Минало събитие

Национален фолклорен събор "Де е българското" - Очин дол

... прочети още В китното мездренско селце Очин дол български изпълнители ще покажат уникални танци, музикални ритми и песни от своя регион на поредното издание на Национален фолклорен събор "Де е българското", организиран от община Мездра. По традиция съборът ще се проведе в туристическия комплекс "Дядо Йоцо гледа". В "Де е българското" по регламент могат да участват певчески, танцови, инструментални групи и индивидуални изпълнители. Неразделна част от културното мероприятие е и връчване на наградата за родолюбие "Дядо Йоцо гледа". Статуетката е умален макет на паметника на Дядо Йоцо в Искърското дефиле. Съборът се организира от Община Мездра, със съдействието на читалище "Просвета" - Мездра и Сдружение "Искърско дефиле". Целта на събора е да даде възможност за сценична изява на читалищни изпълнители, представящи фолклорното богатство и уникалност на своя регион. Прекрасните планини около комплекса ще бъдат огласени от български народни песни, ще се вият кръшни хора и ехото ще разнася българската музика. Защото това красиво място е абсолютно подходящо, за да се постигнат целите на Събора - съхранение и разпространение на българския фолклор и традиции. За повече информация посетете страницата на събитието във facebook.

Национален фолклорен събор "Де е българското" - Очин дол

Дати на провеждане

27 май 2017
c.Очиндол - Враца
изминало
Подходящо
За деца
За семейства
За младежи
За възрастни

Описание

... прочети повече В китното мездренско селце Очин дол български изпълнители ще покажат уникални танци, музикални ритми и песни от своя регион на поредното издание на Национален фолклорен събор "Де е българското", организиран от община Мездра. По традиция съборът ще се проведе в туристическия комплекс "Дядо Йоцо гледа".
В "Де е българското" по регламент могат да участват певчески, танцови, инструментални групи и индивидуални изпълнители. Неразделна част от културното мероприятие е и връчване на наградата за родолюбие "Дядо Йоцо гледа". Статуетката е умален макет на паметника на Дядо Йоцо в Искърското дефиле.

Съборът се организира от Община Мездра, със съдействието на читалище "Просвета" - Мездра и Сдружение "Искърско дефиле".

Целта на събора е да даде възможност за сценична изява на читалищни изпълнители, представящи фолклорното богатство и уникалност на своя регион.

Прекрасните планини около комплекса ще бъдат огласени от български народни песни, ще се вият кръшни хора и ехото ще разнася българската музика. Защото това красиво място е абсолютно подходящо, за да се постигнат целите на Събора - съхранение и разпространение на българския фолклор и традиции.

За повече информация посетете страницата на събитието във facebook.

Потребители, които ще присъстват

Още за събитието:

Времето

Днес, 29 май.

14° 13°C умерен дъжд

Утре, 30 май.

16° 14°C умерен дъжд

Неделя, 31 май.

15° 15°C умерен дъжд

Понеделник, 01 юни.

16° 15°C слаб дъжд

Вторник, 02 юни.

17° 16°C слаб дъжд

Сряда, 03 юни.

16° 14°C умерен дъжд
Покажи 5-дневна