Минало събитие

Международен фестивал за франкофонска песен "Златен ключ" - Пловдив

... прочети още Паради въведените противоепидемични мерки и участието на гости от Франция, тази година Фестивалът ще бъде на сцена, ситуирана на южната тераса на ДК „Борис Христов“ с концерти на 13 и 14 юли - Денят на Бастилията с начало в 19 часа и специално ателие на 15 юли. Музикален партньор на „Златен ключ“ 2020 е „Арт Войс Център“, който често бива наричан „люпилня за бъдещи звезди“. На сцената ще изгреят с френски песни новите български таланти, възпитаници на школата. Ще чуем и видим впечатляващи изпълнения на Виктория Илиева, която е само на 10 години, на Аглая Канева - на 13 години и Кристиан Павлов - на 15 години, които ще изпеят популярни шансони със специален и оригинален аранжимент, дело на ръководителя на школата Руми Иванова. Към тях ще се присъединят и звездите с опит - Ива Ичевска и Ивана Муцкова. На концерта на 13 юли ще пеят и лауреатите от предходни години - Клавдия Китанова, Марина Спасова, Надежда Димова от Молдова и Олга Василенко от Украйна. Те работят в България и вече с нетърпение очакват да дойдат в Пловдив. Фестивалът ще бъде открит от заместник-кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов. По традиция на откриването ще звучи химна „Шан-з-Елизе“, със специална джазирана версия, отново направена от Румяна Иванова в изпълнение на Ивана Муцкова, към която ще се присъединят и талантите на Франция "Jessandwest". Те ще имат самостоятелен концерт рецитал на 14 юни - Денят на Бастилията и със сигурност ще очароват публиката със свои изпълнения, специално подготвени за участието им в България, като и на този концерт няма да мине без музикални изненади. Сред тях ще са съвместните и запомнящи се изпълнения на близнаците с Ивана Муцкова и с Олга Василенко. За да продължи този музикален обмен, на 15 юли ще има ателие на френските таланти за всички участници от Арт Войс Център. Всички прояви от 17-то издание на Международния фестивал за шансони „Златен ключ"- Пловдив 2020 са безплатни с вход свободен, както го изисква форматът на това международно събитие, а Община Пловдив е неизменен партньор в организацията и провеждането, както и най-голямата франкофонска телевизия TV5Monde. Елате да се заредите с приятни емоции за настъпващото лято.

Международен фестивал за франкофонска песен "Златен ключ" - Пловдив

Дати на провеждане

Пловдив
изминало
Пловдив
изминало
Пловдив
изминало
Подходящо
За деца
За семейства
За младежи
За възрастни

Описание

... прочети повече Паради въведените противоепидемични мерки и участието на гости от Франция, тази година Фестивалът ще бъде на сцена, ситуирана на южната тераса на ДК „Борис Христов“ с концерти на 13 и 14 юли - Денят на Бастилията с начало в 19 часа и специално ателие на 15 юли.
Музикален партньор на „Златен ключ“ 2020 е „Арт Войс Център“, който често бива наричан „люпилня за бъдещи звезди“. На сцената ще изгреят с френски песни новите български таланти, възпитаници на школата. Ще чуем и видим впечатляващи изпълнения на Виктория Илиева, която е само на 10 години, на Аглая Канева - на 13 години и Кристиан Павлов - на 15 години, които ще изпеят популярни шансони със специален и оригинален аранжимент, дело на ръководителя на школата Руми Иванова. Към тях ще се присъединят и звездите с опит - Ива Ичевска и Ивана Муцкова.
На концерта на 13 юли ще пеят и лауреатите от предходни години - Клавдия Китанова, Марина Спасова, Надежда Димова от Молдова и Олга Василенко от Украйна. Те работят в България и вече с нетърпение очакват да дойдат в Пловдив.
Фестивалът ще бъде открит от заместник-кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов. По традиция на откриването ще звучи химна „Шан-з-Елизе“, със специална джазирана версия, отново направена от Румяна Иванова в изпълнение на Ивана Муцкова, към която ще се присъединят и талантите на Франция "Jessandwest".
Те ще имат самостоятелен концерт рецитал на 14 юни - Денят на Бастилията и със сигурност ще очароват публиката със свои изпълнения, специално подготвени за участието им в България, като и на този концерт няма да мине без музикални изненади. Сред тях ще са съвместните и запомнящи се изпълнения на близнаците с Ивана Муцкова и с Олга Василенко.
За да продължи този музикален обмен, на 15 юли ще има ателие на френските таланти за всички участници от Арт Войс Център.
Всички прояви от 17-то издание на Международния фестивал за шансони „Златен ключ"- Пловдив 2020 са безплатни с вход свободен, както го изисква форматът на това международно събитие, а Община Пловдив е неизменен партньор в организацията и провеждането, както и най-голямата франкофонска телевизия TV5Monde.
Елате да се заредите с приятни емоции за настъпващото лято.

Допълнителна информация

664 преглеждания 45 преглеждания за последния месец Официална Facebook страница Facebook събитие

Коментари

Оферти за събития и забавления наблизо

Виж всички

Други събития в Градски Дом на Културата "Борис Христов" - Пловдив

чт 03 Сеп / 20:00 след 22 дни
Цени: 30 - 40 лв.
Градски Дом на Културата "Борис Христов" - Пловдив
пт 04 Сеп / 20:00 след 23 дни
Цени: 30 - 40 лв.
Градски Дом на Културата "Борис Христов" - Пловдив
чт 10 Сеп / 19:00 след 29 дни
Цена: 25 лв.
Градски Дом на Културата "Борис Христов" - Пловдив
нд 27 Сеп / 19:00 след 46 дни
Цени: 15 - 35 лв.
Градски Дом на Културата "Борис Христов" - Пловдив
чт 22 Окт / 19:00 след 71 дни
Цени: 10 - 20 лв.
Градски Дом на Културата "Борис Христов" - Пловдив
нд 06 Дек / 20:00 след 116 дни
Цени: 39 - 59 лв.
Градски Дом на Културата "Борис Христов" - Пловдив
Виж всички

Събития наблизо

Утре 13 авг
чт 13 Авг / 20:30 утре
Цени: 20 - 100 лв.
на 881метра в Античен театър - Пловдив
чт 13 Авг / 20:30 утре
Цена: 10 лв.
на 768метра в Държавен куклен театър - Пловдив
сб 15 авг
сб 15 Авг / 10:30 след 3 дни
Цена: 6 лв.
на 768метра в Държавен куклен театър - Пловдив
сб 15 Авг / 20:00 след 3 дни
Цена: 12 лв.
на 1.2км. в Бар Конюшните