Минало събитие

"Ловецът на приказки"

... прочети още ЛОВЕЦЪТ НА ПРИКАЗКИ Драматизация и режисура: Биляна Петрова Композитор: Асен Аврамов Анимация: Николай Димитров Участват: Адриан Филипов, Сергей Константинов, Асен Данков, Антъни Пенев, Бориса Сарафова, Мария Йорданова, Камелия Хатиб, Йоана Кирчева, Павел Кирчев, Екатерина Стоянова Костюмография: Константин Вълков Пластика: Елена Ангелова Анимация: Николай Димитров Фотограф: Теодор Пеевски Историята: На границата между реалност и фикция двамата братя Якоб и Вилхелм Грим се срещат, за да създадат един нов свят. С помощта на Мерхенфрау (Приказната жена) те събират истории от далечните времена, в които желанията все още се сбъдвали. Във вълнуващ лов на приказки те срещат десетки герои – Жабока и Царската дъщеря, джуджето Румпелщилцхен, загадъчния ловец на плъхове от Хамелн са само част от магическите същества, които променят представите им за приказка. Докато търсят необикновеното, те разбират: стига да повярваш, въображението ти наистина може да промени света… Песни и звукови ефекти на живо: Не всяка дума от пиесата е изговорена. Ключовите моменти от спектакъла преливат в оригинални песни, написани от многонаграждавания композитор Асен Аврамов и са изпълнявани на живо от актьорите. Песните са продължение от понятието за брехтианските зонгове и изместват действието в съвсем различен звуков контекст. Любопитното е, че някои от многото звуци по време на спектакъла се изпълняват на живо зад сцената, което привнася качество на автентичност и повлиява пряко изпълнението на актьорите по игрови, витален начин. Сценография и костюми: "Ловецът на приказки" предлага привлекателна и все пак драматургично подплатена визия за света на Братя Грим. Асоциацията с приказното е представена чрез мащабна наклонена повърхност, платформа, която прилича на хиперболизирана и сюрреалистична шахматна дъска. Това доста смело решение привнася референция с играта, която е в действителност самото ядро на театъра и в същото време задава различна и необичайна гледна точка за зрителя към актьорите. Костюмите са внимателно проектирани от асоциации със скандинавските митологични същества, които всъщност са корените на приказките на Братя Грим. В костюмите е заложена животинската, първична сила, която разширява представата за персонажа, създавайки създания между човека и мита.

Дати на провеждане

Плевен
изминало

Цени

от 6.00 лв. до 12.00 лв.


Описание

... прочети повече ЛОВЕЦЪТ НА ПРИКАЗКИ

Драматизация и режисура: Биляна Петрова
Композитор: Асен Аврамов
Анимация: Николай Димитров
Участват: Адриан Филипов, Сергей Константинов, Асен Данков, Антъни Пенев, Бориса Сарафова, Мария Йорданова, Камелия Хатиб, Йоана Кирчева, Павел Кирчев, Екатерина Стоянова
Костюмография: Константин Вълков
Пластика: Елена Ангелова
Анимация: Николай Димитров
Фотограф: Теодор Пеевски

Историята:
На границата между реалност и фикция двамата братя Якоб и Вилхелм Грим се срещат, за да създадат един нов свят. С помощта на Мерхенфрау (Приказната жена) те събират истории от далечните времена, в които желанията все още се сбъдвали. Във вълнуващ лов на приказки те срещат десетки герои – Жабока и Царската дъщеря, джуджето Румпелщилцхен, загадъчния ловец на плъхове от Хамелн са само част от магическите същества, които променят представите им за приказка. Докато търсят необикновеното, те разбират: стига да повярваш, въображението ти наистина може да промени света…

Песни и звукови ефекти на живо:
Не всяка дума от пиесата е изговорена. Ключовите моменти от спектакъла преливат в оригинални песни, написани от многонаграждавания композитор Асен Аврамов и са изпълнявани на живо от актьорите. Песните са продължение от понятието за брехтианските зонгове и изместват действието в съвсем различен звуков контекст. Любопитното е, че някои от многото звуци по време на спектакъла се изпълняват на живо зад сцената, което привнася качество на автентичност и повлиява пряко изпълнението на актьорите по игрови, витален начин.

Сценография и костюми:
"Ловецът на приказки" предлага привлекателна и все пак драматургично подплатена визия за света на Братя Грим. Асоциацията с приказното е представена чрез мащабна наклонена повърхност, платформа, която прилича на хиперболизирана и сюрреалистична шахматна дъска. Това доста смело решение привнася референция с играта, която е в действителност самото ядро на театъра и в същото време задава различна и необичайна гледна точка за зрителя към актьорите. Костюмите са внимателно проектирани от асоциации със скандинавските митологични същества, които всъщност са корените на приказките на Братя Грим. В костюмите е заложена животинската, първична сила, която разширява представата за персонажа, създавайки създания между човека и мита.
Източник:

Събития наблизо

пт 10 юли
пт 10 Юли / 19:00 след 3 дни
на 878метра в Регионален исторически музей - Плевен
нд 27 сеп
нд 27 Сеп / 07:00 след 82 дни
на 545метра в Плевен
нд 27 Сеп / 09:00 след 82 дни
на 577метра в Площад Възраждане - Плевен

Изминали събития с участието на тези артисти

вт 30 Юни / 19:00
Цени: 4 - 15 лв.
Плевен
чт 25 Юни / 19:00
Цена: 10 лв.
Плевен
ср 24 Юни / 19:00
Цена: 10 лв.
Плевен
чт 18 Юни / 19:00
Цена: 10 лв.
Плевен
ср 17 Юни / 19:00
Цени: 6 - 24 лв.
Плевен
вт 16 Юни / 19:00
Цени: 6 - 24 лв.
Плевен
вт 28 Апр / 19:00
Цени: 4 - 15 лв.
Плевен
чт 23 Апр / 19:00
Цени: 10 - 15 лв.
Театър "Сълза и смях" Открита сцена - София
чт 09 Апр / 19:00
Цени: 10 - 15 лв.
Театър "Сълза и смях" Открита сцена - София
пн 06 Апр / 18:00
Цени: 8 - 16 лв.
Драматичен театър "Стоян Бъчваров" - Варна