Традиционни Чакърови празници

... прочети още Традиционните Чакърови празници за 2020г ще се състоят 25 юли на Чакъровите поляни, малко над прочутата местност Карагьол. Ще бъдат пресъздадени битките, които е водил Чакър войвода, народни борби и народни песни ще представят участници от местни читалищни колективи. Ще бъде представена историческа възстановка с жива картина за героичното дело на Чакър войвода. В сцените ще участват членове на патриотични клубове от цялата страна. В същия ден ще се състоят народни борби с атрактивни награди и фолклорен концерт. Вечерта пък ще има хайдушки огньове и палатков лагер. Организатори са Общината и самоковския клуб на любителите на историческо оръжие "Чакър войвода". След прекъсване от около едно десетилетие Чакъровите празници бяха възстановени. Първите подобни тържества на историческата местност край Искъра пък са организирани през лятото на далечната вече 1975г. За повече информация може да следите събитието във facebook.

Традиционни Чакърови празници

Дати на провеждане

25 юли 2020 от 11:00ч. (събота)
Искър
27 юли 2018
до 28 юли 2018
Искър
изминало
Подходящо
За семейства
За младежи
За възрастни

Описание

... прочети повече Традиционните Чакърови празници за 2020г ще се състоят 25 юли на Чакъровите поляни, малко над прочутата местност Карагьол. Ще бъдат пресъздадени битките, които е водил Чакър войвода, народни борби и народни песни ще представят участници от местни читалищни колективи.

Ще бъде представена историческа възстановка с жива картина за героичното дело на Чакър войвода. В сцените ще участват членове на патриотични клубове от цялата страна.

В същия ден ще се състоят народни борби с атрактивни награди и фолклорен концерт. Вечерта пък ще има хайдушки огньове и палатков лагер.

Организатори са Общината и самоковския клуб на любителите на историческо оръжие "Чакър войвода". След прекъсване от около едно десетилетие Чакъровите празници бяха възстановени. Първите подобни тържества на историческата местност край Искъра пък са организирани през лятото на далечната вече 1975г.
За повече информация може да следите събитието във facebook.
Още за събитието:

Времето

Днес, 29 май.

14° 13°C умерен дъжд

Утре, 30 май.

16° 15°C умерен дъжд

Неделя, 31 май.

14° 13°C умерен дъжд

Понеделник, 01 юни.

15° 13°C силен дъжд

Вторник, 02 юни.

17° 14°C умерен дъжд

Сряда, 03 юни.

17° 16°C умерен дъжд
Покажи 5-дневна