Минало събитие

Sofia Opera Pearls Streams представя "Набуко" - онлайн излъчване

... прочети още Sofia Opera Pearls Streams представя "Набуко" - онлайн излъчване НАБУКО от Джузепе Верди неделя 29.03.2020 от 16.00ч. В главните роли: Владимир Стоянов, Роберто Скандюци, Сузана Бранкини, Даниел Дамянов, Шай Блох, Кахабер Шавидзе, Силвана Пръвчева. Диригент Михаил Синкевич Режисьор Пламен Карталов Мултимедия Вера Петрова Поради огромния интерес на нашата публика, любезно Ви напомняме, че може да гледате спектаклите от сайта и фейсбук страницата на Софийската опера и балет. "Набуко" на Джузепе Верди Постановка на операта „Набуко“ от Джузепе Верди, която оживя под небето на София в прегръдката на най-величественият храм на Балканите - катедралата „Св.Александър Невски“ бе поредното осмисляне на нови знакови пространства за оперни спектакли на открито от режисьора Пламен Карталов, основателят на „ Сцена на вековете“ на хълма на "Царевец" още през 1983г., монументалните спектакли на пл."Ал. Бетемберг" в столицата, "Опера в парка на Военната академия", "Опера на върховете - Белоградчишки скали" , площад "Св. Ал. Невски" и много др. Как се разгръща библейската тема за превземането на Ерусалим от Навуходоносор и съдбата на поробените евреи в шедьовъра на маестро Джузепе Верди ще имате възможност да видите в програмата на най-новата ни инициатива SOFIA OPERA PEARLS STREAMS в платформите на сайта и фейсбук страницата на Софийската опера на 29.03., неделя, от 16.00 часа. Записът е архивен в партньорство с ТВ 1 и направен на живо. Постановката е специално продуцирана и създадена за площадното пространство на историческия катедрален храм в центъра на София. Ще съпреживеете бурните страсти, които развихрят сюжета на операта с международен състав, "Рицарят на Верди" Владимир Стоянов - Набуко, Сузана Бранкини - Абигайл, Роберто Скандюци - Захария, Даниел Дамянов – Измаел, Шай Блох - Фенена, Кахабер Шавидзе - Жрец, Силвана Пръвчева – Анна. Записът е от архива на Софийската опера в съвместна продукция с ТВ 1 /2016г./

Sofia Opera Pearls Streams представя "Набуко" - онлайн излъчване

Дати на провеждане

София
изминало

Цени

Вход свободен

Подходящо
За възрастни

Описание

... прочети повече Sofia Opera Pearls Streams представя "Набуко" - онлайн излъчване

НАБУКО от Джузепе Верди
неделя 29.03.2020 от 16.00ч.

В главните роли: Владимир Стоянов, Роберто Скандюци, Сузана Бранкини, Даниел Дамянов, Шай Блох, Кахабер Шавидзе, Силвана Пръвчева.

Диригент Михаил Синкевич
Режисьор Пламен Карталов
Мултимедия Вера Петрова

Поради огромния интерес на нашата публика, любезно Ви напомняме, че може да гледате спектаклите от сайта и фейсбук страницата на Софийската опера и балет.

"Набуко" на Джузепе Верди
Постановка на операта „Набуко“ от Джузепе Верди, която оживя под небето на София в прегръдката на най-величественият храм на Балканите - катедралата „Св.Александър Невски“ бе поредното осмисляне на нови знакови пространства за оперни спектакли на открито от режисьора Пламен Карталов, основателят на „ Сцена на вековете“ на хълма на "Царевец" още през 1983г., монументалните спектакли на пл."Ал. Бетемберг" в столицата, "Опера в парка на Военната академия", "Опера на върховете - Белоградчишки скали" , площад "Св. Ал. Невски" и много др.

Как се разгръща библейската тема за превземането на Ерусалим от Навуходоносор и съдбата на поробените евреи в шедьовъра на маестро Джузепе Верди ще имате възможност да видите в програмата на най-новата ни инициатива SOFIA OPERA PEARLS STREAMS в платформите на сайта и фейсбук страницата на Софийската опера на 29.03., неделя, от 16.00 часа.
Записът е архивен в партньорство с ТВ 1 и направен на живо. Постановката е специално продуцирана и създадена за площадното пространство на историческия катедрален храм в центъра на София.
Ще съпреживеете бурните страсти, които развихрят сюжета на операта с международен състав, "Рицарят на Верди" Владимир Стоянов - Набуко, Сузана Бранкини - Абигайл, Роберто Скандюци - Захария, Даниел Дамянов – Измаел, Шай Блох - Фенена, Кахабер Шавидзе - Жрец, Силвана Пръвчева – Анна.
Записът е от архива на Софийската опера в съвместна продукция с ТВ 1 /2016г./
Източник:
Още за събитието:

Други събития в Национална опера и балет - София

вт 16 Юни / 19:00 след 13 дни
Национална опера и балет - София
пт 19 Юни / 19:00 след 16 дни
Национална опера и балет - София
нд 21 Юни / 19:00 след 18 дни
Национална опера и балет - София
чт 25 Юни / 19:00 след 22 дни
Национална опера и балет - София
нд 28 Юни / 19:00 след 25 дни
Национална опера и балет - София
Виж всички

Събития наблизо

Днес 03 юни
ср 03 Юни / 19:30
на 1.4км. в Сцена "DERIDA"
ср 03 Юни / 20:30
Цени: 12 - 20 лв.
на 1.2км. в Театър "София"
Утре 04 юни
чт 04 Юни / 18:30 утре
Цени: 65 - 100 лв.
на 450метра в Национален студентски дом