Обучителен семинар "Дигитална трансформация в строителството"

5

... прочети още Според Европейската комисия дигиталната трансформация е сливане на напредничеви технологии и интеграцията на физическите и цифровите системи и тяхното въздействие върху сградите и инфраструктурата. По данни на Accenture, строителният сектор е един от най-слабо цифровизираните сектори с неизменни или понижаващи се коефициенти на производителност. Годишният коефициент на производителност на сектора се е увеличил с едва 1 % през последните двадесет години. През 2017г. McKinsey Global Institute посочи системни проблеми в строителния процес, свързани с равнищата на сътрудничество, недостатъчните инвестиции в технологии и изследователска и развойна дейност и лошото управление на информацията. Тези проблеми водят до влошено съотношение качество — цена при разходването на публичните средства и по-висок финансов риск, дължащ се на непредвидено превишаване на разходите, закъснения при предаването на публична инфраструктура и промени в проектите, които е могло да бъдат избегнати. Целта на обучителния семинар „Дигиталната трансформация на строителството“ е да предложи отговори на тези предизвикателства. Семинарът се организира от Университета по архитектура, строителство и геодезия в партньорство на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране, Камарата на строителите в България, Камара на архитектите в България, Cobuilder International, ProActivePersonnel и ПроАктивни Решения. Лектори в обучението ще бъдат консултанти, изследователи и преподаватели от България и Италия дигитализацията и управлението в областта на архитектурата и строителството. Участниците ще получат удостоверения за следдипломна квалификация от Университета по архитектура, строителство и геодезия. Регистрация и условия за участие: http://www.ppp.bg/registration/ Програма на обучителния семинар: http://www.ppp.bg/bim2020/bim2020-programa/

Обучителен семинар "Дигитална трансформация в строителството"

Дати на провеждане

03 юни 2020 от 10:00ч. (сряда)
до 04 юни 2020 (четвъртък)
Wellness Парк Хотел Витоша - София
София
Подходящо
За възрастни

Описание

... прочети повече Според Европейската комисия дигиталната трансформация е сливане на напредничеви технологии и интеграцията на физическите и цифровите системи и тяхното въздействие върху сградите и инфраструктурата.

По данни на Accenture, строителният сектор е един от най-слабо цифровизираните сектори с неизменни или понижаващи се коефициенти на производителност. Годишният коефициент на производителност на сектора се е увеличил с едва 1 % през последните двадесет години.

През 2017г. McKinsey Global Institute посочи системни проблеми в строителния процес, свързани с равнищата на сътрудничество, недостатъчните инвестиции в технологии и изследователска и развойна дейност и лошото управление на информацията. Тези проблеми водят до влошено съотношение качество — цена при разходването на публичните средства и по-висок финансов риск, дължащ се на непредвидено превишаване на разходите, закъснения при предаването на публична инфраструктура и промени в проектите, които е могло да бъдат избегнати.

Целта на обучителния семинар „Дигиталната трансформация на строителството“ е да предложи отговори на тези предизвикателства.

Семинарът се организира от Университета по архитектура, строителство и геодезия в партньорство на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране, Камарата на строителите в България, Камара на архитектите в България, Cobuilder International, ProActivePersonnel и ПроАктивни Решения.

Лектори в обучението ще бъдат консултанти, изследователи и преподаватели от България и Италия дигитализацията и управлението в областта на архитектурата и строителството. Участниците ще получат удостоверения за следдипломна квалификация от Университета по архитектура, строителство и геодезия.

Регистрация и условия за участие: http://www.ppp.bg/registration/
Програма на обучителния семинар: http://www.ppp.bg/bim2020/bim2020-programa/
Още за събитието:

Събития наблизо

сб 06 юни
сб 06 Юни / 20:30 след 4 дни
Цена: 6 лв.
на 753метра в Галерия Арт Е Факт
пт 12 юни
пт 12 Юни / 20:00 след 10 дни
Цена: 10 лв.
на 753метра в Галерия Арт Е Факт
пт 19 юни
пт 19 Юни / 20:00 след 17 дни
Цени: 10 - 15 лв.
на 753метра в Галерия Арт Е Факт
сб 27 юни
сб 27 Юни - нд 28 Юни след 25 дни
на 1.1км. в София