОВО" Организатори Община Нова Загора Фолклорен събор и конкурс в близка местност край село Еленово. Два дни на две сцени любителите на народното изкуство ще мерят сили,оценени от професионално жури. Музика,песни,танци,забавления и атракции! ЦЕЛИ НА СЪБОРА: - Възпроизвеждане на фолклорната култура в наше време в естествената среда на празника,за утвърждаване на приемственост в процеса на унаследяване и съхраняване спецификата й на локално и регионално равнище, за обучение на младото поколение в нейните елементи и ценностна система, като част от многообразното културно наследство и основен елемент на съвременната култура. - Предоставяне възможност на многобройните колективи и изпълнители да получат обществено признание и да докажат,че и днес фолклорът е неизменна съкровищница на ценности,съхранени и наследени от предците.

Фолклорен събор и конкурс "Еленово"

Дати на провеждане

04 май 2019
до 05 май 2019
c.Еленово (Област Сливен) - Кермен
изминало

Местоположение


Тагове

Подходящо
За семейства
За възрастни

Описание

... прочети повече ФОЛКЛОРЕН СЪБОР "ЕЛЕНОВО"
Организатори
Община Нова Загора
Фолклорен събор и конкурс в близка местност край село Еленово. Два дни на две сцени любителите на народното изкуство ще мерят сили,оценени от професионално жури. Музика,песни,танци,забавления и атракции!
ЦЕЛИ НА СЪБОРА:
- Възпроизвеждане на фолклорната култура в наше време в
естествената среда на празника,за утвърждаване на приемственост в процеса на унаследяване и съхраняване спецификата й на локално и регионално равнище, за обучение на младото поколение в нейните елементи и ценностна система, като част от многообразното културно наследство и основен елемент на съвременната култура.
- Предоставяне възможност на многобройните колективи
и изпълнители да получат обществено признание и да докажат,че и днес фолклорът е неизменна съкровищница на ценности,съхранени и наследени от предците.

Потребители, които ще присъстват

Още за събитието:

Коментари

Оферти за събития и забавления наблизо

Драматичен театър "Гео Милев" Гледайте "Криворазбраната цивилизация" с режисьор Йосиф Сърчаджиев на 10.09 Grabo.bg 12 бр. Топ цена: 10.00лв Виж повече » Драматичен театър "Гео Милев" Гледайте Вазовите "Чичовци" на 17 Септември Grabo.bg 2 бр. Топ цена: 8.00лв Виж повече » Драматичен театър "Гео Милев" Гледайте "Криворазбраната цивилизация" с режисьор Йосиф Сърчаджиев - на 24 Септември Grabo.bg нова оферта 60:20:33 Топ цена: 10.00лв Виж повече » ДКТ "Константин Величков" Гледайте Румен Угрински и Станимир Гъмов в комедията "Баща ми се казва Мария" - на 7 Октомври, в Синдикален дом Grabo.bg 42 бр. Топ цена: 19.00лв Виж повече » Държавна опера - Варна -20% Оперетата "Хубавата Елена" от Жак Офенбах - на 26 Август Grabo.bg нова оферта 60:20:33 Цена: 20.00лв 25.00лв Виж повече » Тутурутка Мултимедийно шоу "25 години Тутурутка, 25 години смях до дупка" на 10 Септември Grabo.bg 24 бр. Топ цена: 15.00лв Виж повече »
Виж всички
Времето

Днес, 04 авг.

15° 31° 27°C ясно небе

Утре, 05 авг.

16° 31° 28°C ясно небе

Четвъртък, 06 авг.

16° 32° 28°C разкъсана облачност

Петък, 07 авг.

19° 32° 30°C предимно ясно

Събота, 08 авг.

21° 31° 30°C слаб дъжд

Неделя, 09 авг.

20° 30° 30°C умерен дъжд
Покажи 5-дневна