Международен фолклорен фестивал "Нишавски хоровод" - Драгоман

Дати на събитието:
19.05
Събота
20.05
Неделя
Драгоман
От 2001г. по инициатива на Н.Ч"Драгоман 1925" в гр. Драгоман се организира и провежда традиционен международен фолклорен фестивал "Нишавски хоровод", който всъщност е фолклорен празник на населението живущо по поречието на река Нишава и магистралата София – Ниш на територията на Р.България и Р.Сърбия. Обхваща общините София, Божурище, Костинброд, Сливница, Драгоман, Димитровград, Пирот, Бела Паланка, Ниш и др. Фестивалът е двустранен. Провежда се успоредно и в гр. Димитровград (Сърбия).

Фестивалът се ръководи от Двустранен организационен комитет със съпредседатели - Благой Божилов - почетен председател на Н.Ч."Драгоман 1925" и Зоран Андонов - директор на Център за култура гр. Димитровград. Фестивалът има за цел да демонстрира древната култура на "НИШАВЯНИТЕ" и стремежа на населението от двете страни на границата да живеят в мир, разбирателство и сътрудничество. Фестивалът се провежда в навечерието на 24 май и е отворен за участие и на фолклористи от Балканския полуостров. Почетен председател на фестивала е акад. проф. Манол Тодоров.

МФФ "Нишавски хоровод - Драгоман " ще се проведе на 19 и 20 май 2018г. в гр.Драгоман. Тържественото откриване ще се състои на 19 май от 17.00ч на лятната естрада пред читалището и ще премине под надслов "130 ГОДИНИ ДРАГОМАН - СЛАВНО МИНАЛО, ДОСТОЙНО НАСТОЯЩЕ И ПРИКАЗНО БЪДЕЩЕ".
За повече информация посетете страницата на МФФ "Нишански Хоровод - Драгоман във facebook.
Прочети още

Дискусии - Въпроси и отговори

Можете да започнете нова дискусия по тази тема с потребителите на Опознай.bg. br Тя ще бъде достъпна в секцията Дискусии и всеки потребител ще може да напише отговор.

Създай дискусия за събитието

Събития наблизо

Днес 20 ное
20 ное Цени: 15 - 30лв.
Концерти
Представления
Опера
София · 67
20 ное Цени: 5 - 14лв. Купи билет
Представления
Театрална работилница "Сфумато" - София · 53
20 ное Цени: 12 - 18лв. Купи билет
Представления
Общински театър "Възраждане" - София · 49
Представления
Народен театър "Иван Вазов" - София · 46
20 ное Цени: 8 - 14лв. Купи билет
Представления
Младежки театър "Николай Бинев" - София · 28
Времето

Днес, 20 ное.

-2° 2°C ясно небе

Утре, 21 ное.

-0° 2°C слаб дъжд

Четвъртък, 22 ное.

-5° 9°C слаб дъжд

Петък, 23 ное.

-3° 7°C умерен дъжд

Събота, 24 ное.

-0° 3°C слаб дъжд

Неделя, 25 ное.

-1° 3°C слаб снеговалеж
Покажи 5-дневна