Минало събитие

"Легенди на класиката"

... прочети още Един от най-значимите френски цигулари от втората половина на ХХ век Жерар Пуле излиза на сцената на „Варненско лято“ със знаменитите си колеги пианиста Жорж Плудермахер и виолончелиста Доминик де Вилeнкур. Жерар Пуле е син на Гастон Пуле – известен диригент и цигулар, изпълнил за пръв път Сонатата на Клод Дебюси заедно със самия Клод Дебюси. Пуле-син е обявен за дете чудо, от 11-годишна възраст учи в Парижката консерватория, на 18 години печели първо място в конкурса „Паганини“. Следва световна кариера с многобройни концерти и популярност, както и преподавателска дейност в Париж, Виена и Токио. Виленкур е професор по виолончело в Парижката консерватория, носител на ордена на Почетния легион. От 1994 г. насам организира „Криузите на третото хилядолетие“ - морски музикални пътешествия на круизен лайнер с концерти на имена от световни елит. Публиката ще има удоволствието да се докосне и до изпълнителското майсторство на Жорж Плудермархер – пианист новатор, виртуоз в камерния жанр. На варненска сцена трите легенди на класиката ще отдадат своята музикална почит към Лудвиг ван Бетовен, ще изпълнят и избрани творби на Дебюси и Равел.

Дати на провеждане

Варна
изминало
Варна
изминало
Подходящо
За младежи
За възрастни

Описание

... прочети повече Един от най-значимите френски цигулари от втората половина на ХХ век Жерар Пуле излиза на сцената на „Варненско лято“ със знаменитите си колеги пианиста Жорж Плудермахер и виолончелиста Доминик де Вилeнкур.

Жерар Пуле е син на Гастон Пуле – известен диригент и цигулар, изпълнил за пръв път Сонатата на Клод Дебюси заедно със самия Клод Дебюси. Пуле-син е обявен за дете чудо, от 11-годишна възраст учи в Парижката консерватория, на 18 години печели първо място в конкурса „Паганини“. Следва световна кариера с многобройни концерти и популярност, както и преподавателска дейност в Париж, Виена и Токио.
Виленкур е професор по виолончело в Парижката консерватория, носител на ордена на Почетния легион. От 1994 г. насам организира „Криузите на третото хилядолетие“ - морски музикални пътешествия на круизен лайнер с концерти на имена от световни елит.
Публиката ще има удоволствието да се докосне и до изпълнителското майсторство на Жорж Плудермархер – пианист новатор, виртуоз в камерния жанр.

На варненска сцена трите легенди на класиката ще отдадат своята музикална почит към Лудвиг ван Бетовен, ще изпълнят и избрани творби на Дебюси и Равел.
Още за събитието:

Коментари

Други събития в Градска художествена галерия - Варна

пн 10 Авг след 2 дни
Градска художествена галерия - Варна
ср 12 Авг / 21:00 след 4 дни
Градска художествена галерия - Варна
пт 14 Авг / 19:00 след 6 дни
Градска художествена галерия - Варна
нд 16 Авг / 19:00 след 8 дни
Градска художествена галерия - Варна
вт 18 Авг / 19:00 след 10 дни
Градска художествена галерия - Варна
Виж всички

Събития наблизо

Днес 08 авг
сб 08 Авг / 18:30
на 571метра в Държавен куклен театър - Варна
сб 08 Авг / 20:20
Цени: 15 - 20 лв.
на 592метра в Летен театър - Варна
сб 08 Авг / 21:00
Цени: 12 - 15 лв.
на 705метра в Драматичен театър "Стоян Бъчваров" - Варна
сб 08 Авг / 22:30
Цени: 15 - 16 лв.
на 651метра в Клуб Menthol - Варна