Минало събитие

Кукерски карнавални игри - Турия

... прочети още Турийци се гордеят със своите обичаи. Селото е известно със своя кукерски състав. Кукерски карнавални игри в село Турия се провежда ежегодно в дните около Сирни Заговезни. На Сирница от незапомнени времена от Турия тръгват кукерски шествия до близките села. Тук кукерите се наричат "старци". Те са с характерни маски, тесни бричове, елеци и огромни хлопки по кръста. Минават по всяка къща, за да прогонят злите сили и да възвестят настъпването на пролетта. За повече информация посетете страницата на събитието във facebook.

Кукерски карнавални игри - Турия

Дати на провеждане

18 февруари 2020
c.Турия - Павел баня
изминало

Тагове

Подходящо
За деца
За семейства
За младежи
За възрастни

Описание

... прочети повече Турийци се гордеят със своите обичаи. Селото е известно със своя кукерски състав. Кукерски карнавални игри в село Турия се провежда ежегодно в дните около Сирни Заговезни.
На Сирница от незапомнени времена от Турия тръгват кукерски шествия до близките села. Тук кукерите се наричат "старци". Те са с характерни маски, тесни бричове, елеци и огромни хлопки по кръста. Минават по всяка къща, за да прогонят злите сили и да възвестят настъпването на пролетта.
За повече информация посетете страницата на събитието във facebook.
Още за събитието: