Събор на българското народно творчество - Копривщица

... прочети още Националният събор на българското народно творчество в Копривщица е вписан в Регистъра на добрите практики на UNESCO! Петото вписване в листата на нематериалното културно наследство на UNESCO На 1 декември 2016 г., на Единадесетата сесия на Международния комитет за опазване на нематериалното културно наследство Националният събор на българското народно творчество в Копривщица бе вписан в Регистъра на добрите практики за опазване на нематериалното културно наследство на UNESCO! След Бистришките баби, Нестинарството, Чипровските килими и Празникът Сурова в Пернишко, това е петото вписване в листата на нематериалното културно наследство на UNESCO, подготвено като кандидатура от специалисти на ИЕФЕМ – БАН. За разлика от предишните четири кандидатури, които станаха част от Представителния списък на нематериалното културно наследство на човечеството, вписването на Събора в Копривщица е в Регистъра на добрите практики за опазване на културното наследство на ЮНЕСКО.

Събор на българското народно творчество - Копривщица

Дати на провеждане

07 август 2020 (петък)
до 09 август 2020 (неделя)
Копривщица

Описание

... прочети повече Националният събор на българското народно творчество в Копривщица е вписан в Регистъра на добрите практики на UNESCO!
Петото вписване в листата на нематериалното културно наследство на UNESCO
На 1 декември 2016 г., на Единадесетата сесия на Международния комитет за опазване на нематериалното културно наследство Националният събор на българското народно творчество в Копривщица бе вписан в Регистъра на добрите практики за опазване на нематериалното културно наследство на UNESCO!
След Бистришките баби, Нестинарството, Чипровските килими и Празникът Сурова в Пернишко, това е петото вписване в листата на нематериалното културно наследство на UNESCO, подготвено като кандидатура от специалисти на ИЕФЕМ – БАН. За разлика от предишните четири кандидатури, които станаха част от Представителния списък на нематериалното културно наследство на човечеството, вписването на Събора в Копривщица е в Регистъра на добрите практики за опазване на културното наследство на ЮНЕСКО.

Потребители, които ще присъстват

Още за събитието:

Популярни оферти

Времето

Днес, 09 апр.

-1° 11° 10°C ясно небе

Утре, 10 апр.

13° 11°C ясно небе

Събота, 11 апр.

10° 9°C слаб дъжд

Неделя, 12 апр.

5°C слаб дъжд

Понеделник, 13 апр.

-1° 12° 10°C слаб дъжд

Вторник, 14 апр.

-4° 6°C слаб дъжд
Покажи 5-дневна