Минало събитие

ProText online "На тъмно" от Сабина Стефанова

... прочети още В рамките на ProText online имате възможност да гледате видео запис на пърформанс-четенията на пиесите "На тъмно" от Сабина Стефанова и "Добре дошли в България" от Здрава Каменова и Гергана Димитрова. И двете продукции са реализирани в рамките на платформата за нова драматургия ПроТекст на Организация 36 маймуни. линк за гледане на "На тъмно": https://youtu.be/prxf1X2t6os (ще бъде активен от 21.05. до 28.05.2020) "На тъмно" от Сабина Стефанова (2018), ПроТекст 3х3 Пиесата „На тъмно” е сатирична комедия, в която всяка прилика с действителни лица и събития не е случайна. Ако смятате, че не можете да станете жертва на медиите, пазете се от екипа на Лора Шварц. Това са банда егоцентрични, самовлюбени психопати, без задръжки, за които проблемът не е в границите, а как най-лесно да бъдат прескочени. Пиесата разказва за трагикомичните и жалки истории, които съпътстват създаването на посредствен телевизионен продукт. „На тъмно” е за съвременния свят, в който всичко (информация, свобода, любов, идеали) е с готов етикет и цена. Инстинктът на героите е само един - покупко-продажба на сензации. Когато няма какво да продадат, продават себе си заради телевизионната популярност. Възможно ли е да изпитате съчувствие към тази банда нещастници, които се лутат сред собствените си глупост, алчност, завист, самосъжаления. Има ли място за чувства в този свят на абсурда, в който дори любовта се плаща? Истината, знаете, е твърде относително понятие. Колко струва и кой ще й плати цената? Дали това ще бъдат бандата самовлюбени психопати, зрителите или… С участието на: Диана Спасова, Милена Ерменкова , Екатерина Георгиева, Тони Карабашев, Богдан Казанджиев, Станислав Кертиков, Петко Каменов Художник: Елена Шопова Музика: Павел Терзийски Режисьор: Гергана Димитрова Асистент- режисьор: Борис Зафиров Видео заснемане Иван Николов, opnn Productions повече за платформата ПроТекст https://www.36monkeys.org/protext/ ProText online се реализира с подкрепата на Столична община, по инициативата "Солидарност в културата".

ProText online "На тъмно" от Сабина Стефанова

Дати на провеждане

21 май 2020
до 28 май 2020
София
изминало
Подходящо
За възрастни

Описание

... прочети повече В рамките на ProText online имате възможност да гледате видео запис на пърформанс-четенията на пиесите "На тъмно" от Сабина Стефанова и "Добре дошли в България" от Здрава Каменова и Гергана Димитрова. И двете продукции са реализирани в рамките на платформата за нова драматургия ПроТекст на Организация 36 маймуни.

линк за гледане на "На тъмно": https://youtu.be/prxf1X2t6os (ще бъде активен от 21.05. до 28.05.2020)

"На тъмно" от Сабина Стефанова (2018), ПроТекст 3х3

Пиесата „На тъмно” е сатирична комедия, в която всяка прилика с действителни лица и събития не е случайна.
Ако смятате, че не можете да станете жертва на медиите, пазете се от екипа на Лора Шварц. Това са банда егоцентрични, самовлюбени психопати, без задръжки, за които проблемът не е в границите, а как най-лесно да бъдат прескочени. Пиесата разказва за трагикомичните и жалки истории, които съпътстват създаването на посредствен телевизионен продукт. „На тъмно” е за съвременния свят, в който всичко (информация, свобода, любов, идеали) е с готов етикет и цена. Инстинктът на героите е само един - покупко-продажба на сензации. Когато няма какво да продадат, продават себе си заради телевизионната популярност. Възможно ли е да изпитате съчувствие към тази банда нещастници, които се лутат сред собствените си глупост, алчност, завист, самосъжаления.
Има ли място за чувства в този свят на абсурда, в който дори любовта се плаща?
Истината, знаете, е твърде относително понятие. Колко струва и кой ще й плати цената? Дали това ще бъдат бандата самовлюбени психопати, зрителите или…

С участието на: Диана Спасова, Милена Ерменкова , Екатерина Георгиева, Тони Карабашев, Богдан Казанджиев, Станислав Кертиков, Петко Каменов

Художник: Елена Шопова
Музика: Павел Терзийски
Режисьор: Гергана Димитрова
Асистент- режисьор: Борис Зафиров
Видео заснемане Иван Николов, opnn Productions

повече за платформата ПроТекст https://www.36monkeys.org/protext/

ProText online се реализира с подкрепата на Столична община, по инициативата "Солидарност в културата".
Още за събитието:

Събития наблизо

Днес 04 юни
чт 04 Юни / 18:30
Цени: 65 - 100 лв.
на 1.5км. в Национален студентски дом
чт 04 Юни / 19:00
Цени: 12 - 25 лв.
на 1.4км. в Зала "България" - София
чт 04 Юни / 19:00
на 1.4км. в Зала "България" - София
чт 04 Юни / 19:00
на 1.4км. в Зала "България" - София