Международен джаз фестивал – Банско

... прочети още Международният джаз фестивал в Банско е най-големият летен музикален форум в България. Огромната популярност, която фестивалът спечели сред специалисти и почитатели по целия свят, го превърна в едно от най-значимите международни културни събития на Балканите. Красивият старинен град Банско е място за среща на емблематични личности от нашето музикално съвремие. Концертите са безплатни за публиката, а организацията се осъществява с помощта на спонсори. По традиция в програмата присъстват стилове и групи, представящи почти всички направления в жанра. Вечерните концерти събират многохилядна публика пред откритата сцена в центъра на града - площад "Никола Вапцаров". През цялата фестивална седмица джаз звучи през деня и късно през нощта, от различни камерни сцени, разположени в големите курортни барове и ресторанти. От основаването си през 1998г. Банско джаз фест се провежда винаги от 8 до 12 август 2020. Основните концерти са на откритата сцена на площад "Н. Вапцаров" № 1 в гр. Банско и започват всяка вечер в 19.00 ч.

Международен джаз фестивал – Банско

Дати на провеждане

08 август 2020 от 19:00ч. (събота)
до 13 август 2020 (четвъртък)
Площад "Никола Вапцаров" - Банско
Банско
Подходящо
За младежи
За възрастни

Описание

... прочети повече Международният джаз фестивал в Банско е най-големият летен музикален форум в България. Огромната популярност, която фестивалът спечели сред специалисти и почитатели по целия свят, го превърна в едно от най-значимите международни културни събития на Балканите.

Красивият старинен град Банско е място за среща на емблематични личности от нашето музикално съвремие. Концертите са безплатни за публиката, а организацията се осъществява с помощта на спонсори.

По традиция в програмата присъстват стилове и групи, представящи почти всички направления в жанра. Вечерните концерти събират многохилядна публика пред откритата сцена в центъра на града - площад "Никола Вапцаров". През цялата фестивална седмица джаз звучи през деня и късно през нощта, от различни камерни сцени, разположени в големите курортни барове и ресторанти.

От основаването си през 1998г. Банско джаз фест се провежда винаги от 8 до 12 август 2020.

Основните концерти са на откритата сцена на площад "Н. Вапцаров" № 1 в гр. Банско и започват всяка вечер в 19.00 ч.

Потребители, които ще присъстват

+3
Източник:
Още за събитието:

Събития наблизо

пт 03 апр
пт 03 Апр - нд 05 Апр след 6 дни
на 27метра в Народно читалище "Никола Вапцаров" - Банско
ср 25 ное
ср 25 Ное - вт 29 Дек след 242 дни
на 27метра в Народно читалище "Никола Вапцаров" - Банско
Времето

Днес, 28 мар.

0°C снеговалеж

Утре, 29 мар.

8°C слаб дъжд

Понеделник, 30 мар.

12° 11°C слаб дъжд

Вторник, 31 мар.

9°C слаб снеговалеж

Сряда, 01 апр.

-3° 1°C силен снеговалеж

Четвъртък, 02 апр.

-6° 2°C ясно небе

Петък, 03 апр.

-2° 5°C тъмни облаци
Покажи 5-дневна