Минало събитие

Ratio presents: The Idea of the Brain

... прочети още На фона на последните новини около разпространението на COVID-19 в България, смятаме, че най-логичното решение е да преместим предстоящите ни събития. Двете издания на лекцията на Матю Коб - The Idea of the Brain се отлагат за 26 и 27 май. Билетите за събитията важат без нужда от презаверяване - тези за 23 март са автоматично валидни за 26 май, а тези за 24 март - за 27 май. Събитието ще се проведе на английски език и не предвиждаме превод. Билети на: https://ratio.bg/monthly/ratio-presents-the-idea-of-the-brain/ От хилядолетия, учени и мислители са се опитвали да разберат как точно работи мозъкът. Но въпреки невероятните открития на науката, как работи най-важният ни орган, мозъкът, продължава да е мистерия. Матю Коб ще проследи откъде идва съвременната ни представа за мозъка и как е еволюирала тя през вековете. Той ще ни покаже как идеите ни за мозъка през годините са били проекция на най-значимите технологии на всяка епоха. Сега гледаме на мозъка като на суперкомпютър. В миналото пък е бил сравняван с телеграф, телефон или дори с особена хидравлична система. А как ще възприемаме мозъка в бъдеще, когато възникнат нови технологии? Какви сложни процеси са двигател на науката и кои фактори са оформили изумителните ни мозъци такива, каквито са те днес? Как знаем всичко, което знаем за мозъка – как е устроен, как работят основните му градивни елементи невроните и как в сложната комуникация между около 86 милиарда от тях се ражда съзнанието? Матю ще ни отведе на пътешествие в невронауките от първоначалното откритие, че всъщност мозъкът е центъра на разума ни, през разкриването на сложните загадки на паметта, съзнанието и волята, та чак до най-новите технологии за манипулация и контрол на мозъка. Нека проследим заедно мъчителните опити на нашите мозъци да разберат самите себе си и да си напомним, че двете най-важни думи в науката продължават да са „Не знаем“. За лектора: Matthew Cobb е преподавател в катедрата по биологични науки към Манчестърския университет, където изследва обонянието, поведението при насекоми и история на науката. Има докторска степен по психология и генетика от университета в Шефийлд. Живее в Англия и е автор е общо 5 книги: Life's Greatest Secret, Generation, The Resistance, Eleven Days in August, and Smell: A Very Short Introduction, а премиерата на най-новата му книга, посветена на мозъка, предстои през март 2020.

Ratio presents: The Idea of the Brain

Дати на провеждане

27 май 2020 от 19:00ч. до 22:00ч.
Live Club "CITY STAGE" - София
София
изминало
Подходящо
За възрастни

Описание

... прочети повече На фона на последните новини около разпространението на COVID-19 в България, смятаме, че най-логичното решение е да преместим предстоящите ни събития. Двете издания на лекцията на Матю Коб - The Idea of the Brain се отлагат за 26 и 27 май.
Билетите за събитията важат без нужда от презаверяване - тези за 23 март са автоматично валидни за 26 май, а тези за 24 март - за 27 май.

Събитието ще се проведе на английски език и не предвиждаме превод.

Билети на: https://ratio.bg/monthly/ratio-presents-the-idea-of-the-brain/

От хилядолетия, учени и мислители са се опитвали да разберат как точно работи мозъкът. Но въпреки невероятните открития на науката, как работи най-важният ни орган, мозъкът, продължава да е мистерия. Матю Коб ще проследи откъде идва съвременната ни представа за мозъка и как е еволюирала тя през вековете. Той ще ни покаже как идеите ни за мозъка през годините са били проекция на най-значимите технологии на всяка епоха. Сега гледаме на мозъка като на суперкомпютър. В миналото пък е бил сравняван с телеграф, телефон или дори с особена хидравлична система. А как ще възприемаме мозъка в бъдеще, когато възникнат нови технологии? Какви сложни процеси са двигател на науката и кои фактори са оформили изумителните ни мозъци такива, каквито са те днес? Как знаем всичко, което знаем за мозъка – как е устроен, как работят основните му градивни елементи невроните и как в сложната комуникация между около 86 милиарда от тях се ражда съзнанието? Матю ще ни отведе на пътешествие в невронауките от първоначалното откритие, че всъщност мозъкът е центъра на разума ни, през разкриването на сложните загадки на паметта, съзнанието и волята, та чак до най-новите технологии за манипулация и контрол на мозъка. Нека проследим заедно мъчителните опити на нашите мозъци да разберат самите себе си и да си напомним, че двете най-важни думи в науката продължават да са „Не знаем“.

За лектора:

Matthew Cobb е преподавател в катедрата по биологични науки към Манчестърския университет, където изследва обонянието, поведението при насекоми и история на науката. Има докторска степен по психология и генетика от университета в Шефийлд. Живее в Англия и е автор е общо 5 книги: Life's Greatest Secret, Generation, The Resistance, Eleven Days in August, and Smell: A Very Short Introduction, а премиерата на най-новата му книга, посветена на мозъка, предстои през март 2020.
Още за събитието:

Други събития в Live Club "CITY STAGE" - София

сб 13 Юни / 22:00 след 11 дни
Цени: 20 - 180 лв.
Live Club "CITY STAGE" - София
сб 10 Окт / 22:00 след 130 дни
Цени: 20 - 40 лв.
Live Club "CITY STAGE" - София
сб 17 Окт след 137 дни
Live Club "CITY STAGE" - София
Виж всички

Събития наблизо

Днес 02 юни
вт 02 Юни - чт 04 Юни
на 192метра в София
вт 02 Юни / 20:00
на 199метра в София
Утре 03 юни
ср 03 Юни / 18:00 утре
на 213метра в София
ср 03 Юни / 19:30 утре
на 950метра в Сцена "DERIDA"