Минало събитие

"Времето е спряло"

... прочети още ВРЕМЕТО Е СПРЯЛО Театър 199 Автор: Доналд Маргулис Превод: Златна Костова Постановка: Ивайло Христов Сценография и костюми: Марина Янева Участват: Кристина Янева, Пенко Господинов, Проф. Д-Р Атанас Атанасов, Елеонора Иванова За фотографа Сара, която отразява конфликтите в горещите зони на света, времето спира, когато погледне през визьора на своя апарат. Тя затаява дъх, единствено кадърът е важен. Всичко извън неговата рамка не е от значение. Трябва да запечата образът, да улови мигът. Репортерът Джеймс, от своя страна, отразява с най-точните думи съдбите на онези, въвлечени в сложните събития. Неговата отговорност към разследваната тема е огромна. Как да подходи безпристрастно? Как да опише състоянието на хората в момент, когато времето е спряло? Мансарда в Бруклин. Сара и Джеймс се връщат у дома от фронта на военни действия. На гости им идват техният редактор Ричард и младата Манди, които отскоро са се запознали и сближили. За персонажите по един или друг начин настъпва момент на равносметка, момент в който времето спира. Всеки от тях трябва да направи важен избор в живота. „Времето е спряло“ разглежда темата за тези, които решават да се подложат на ежедневен риск за разлика от онези, които живеят в комфорт и сигурност. Пиесата ненатрапчиво и с деликатен хумор разгръща комплексните съдби на героите си. Тя не сочи с пръст, не застава на ничия страна, не е съдник. Отнася се с разбиране и със съчуствие към своите герои. И сякаш никак не е случайна репликата отправена от редактора към фотографа и репортера: „Благодарение на вас, обиколих света“. ПРЕДСТАВЛЕНИЕТО Е С ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ 95 МИНУТИ.

Дати на провеждане

20 февруари 2020 от 19:30ч.
Театър 199 - София
София
изминало
29 април 2020 от 19:30ч.
Театър 199 - София
София
изминало

Времетраене

95 минути

Подходящо
За възрастни

Описание

... прочети повече ВРЕМЕТО Е СПРЯЛО
Театър 199


Автор: Доналд Маргулис
Превод: Златна Костова
Постановка: Ивайло Христов
Сценография и костюми: Марина Янева
Участват: Кристина Янева, Пенко Господинов, Проф. Д-Р Атанас Атанасов, Елеонора Иванова

За фотографа Сара, която отразява конфликтите в горещите зони на света, времето спира, когато погледне през визьора на своя апарат. Тя затаява дъх, единствено кадърът е важен. Всичко извън неговата рамка не е от значение. Трябва да запечата образът, да улови мигът.
Репортерът Джеймс, от своя страна, отразява с най-точните думи съдбите на онези, въвлечени в сложните събития. Неговата отговорност към разследваната тема е огромна. Как да подходи безпристрастно? Как да опише състоянието на хората в момент, когато времето е спряло?
Мансарда в Бруклин. Сара и Джеймс се връщат у дома от фронта на военни действия. На гости им идват техният редактор Ричард и младата Манди, които отскоро са се запознали и сближили. За персонажите по един или друг начин настъпва момент на равносметка, момент в който времето спира. Всеки от тях трябва да направи важен избор в живота.

„Времето е спряло“ разглежда темата за тези, които решават да се подложат на ежедневен риск за разлика от онези, които живеят в комфорт и сигурност. Пиесата ненатрапчиво и с деликатен хумор разгръща комплексните съдби на героите си. Тя не сочи с пръст, не застава на ничия страна, не е съдник. Отнася се с разбиране и със съчуствие към своите герои.

И сякаш никак не е случайна репликата отправена от редактора към фотографа и репортера: „Благодарение на вас, обиколих света“.

ПРЕДСТАВЛЕНИЕТО Е С ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ 95 МИНУТИ.
Източник:

Още събития с участието на тези артисти

ср 24 юни
ср 24 Юни / 19:00 след 25 дни
Цена: 10 лв.
Канев Център - Русе

Изминали събития с участието на тези артисти

чт 30 Апр / 19:00
Цена: 18 лв.
София
чт 23 Апр / 19:30
Цени: 8 - 13 лв.
София
пт 03 Апр / 19:00
Цена: 12 лв.
София
сб 28 Мар / 19:00
Цена: 10 лв.
Фестивален и конгресен център - Варна
ср 25 Мар / 19:00
Цена: 18 лв.
София
сб 21 Мар / 11:00
Цена: 7 лв.
София
ср 18 Мар / 19:00
Цени: 16 - 18 лв.
София
сб 14 Мар / 19:00
Цена: 18 лв.
София
чт 12 Мар / 19:00
Цени: 10 - 30 лв.
Драматичен театър "Стоян Бъчваров" - Варна