New Model Army Live

... прочети още Special 40th Anniversary Show A Full Set Covering 40 Years Of Great Songs На 15/11/2020 г. New Model Army идват отново в София, за да отпразнуват с нас 40 годишния си рожден ден, представяйки ни специално избрани за случая песни. Преди 40 години в Брадфорд, Англия трима музиканти стъпват на сцената в местното заведение Scamps Disco за първата си изява. В онзи момент е трудно да си представим, че Джъстин Съливан, Стюарт Мороу и Фил Томкинс ще се превърнат в една от най-дълго работещите групи в историята на рока – New Model Army (въпреки множеството промени в състава на групата). Няколко години по-късно, постоянните сътресения в Англия и големите политически промени от 80-те и началото на 90-те години им дават безкрайно вдъхновение, но въпреки успеха си, те остават верни на ъндърграунд идеологията си, политизираните си текстове с нетрадиционен и свободен избор катоне допускат/ да бъдат приобщени към каквато и да било група, пренебрегвайки различните течения и музикални видове. Богатата дискография на New Model Army включва петнадесет албума. От Vengeance (който достигна до #1 на независимите класации, измествайки Smiths) до политизирания Strange Brotherhood и атмосферния Between Dog And Wolf, британците представят на слушателя един жив исторически преглед на основните музикални течения в страната им. Последното допълнение към дългия им списък от албуми е From Here, в който привидната крехкост на света се отразява в нежните акустични рифове, повлияни от мястото на запис - уединеният норвежки остров Giske, заобиколен от море и планини. С една от най-лоялните фен бази в света, която не се колебае да следва групата до всички краища на света, New Model Army знае как да предаде цялото същество на своята музика на сцената, изградено от песни с мощни послания, които разкриват и известна доза ярост, отнасяща се до състоянието на света и създават хипнотичен вихър от обсебваща тъмнина. 18+ *Клубът не работи с резервации **Политика за достъп на непълнолетни: http://on.fb.me/YDzVEe

Дати на провеждане

15 ноември 2020 от 20:00ч. (неделя)
Клуб "Mixtape 5" - София
София
Купи билет от 30 лв. до 35 лв.
Подходящо
За възрастни

Описание

... прочети повече Special 40th Anniversary Show

A Full Set Covering 40 Years Of Great Songs

На 15/11/2020 г. New Model Army идват отново в София, за да отпразнуват с нас 40 годишния си рожден ден, представяйки ни специално избрани за случая песни.

Преди 40 години в Брадфорд, Англия трима музиканти стъпват на сцената в местното заведение Scamps Disco за първата си изява. В онзи момент е трудно да си представим, че Джъстин Съливан, Стюарт Мороу и Фил Томкинс ще се превърнат в една от най-дълго работещите групи в историята на рока – New Model Army (въпреки множеството промени в състава на групата). Няколко години по-късно, постоянните сътресения в Англия и големите политически промени от 80-те и началото на 90-те години им дават безкрайно вдъхновение, но въпреки успеха си, те остават верни на ъндърграунд идеологията си, политизираните си текстове с нетрадиционен и свободен избор катоне допускат/ да бъдат приобщени към каквато и да било група, пренебрегвайки различните течения и музикални видове.

Богатата дискография на New Model Army включва петнадесет албума. От Vengeance (който достигна до #1 на независимите класации, измествайки Smiths) до политизирания Strange Brotherhood и атмосферния Between Dog And Wolf, британците представят на слушателя един жив исторически преглед на основните музикални течения в страната им. Последното допълнение към дългия им списък от албуми е From Here, в който привидната крехкост на света се отразява в нежните акустични рифове, повлияни от мястото на запис - уединеният норвежки остров Giske, заобиколен от море и планини. С една от най-лоялните фен бази в света, която не се колебае да следва групата до всички краища на света, New Model Army знае как да предаде цялото същество на своята музика на сцената, изградено от песни с мощни послания, които разкриват и известна доза ярост, отнасяща се до състоянието на света и създават хипнотичен вихър от обсебваща тъмнина.

18+
*Клубът не работи с резервации
**Политика за достъп на непълнолетни: http://on.fb.me/YDzVEe
Източник:
Още за събитието:

Други събития в Клуб "Mixtape 5" - София

чт 09 Апр / 19:00 след 4 дни
Цена: 10 лв.
Клуб "Mixtape 5" - София
нд 10 Май / 20:00 след 35 дни
Цени: 20 - 30 лв.
Клуб "Mixtape 5" - София
сб 30 Май / 14:30 след 55 дни
Цени: 30 - 60 лв.
Клуб "Mixtape 5" - София
нд 14 Юни / 20:00 след 70 дни
Цени: 50 - 60 лв.
Клуб "Mixtape 5" - София
сб 03 Окт / 20:00 след 181 дни
Цени: 20 - 25 лв.
Клуб "Mixtape 5" - София
пт 09 Окт / 18:00 след 187 дни
Клуб "Mixtape 5" - София
Виж всички

Събития наблизо

Днес 05 апр
нд 05 Апр / 11:00
Цена: 10 лв.
на 1.8км. в Национална опера и балет - София
нд 05 Апр / 11:00
Цена: 7 лв.
на 1.7км. в Младежки театър "Николай Бинев" - София
нд 05 Апр / 15:00
Цени: 11 - 18 лв.
на 1.3км. в Театър 199 - София
нд 05 Апр / 16:00
Цени: 10 - 15 лв.
на 1.8км. в Национална опера и балет - София