Събор на българското народно творчество - Копривщица

... прочети още Националният събор на българското народно творчество в Копривщица е вписан в Регистъра на добрите практики на UNESCO! Петото вписване в листата на нематериалното културно наследство на UNESCO На 1 декември 2016 г., на Единадесетата сесия на Международния комитет за опазване на нематериалното културно наследство Националният събор на българското народно творчество в Копривщица бе вписан в Регистъра на добрите практики за опазване на нематериалното културно наследство на UNESCO! След Бистришките баби, Нестинарството, Чипровските килими и Празникът Сурова в Пернишко, това е петото вписване в листата на нематериалното културно наследство на UNESCO, подготвено като кандидатура от специалисти на ИЕФЕМ – БАН. За разлика от предишните четири кандидатури, които станаха част от Представителния списък на нематериалното културно наследство на човечеството, вписването на Събора в Копривщица е в Регистъра на добрите практики за опазване на културното наследство на ЮНЕСКО. Националния събор на народното творчество в Копривщица за 2020 г. се отлага. Неговото провеждане ще е в периода 6-8 август 2021 г. За повече информация - вижте тук.

Събор на българското народно творчество - Копривщица

Дати на провеждане

06 август 2021 (петък)
до 08 август 2021 (неделя)
Копривщица

Местоположение


Описание

... прочети повече Националният събор на българското народно творчество в Копривщица е вписан в Регистъра на добрите практики на UNESCO!
Петото вписване в листата на нематериалното културно наследство на UNESCO
На 1 декември 2016 г., на Единадесетата сесия на Международния комитет за опазване на нематериалното културно наследство Националният събор на българското народно творчество в Копривщица бе вписан в Регистъра на добрите практики за опазване на нематериалното културно наследство на UNESCO!
След Бистришките баби, Нестинарството, Чипровските килими и Празникът Сурова в Пернишко, това е петото вписване в листата на нематериалното културно наследство на UNESCO, подготвено като кандидатура от специалисти на ИЕФЕМ – БАН. За разлика от предишните четири кандидатури, които станаха част от Представителния списък на нематериалното културно наследство на човечеството, вписването на Събора в Копривщица е в Регистъра на добрите практики за опазване на културното наследство на ЮНЕСКО.

Националния събор на народното творчество в Копривщица за 2020 г. се отлага.
Неговото провеждане ще е в периода 6-8 август 2021 г.

За повече информация - вижте тук.
Източник:
Още за събитието:

Коментари

Оферти за събития и забавления наблизо

Времето

Днес, 03 авг.

15° 30° 30°C предимно ясно

Утре, 04 авг.

11° 26° 22°C ясно небе

Сряда, 05 авг.

11° 25° 22°C разкъсана облачност

Четвъртък, 06 авг.

11° 23° 21°C ясно небе

Петък, 07 авг.

13° 22° 21°C интензивен дъжд

Събота, 08 авг.

13° 23° 21°C умерен дъжд

Неделя, 09 авг.

13° 23° 23°C слаб дъжд
Покажи 5-дневна