Национални хайдушки празници "Капитан Петко Войвода" - Чепеларе

... прочети още Съюзът на Тракийските дружества и Община Чепеларе организират Национални хайдушки празници „Капитан Петко войвода“. По време на празника се пресъздават епизоди от живота на капитан Петко войвода. Програмата включва много забавления и ще звучат хайдушки песни, които връщат в героичната епоха на българската борба за национално освобождение. Традиционните празници в Чепеларе се отбелязават с две възстановки на НС „ Единение”. Едната по повод на националният празник – Обявяване на независимостта на България и другата на Живи картини от дейността на Капитан Петко Войвода.

Национални хайдушки празници "Капитан Петко Войвода" - Чепеларе

Дати на провеждане

19 септември 2020 (събота)
Чепеларе
22 септември 2018
до 24 септември 2018
Чепеларе
изминало

Цени

Вход свободен

Подходящо
За семейства
За младежи
За възрастни

Описание

... прочети повече Съюзът на Тракийските дружества и Община Чепеларе организират Национални хайдушки празници „Капитан Петко войвода“. По време на празника се пресъздават епизоди от живота на капитан Петко войвода. Програмата включва много забавления и ще звучат хайдушки песни, които връщат в героичната епоха на българската борба за национално освобождение.

Традиционните празници в Чепеларе се отбелязават с две възстановки на НС „ Единение”. Едната по повод на националният празник – Обявяване на независимостта на България и другата на Живи картини от дейността на Капитан Петко Войвода.

Потребители, които ще присъстват

Източник:
Още за събитието: