Минало събитие

"Министърът женкар"

... прочети още по "Новото пристанище" от Ст. Л. Костов Постановка: Пламен Панев Сценография: Цанко Цанев Участват: Христо Гърбов (гост), Венцислав Петков, Йовко Кънев, Косьо Станев, Любомир Кънев, Ивайло Спасимиров, Надя Банчева, Ясена Господинова, Петя Венелинова, Татяна Цветкова, Дайана Михайлова Женската прелест - десертът на властимащите Не мислете, че един министерски пост е само разхождане из просторни кабинети, напрегната работа зад масивно бюро, щракане на фотоапарати и отговори на въпроси на нахални журналисти. Министерският пост е и обкръжение на върволица от приятели, роднини, близки и познати, които използват момента, за да се уредят по-богато и по-добре. Вратата не се затваря за просители на това или онова - сякаш цяла България се изсипва пред министерския кабинет. Но в комедията на Ст. Л. Костов идва спасение - при главния герой министър Кочев се явява прелестното създание, наричано Малинка, и оттук насетне се завърта комедийната интрига - смесицата от любовна авантюра, стремеж към властничество, кариеризъм и жажда за пари така се омесват, че министерският пост изведнъж получава и други измерения. Великият комедиограф доказва, че в този живот има и непреходни неща, като любов, уют, семейно огнище, обич - явления, които са много по-човешки и искрени от "топлината" на министерското кресло. Комедията на Ст. Л. Костов е написана през 30-те години, но все още министерското кресло е стабилно и чакащо поредния си стопанин, за да започне авантюрата власт-пари-любов. Женските прелести се оказват десертът на властимащите. Хубав десерт, нали? Кочев: "Днес направих едно добро дело... Ах, сладка, мила женица!(Звъни.) Неочаквано... ненадейно... Щастие и за тях, и за мене. Ще изскоча най-после из моето старо пристанище! Сбогом, Ветке... сбогом, Буков! (Влиза Иван)... Няма да приемам... Отивам в Министерския съвет. Дай ми да се облека. (Иван му помага да се облече.)... А, Малинке, ах, сладурче!"

Дати на провеждане

Бургас
изминало

Цени

12 лв.

Подходящо
За възрастни

Описание

... прочети повече по "Новото пристанище" от Ст. Л. Костов

Постановка: Пламен Панев
Сценография: Цанко Цанев
Участват: Христо Гърбов (гост), Венцислав Петков, Йовко Кънев, Косьо Станев, Любомир Кънев, Ивайло Спасимиров, Надя Банчева, Ясена Господинова, Петя Венелинова, Татяна Цветкова, Дайана Михайлова

Женската прелест - десертът на властимащите

Не мислете, че един министерски пост е само разхождане из просторни кабинети, напрегната работа зад масивно бюро, щракане на фотоапарати и отговори на въпроси на нахални журналисти. Министерският пост е и обкръжение на върволица от приятели, роднини, близки и познати, които използват момента, за да се уредят по-богато и по-добре. Вратата не се затваря за просители на това или онова - сякаш цяла България се изсипва пред министерския кабинет.

Но в комедията на Ст. Л. Костов идва спасение - при главния герой министър Кочев се явява прелестното създание, наричано Малинка, и оттук насетне се завърта комедийната интрига - смесицата от любовна авантюра, стремеж към властничество, кариеризъм и жажда за пари така се омесват, че министерският пост изведнъж получава и други измерения. Великият комедиограф доказва, че в този живот има и непреходни неща, като любов, уют, семейно огнище, обич - явления, които са много по-човешки и искрени от "топлината" на министерското кресло.

Комедията на Ст. Л. Костов е написана през 30-те години, но все още министерското кресло е стабилно и чакащо поредния си стопанин, за да започне авантюрата власт-пари-любов. Женските прелести се оказват десертът на властимащите. Хубав десерт, нали?

Кочев: "Днес направих едно добро дело... Ах, сладка, мила женица!(Звъни.) Неочаквано... ненадейно... Щастие и за тях, и за мене. Ще изскоча най-после из моето старо пристанище! Сбогом, Ветке... сбогом, Буков! (Влиза Иван)... Няма да приемам... Отивам в Министерския съвет. Дай ми да се облека. (Иван му помага да се облече.)... А, Малинке, ах, сладурче!"
Източник:

grabo.bg


Още събития с участието на тези артисти

вт 16 юни
вт 16 Юни / 20:30 след 16 дни
Цени: 10 - 20 лв.
Летен театър - Варна
ср 17 юни
ср 17 Юни / 19:00 след 17 дни
Цени: 10 - 20 лв.
Драматичен театър "Сава Огнянов" - Русе
пт 26 юни
пт 26 Юни / 20:30 след 26 дни
Цени: 10 - 20 лв.
Летен театър - Варна
вт 30 юни
вт 30 Юни / 19:00 след 30 дни
Драматичен театър "Сава Огнянов" - Русе
пн 12 окт
пн 12 Окт / 19:00 след 134 дни
Цена: 12 лв.
Фестивален и конгресен център - Варна

Изминали събития с участието на тези артисти

ср 20 Май / 19:30
Цени: 18 - 30 лв.
София
вт 12 Май / 19:00
Цени: 10 - 20 лв.
Варна
пт 08 Май / 19:30
Цени: 18 - 30 лв.
София
чт 23 Апр / 19:30
Цени: 18 - 30 лв.
София
чт 09 Апр / 19:00
Цени: 10 - 20 лв.
София
пн 06 Апр / 19:00
Цена: 12 лв.
София
нд 05 Апр / 19:00
Цена: 12 лв.
Фестивален и конгресен център - Варна
чт 02 Апр / 19:00
Цени: 10 - 20 лв.
Драматичен театър "Сава Огнянов" - Русе
вт 31 Мар / 19:00
София
сб 28 Мар / 19:00
Цени: 11 - 20 лв.
София