Фолклорен танцов фестивал "Хоро при извора" - Велинград

... прочети още Фолклорният танцов фестивал „Хоро при извора” ще се проведе за девети път през юли във Велинград. Традиционно фестивалът се организира в рамките на Велинградските културни празници и е част от тях. Целта на организаторите е „от настоящето, да пренесем в бъдещето, танците от миналото.” За участие се канят клубове, школи и формации, изучаващи автентични български хора и танци. Фестивалът е без конкурсен характер и няма възрастова граница, а облеклото е по преценка на участниците. Групите представят едно автентично хоро, като е желателно то да е от съответния регион. Традиционно по време на събитието се провежда инициативата „Изиграй хоро, посади цвете, дърво..” и се излъчват доайен и най-млад участник във фестивала. Организаторите запознават гостите със съвременното приложение на старинни техники от бита в Чепинския район. Програмата - ТУК.

Фолклорен танцов фестивал "Хоро при извора" - Велинград

Дати на провеждане

11 юли 2020 (събота)
до 12 юли 2020 (неделя)
Площад "Николай Гяуров" - Велинград
Велинград
Подходящо
За семейства
За младежи
За възрастни

Описание

... прочети повече Фолклорният танцов фестивал „Хоро при извора” ще се проведе за девети път през юли във Велинград. Традиционно фестивалът се организира в рамките на Велинградските културни празници и е част от тях. Целта на организаторите е „от настоящето, да пренесем в бъдещето, танците от миналото.”

За участие се канят клубове, школи и формации, изучаващи автентични български хора и танци. Фестивалът е без конкурсен характер и няма възрастова граница, а облеклото е по преценка на участниците. Групите представят едно автентично хоро, като е желателно то да е от съответния регион.

Традиционно по време на събитието се провежда инициативата „Изиграй хоро, посади цвете, дърво..” и се излъчват доайен и най-млад участник във фестивала. Организаторите запознават гостите със съвременното приложение на старинни техники от бита в Чепинския район.

Програмата - ТУК.
Източник:
Още за събитието:

Събития наблизо

пт 03 юли
пт 03 Юли - нд 05 Юли след 39 дни
на 0метра в Площад "Николай Гяуров" - Велинград
Времето

Днес, 25 май.

15° 15°C умерен дъжд

Утре, 26 май.

14° 10°C умерен дъжд

Сряда, 27 май.

13° 13°C умерен дъжд

Четвъртък, 28 май.

13° 12°C умерен дъжд

Петък, 29 май.

16° 16°C умерен дъжд

Събота, 30 май.

17° 17°C силен дъжд
Покажи 5-дневна