Минало събитие

Международен Кинофестивал "Карантината"

... прочети още „Карантината“ е международен фестивал за късометражно кино, създаден за да популяризира млади и непознати автори сред професионалните филмови среди. Фестивалът се организира изцяло на доброволни начала, а прожекциите са при вход свободен. Организаторите и доброволците не получават заплащане за труда си. Фестивалът се провежда на плажа пред рибарско селище „Карантината“, което е едно от последните рибарски селища в района на град Варна. Селището е застрашено от събаряне поради строежа на лускозна жилищна сграда непосредствено зад него. Провокирайки културен обмен между съвременни артисти от цял свят и местни жители, възнамеряваме да превърнем „Карантината“ в културна и арт зона и да запазим бита на рибарите. Името на региона – „Карантината“ идва от миналото, когато моряци от товарните кораби, влизайки в пристанището със съмнение за заразно заболяване, са били изолирани на брега за карантинен период от 40 дни. В случай че не покажат признаци на заболяване, са били допускани до града. В днешно време младите автори, които все още не са се реализирали, са в състояние на „Карантина“ – изолирани от професионалните кино кръгове поради липса на опит. Аналогично с историята на плажа, решихме да кръстим фестивала „Карантината“. Програмата ТУК.

Международен Кинофестивал "Карантината"

Дати на провеждане

Варна
изминало
04 август 2020 от 20:30ч.
до 08 август 2020
Рибарско селище "Карантината", кв. Аспарухово
Варна
изминало

Местоположение


Цени

Вход свободен

Подходящо
За семейства
За възрастни

Описание

... прочети повече „Карантината“ е международен фестивал за късометражно кино, създаден за да популяризира млади и непознати автори сред професионалните филмови среди. Фестивалът се организира изцяло на доброволни начала, а прожекциите са при вход свободен. Организаторите и доброволците не получават заплащане за труда си.

Фестивалът се провежда на плажа пред рибарско селище „Карантината“, което е едно от последните рибарски селища в района на град Варна. Селището е застрашено от събаряне поради строежа на лускозна жилищна сграда непосредствено зад него. Провокирайки културен обмен между съвременни артисти от цял свят и местни жители, възнамеряваме да превърнем „Карантината“ в културна и арт зона и да запазим бита на рибарите.

Името на региона – „Карантината“ идва от миналото, когато моряци от товарните кораби, влизайки в пристанището със съмнение за заразно заболяване, са били изолирани на брега за карантинен период от 40 дни. В случай че не покажат признаци на заболяване, са били допускани до града. В днешно време младите автори, които все още не са се реализирали, са в състояние на „Карантина“ – изолирани от професионалните кино кръгове поради липса на опит. Аналогично с историята на плажа, решихме да кръстим фестивала „Карантината“.

Програмата ТУК.

Допълнителна информация

350 преглеждания 5 преглеждания за последния месец http://thequarantine.org Официална Facebook страница Facebook събитие

Коментари

Оферти за събития и забавления наблизо

Събития наблизо

нд 27 сеп
нд 27 Сеп след 2 дни
Цена: 25 лв.
на 1.9км. във Варна
пт 13 авг
пт 13 Авг - нд 15 Авг след 322 дни
Цени: 70 - 120 лв.
на 687метра в Плаж "Аспарухово" - Варна
Времето

Днес, 25 сеп.

18° 24° 23°C слаб дъжд

Утре, 26 сеп.

18° 26° 25°C ясно небе

Неделя, 27 сеп.

14° 23° 22°C слаб дъжд

Понеделник, 28 сеп.

13° 24° 22°C ясно небе

Вторник, 29 сеп.

16° 23° 23°C умерен дъжд

Сряда, 30 сеп.

13° 21° 19°C слаб дъжд
Покажи 5-дневна