Минало събитие

В памет на Георги Парцалев - "Рицарят на смеха"

... прочети още Фестивалът София Моно ви кани на една разходка, по време на която ще си припомните родния град на Георги Парцалев и ще проследите пътя му до голямата сцена. За него като човек и артист ще разкажат съвременници и партньори, като Стоянка Мутафова и Татяна Лолова, а специални гости ще бъдат колеги и приятели на великия актьор! Биографичната книга "Георги Парцалев. Хамлет от град Левски" се ражда като идея още преди три години, след като в поредица от спонтанни и независими един от друг разговори на Георги Тошев с Татяна Лолова и Стоянка Мутафова, те определят Георги Парцалев като най-големия български артист. Същото споделя и Лили Иванова в свое интервю със заглавие "Проект: Любяща памет" за съвременниците, с които можем и трябва да се гордеем. Журналистът посвещава времето си в гледане на всички филми с актьора, прослушва записи от интервюта, посещава едноименния музей в Левски, прекарва няколко дни в града и беседва с негови приятели и съвременници. По време на проучването си установява, че публикациите в интернет за Парцалев са предимно неверни и субективни, често и с "жълт оттенък", както и пренебрегващи големия му талант. Писаното за него досега е недостатъчно. Преди години историкът Борис Цацов получава от него куфар с личния му архив. Съхранява го дълги години, но не се осмелява сам да разкаже истината. След като прочита биографичните книги "Романът на моя живот" (за Стефан Данаилов) и "Невена Коканова. Години любов", решава да повери куфара с документи и снимки на Георги Тошев.

В памет на Георги Парцалев - "Рицарят на смеха"

Дати на провеждане

София
изминало
Подходящо
За възрастни

Описание

... прочети повече Фестивалът София Моно ви кани на една разходка, по време на която ще си припомните родния град на Георги Парцалев и ще проследите пътя му до голямата сцена. За него като човек и артист ще разкажат съвременници и партньори, като Стоянка Мутафова и Татяна Лолова, а специални гости ще бъдат колеги и приятели на великия актьор!

Биографичната книга "Георги Парцалев. Хамлет от град Левски" се ражда като идея още преди три години, след като в поредица от спонтанни и независими един от друг разговори на Георги Тошев с Татяна Лолова и Стоянка Мутафова, те определят Георги Парцалев като най-големия български артист. Същото споделя и Лили Иванова в свое интервю със заглавие "Проект: Любяща памет" за съвременниците, с които можем и трябва да се гордеем. Журналистът посвещава времето си в гледане на всички филми с актьора, прослушва записи от интервюта, посещава едноименния музей в Левски, прекарва няколко дни в града и беседва с негови приятели и съвременници. По време на проучването си установява, че публикациите в интернет за Парцалев са предимно неверни и субективни, често и с "жълт оттенък", както и пренебрегващи големия му талант. Писаното за него досега е недостатъчно. Преди години историкът Борис Цацов получава от него куфар с личния му архив. Съхранява го дълги години, но не се осмелява сам да разкаже истината. След като прочита биографичните книги "Романът на моя живот" (за Стефан Данаилов) и "Невена Коканова. Години любов", решава да повери куфара с документи и снимки на Георги Тошев.

Допълнителна информация

23 преглеждания 12 преглеждания за последния месец Източник: grabo.bg

Коментари

Други събития в Парк и Военна академия "Г.С. Раковски" - София

вт 01 Сеп / 21:00 след 20 дни
Цени: 10 - 20 лв.
Парк и Военна академия "Г.С. Раковски" - София
ср 02 Сеп / 21:00 след 21 дни
Цени: 12 - 20 лв.
Парк и Военна академия "Г.С. Раковски" - София
чт 03 Сеп / 20:30 след 22 дни
Цени: 15 - 25 лв.
Парк и Военна академия "Г.С. Раковски" - София
вт 08 Сеп / 21:00 след 27 дни
Цени: 18 - 60 лв.
Парк и Военна академия "Г.С. Раковски" - София
ср 09 Сеп / 21:00 след 28 дни
Цени: 20 - 30 лв.
Парк и Военна академия "Г.С. Раковски" - София
чт 10 Сеп / 21:00 след 29 дни
Цени: 12 - 30 лв.
Парк и Военна академия "Г.С. Раковски" - София
Виж всички

Събития наблизо

Днес 12 авг
ср 12 Авг / 19:00
Цена: 14 лв.
на 712метра в Театрална работилница "Сфумато" - София
ср 12 Авг / 20:30
Цени: 10 - 20 лв.
на 1.6км. в Сатиричен театър "Алеко Константинов" - София
пт 14 авг
пт 14 Авг / 18:30 след 2 дни
Цена: 20 лв.
на 1.1км. в Национална галерия "Квадрат 500" - София
пт 14 Авг / 19:00 след 2 дни
Цена: 12 лв.
на 712метра в Театрална работилница "Сфумато" - София
Времето

Днес, 12 авг.

18° 28° 28°C слаб дъжд

Утре, 13 авг.

18° 29° 27°C слаб дъжд

Петък, 14 авг.

18° 31° 28°C слаб дъжд

Събота, 15 авг.

17° 29° 27°C умерен дъжд

Неделя, 16 авг.

15° 24° 24°C умерен дъжд

Понеделник, 17 авг.

15° 22° 16°C слаб дъжд
Покажи 5-дневна