Минало събитие

"Вишнева градина"

... прочети още Превод от руски: Василка Бумбарова Действащи лица и изпълнители: Раневская, Любов Андреевна - Красимира Кузманова Аня - Елица Анева Варя - Надя Дердерян Гаев, Леонид Андреевич - Адриан Филипов Лопахин, Ермолай Алексеевич - Асен Данков Трофимов, Пьотр Сергеевич - Антъни Пенев Симеонов - Пишчик, Борис Борисович - Георги Енчев Шарлота Ивановна - Нина Илиева - Петкова Епиходов, Семьон Пантелеевич - Сергей Константинов Дуняша - Бориса Сарафова Фирс - Петьо Кръстев Яша - Ованес Торосян, Георги Кацарски Минувач - Киро Крачунов "Особена е тази комедия - насмешката идва някъде отгоре - там, откъдето животът се вижда сякаш от птичи поглед. Насмешка към целия "стар живот", с неговите градини и мълчания... Всичко има в тази пиеса: житейска проза и фантасмагория на бала, мистика и невъзможен фарс. В нея е предсказан театърът на абсурда, тя отваря врата на Чаплин. Пиеса за Федерико Фелини. Тази пиеса запълни цял един век и ще изпълва още много. Столетието, което ни отделя от нея, проясни много - или вложи, не знам. Отдавна е ясно, че смисълът ѝ е не в смяната на формацията, не в историята за това как хищен търговец разфасова беззащитната и недоходоносна красота или как непрактичните ѝ стопани изгубват тази красота. Главните сили в тази пиеса са други. Именно сили, а не лица, защото те нямат лица. Градина, Време, Съдба. Онова, което си играе с тях, въпреки волята им. Съдбата и Времето, онова, което ги проявява и проверява - Градината. Огледалото на тази пиеса е с особена двойна оптика и то отразява и хода на времето и същността на отделния човек. И едното, и другото би могло да бъде безжалостно прагматично - и непрактично духовно. Всяка интерпретация не е случайна и би могла да бъде обяснена с времето. Тя е толкова наситена, че позволява всичко. В това се крие залогът на собствения ѝ живот. Пространството на Градината се запълва и разширява световния театър."

Дати на провеждане

София
изминало
Плевен
изминало
Плевен
изминало
Плевен
изминало

Цени

10 лв.

Подходящо
За възрастни

Описание

... прочети повече Превод от руски: Василка Бумбарова

Действащи лица и изпълнители:
Раневская, Любов Андреевна - Красимира Кузманова
Аня - Елица Анева
Варя - Надя Дердерян
Гаев, Леонид Андреевич - Адриан Филипов
Лопахин, Ермолай Алексеевич - Асен Данков
Трофимов, Пьотр Сергеевич - Антъни Пенев
Симеонов - Пишчик, Борис Борисович - Георги Енчев
Шарлота Ивановна - Нина Илиева - Петкова
Епиходов, Семьон Пантелеевич - Сергей Константинов
Дуняша - Бориса Сарафова
Фирс - Петьо Кръстев
Яша - Ованес Торосян, Георги Кацарски
Минувач - Киро Крачунов

"Особена е тази комедия - насмешката идва някъде отгоре - там, откъдето животът се вижда сякаш от птичи поглед. Насмешка към целия "стар живот", с неговите градини и мълчания...

Всичко има в тази пиеса: житейска проза и фантасмагория на бала, мистика и невъзможен фарс. В нея е предсказан театърът на абсурда, тя отваря врата на Чаплин. Пиеса за Федерико Фелини. Тази пиеса запълни цял един век и ще изпълва още много. Столетието, което ни отделя от нея, проясни много - или вложи, не знам. Отдавна е ясно, че смисълът ѝ е не в смяната на формацията, не в историята за това как хищен търговец разфасова беззащитната и недоходоносна красота или как непрактичните ѝ стопани изгубват тази красота. Главните сили в тази пиеса са други. Именно сили, а не лица, защото те нямат лица. Градина, Време, Съдба. Онова, което си играе с тях, въпреки волята им. Съдбата и Времето, онова, което ги проявява и проверява - Градината. Огледалото на тази пиеса е с особена двойна оптика и то отразява и хода на времето и същността на отделния човек. И едното, и другото би могло да бъде безжалостно прагматично - и непрактично духовно.

Всяка интерпретация не е случайна и би могла да бъде обяснена с времето. Тя е толкова наситена, че позволява всичко. В това се крие залогът на собствения ѝ живот. Пространството на Градината се запълва и разширява световния театър."

Карта

Източник:

Още събития с участието на тези артисти

вт 28 юли
вт 28 Юли / 20:00 след 20 дни
Театър 199 - София
вт 01 сеп
вт 01 Сеп / 21:00 след 55 дни
Цени: 10 - 20 лв.
Парк и Военна академия "Г.С. Раковски" - София

Изминали събития с участието на тези артисти

вт 30 Юни / 21:00
Цени: 10 - 20 лв.
Парк и Военна академия "Г.С. Раковски" - София
вт 30 Юни / 19:00
Цени: 4 - 15 лв.
Плевен
чт 25 Юни / 19:00
Цена: 10 лв.
Плевен
сб 20 Юни / 20:00
Театър 199 - София
чт 18 Юни / 19:00
Цена: 10 лв.
Плевен
ср 17 Юни / 19:00
Цени: 6 - 24 лв.
Плевен
вт 16 Юни / 19:00
Цени: 6 - 24 лв.
Плевен
пт 05 Юни / 19:00
Цена: 10 лв.
София
сб 16 Май / 19:00
Цени: 10 - 18 лв.
Малък градски театър "Зад канала" - София