Фолклорен танцов фестивал "Хоро при извора" - Велинград

... прочети още Фолклорният танцов фестивал „Хоро при извора” ще се проведе за девети път през юли във Велинград. Традиционно фестивалът се организира в рамките на Велинградските културни празници и е част от тях. Целта на организаторите е „от настоящето, да пренесем в бъдещето, танците от миналото.” За участие се канят клубове, школи и формации, изучаващи автентични български хора и танци. Фестивалът е без конкурсен характер и няма възрастова граница, а облеклото е по преценка на участниците. Групите представят едно автентично хоро, като е желателно то да е от съответния регион. Традиционно по време на събитието се провежда инициативата „Изиграй хоро, посади цвете, дърво..” и се излъчват доайен и най-млад участник във фестивала. Организаторите запознават гостите със съвременното приложение на старинни техники от бита в Чепинския район. Програмата - ТУК.

Фолклорен танцов фестивал "Хоро при извора" - Велинград

Дати на провеждане

11 юли 2020 (събота)
до 12 юли 2020 (неделя)
Площад "Николай Гяуров" - Велинград
Велинград
Подходящо
За семейства
За младежи
За възрастни

Описание

... прочети повече Фолклорният танцов фестивал „Хоро при извора” ще се проведе за девети път през юли във Велинград. Традиционно фестивалът се организира в рамките на Велинградските културни празници и е част от тях. Целта на организаторите е „от настоящето, да пренесем в бъдещето, танците от миналото.”

За участие се канят клубове, школи и формации, изучаващи автентични български хора и танци. Фестивалът е без конкурсен характер и няма възрастова граница, а облеклото е по преценка на участниците. Групите представят едно автентично хоро, като е желателно то да е от съответния регион.

Традиционно по време на събитието се провежда инициативата „Изиграй хоро, посади цвете, дърво..” и се излъчват доайен и най-млад участник във фестивала. Организаторите запознават гостите със съвременното приложение на старинни техники от бита в Чепинския район.

Програмата - ТУК.
Източник:
Още за събитието:

Популярни оферти

Театрална формация Мелпомена Ексклузивно в Grabo.bg! "Забраненото шоу на Рачков" на 16 Юни в Пловдив Grabo.bg 752 бр. Топ цена: 24.00лв Виж повече » Челопеч рок фест Вълчата пътека Еднодневен или двудневен вход за Челопеч рок фест Вълчата пътека 2020 - на 10 и 11 Юли, в с.Челопеч, плюс 2 бири Grabo.bg 15 бр. Топ цена: 40.00лв Виж повече » Театрална формация Мелпомена Ексклузивно в Grabo.bg! "Забраненото шоу на Рачков" на 25 Юни в Арена Армеец, София Grabo.bg 8560 бр. Топ цена: 30.00лв Виж повече » МГТ "Зад канала" Гледайте Христо Мутафчиев и Филип Аврамов в "Ритъм енд блус 1" - на 17 Април Grabo.bg 5 бр. Топ цена: 12.00лв Виж повече » МГТ "Зад канала" Герасим Георгиев-Геро и Весела Бабинова в "Ромул Велики" със специалното участие на Иван Лечев - на 15.04 Grabo.bg 2 бр. Топ цена: 12.00лв Виж повече » ДКТ "Иван Радоев" -33% Гледайте Мартина Вачкова и Тончо Токмакчиев в постановката "Рейс" - на 23 Април Grabo.bg 113 бр. Цена: 10.00лв 15.00лв Виж повече »
Виж всички

Събития наблизо

сб 13 юни
сб 13 Юни след 76 дни
на 11метра във Велинград
Времето

Днес, 28 мар.

7°C слаб снеговалеж

Утре, 29 мар.

10° 10°C слаб дъжд

Понеделник, 30 мар.

13° 13°C слаб дъжд

Вторник, 31 мар.

7°C слаб снеговалеж

Сряда, 01 апр.

-4° -1° -1°C силен снеговалеж

Четвъртък, 02 апр.

-6° 3°C ясно небе

Петък, 03 апр.

-3° 6°C разсеяна облачност
Покажи 5-дневна