Още оферти от Глобул Турс

SPA уикенд в Хисаря, Карлово и Старосел: Нощувка със закуска, плюс транспорт
София 1 нощувка София 70лв/ден 11 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 14 Февруари до 21 Август 2024г.
Към офертата

Оферти за хапване наблизо

Бутикова горяща торта с ваша снимка и вкус по избор
София 1 бр. 7 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 13 Март до 18 Юли 2024г.
Към офертата
Торта пистачио
София 1 бр. 2 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 20 Април до 3 Юни 2024г.
Към офертата
Бенто торта за специален повод с надпис по избор
София 1 бр. 2 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 20 Април до 3 Юни 2024г.
Към офертата

Оферти за забавления наблизо

Творческа вечер: 3 часа рисуване върху платно, плюс 2 чаши вино и минерална вода
София 131 бр. 43 бр. 36 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 10 Март до 26 Май 2024г.
Към офертата
Творческо приключение: 2 часа работилница за родител и дете с рисуване и напитки
София 88:88:88 Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 27 Април до 9 Юни 2024г.
Към офертата
Самостоятелна пешеходна еднодневна екскурзия в София - с аудио гид на 7 езика
Валидност на ваучера:
от 19 Януари до 1 Октомври 2024г.
Към офертата

Оферти за туризъм наблизо

На гости в София: Нощувка със закуска за двама, плюс паркинг
София 78 бр. 1 нощувка 2 49лв/ден 11 бр. 2 бр. 68 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 9 Август до 1 Юни 2024г.
Към офертата
Нощувка в София, с възможност за закуска
София 6 бр. 1 нощувка 28лв/ден 21 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 5 Януари до 20 Декември 2024г.
Към офертата
По работа или почивка в София: 2, 3 или 4 нощувки със закуски за до четирима
София 2-4 нощувки 29лв/ден 20 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 5 Януари до 20 Декември 2024г.
Към офертата
Grabo.bg

Екскурзия до Анкара, Кападокия, Коня и Ескишехир! 5 нощувки със закуски и 3 вечери, плюс транспорт

Посетете столицата на Турция, скалните феномени на Кападокия, "родината на въртящите се дервиши" Коня, както и Ескишехир - родният град на Настрадин Ходжа. Всичко в тази прекрасна оферта от Глобул Турс!

Екскурзия до Анкара, Кападокия, Коня и Ескишехир: 5 нощувки със закуски и 3 вечери, плюс транспорт:

• В периода 22 - 28 Май - за 380лв на човек;
• В периода 8 - 14 Юни - за 380лв на човек.

Офертата включва:
• Транспорт с лицензиран автобус от от София, с възможност за качване от Пазарджик, Пловдив и Димитровград;
• 1 нощувка със закуска и вечеря в Анкара;
• 2 нощувки със закуски и 1 вечеря в Кападокия;
• 1 нощувка със закуска и вечеря в Коня;
• 1 нощувка със закуска в Ескишехир;
• Туристическа програма в Коня и Ескишехир;
• Посещение на Соленото езеро;
• Посещение на подземния град Каймаклъ;
• Посещение на град Акшехир и гроба на Настрадин Ходжа;
• Екскурзоводско обслужване по маршрута;
• Пътни, местни и гранични такси.

Офертата не включва:
• Панорамна обиколка на Анкара - 10 евро;
• Полет с балон над Кападокия - около 190 евро;
• Целодневна екскурзия в Кападокия "Земя на чудесата" - 15 евро;
• Турска вечер в автентичен ресторант с богата програма, плодова салата, ядки и напитки без лимит - 25 евро;
• Посещение на автентичен ритуал на Дервиши с танца Сема - 20 евро;
• Входна такса за Музея на анатолийските цивилизации - 35 турски лири;
• Входна такса за крепостта Ючхисар - 9 турски лири;
• Входна такса за подземния град Каймаклъ - 35 турски лири;
• Входна такса за музей под открито небе Гьореме - 30 турски лири;
• Входна такса за Зелве - 15 турски лири;
• Входна такса за Гробницата на Мевляна в Коня - 5 турски лири.

Програма:

1 ден: Отпътуване от София в 18:00ч. Възможност за качване от Пазарджик, Пловдив, Димитровград. Нощен преход.

2 ден: Пристигане в Анкара - град, разположен сред хълмиста местност в центъра на Анадолското плато. Настаняване в хотел (ако е възможно веднага, ако няма свободни стаи в момента, настаняването е след 14:00ч).

Панорамна обиколка на столицата Анкара - Мавзолея на Ататюрк - там, където бащата на Турците Мустафа Кемал Ататюрк е погребан; музея на Анатолийските цивилизации, в сгради от 15 век той е един от най-богатите на древни находки и артефакти музеи в света, признат през 1971г за Европейски музей на годината; Анкарската крепост - най - старата част на града; Националния площад с конната статуя на Ататюрк; Коджатепе джамия - най-големият мюсюлмански храм в турската столица; Атакуле - 125-метрова кула, един от символите на града; Старата сграда на Парламента. Анкара е един от най-оживените градове в страната. Свободно време за разходки и покупки. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

3 ден: Закуска. Отпътуване за Кападокия - приказната земя. По пътя посещение и фото-пауза на Соленото езеро. То е 2-рото по големина в Турция, именно оттук се произвежда 63% от солта в страната. Интересното езеро е и едно от най-плитките езера със средна дълбочина от 60см. Отпътуване за Кападокия. Земя извадена от сънищата и фантастичните приказки. Областта Кападокия е известна с причудливите форми, образувани преди 60 милиона години след едновременното избухване на двата вулкана Ерчийес и Хасандаг. Под действието на водата и вятъра са се образували истински природни шедьоври. Кападокия е споменавана още в Библията. Тук Апостол Павел води първите християни, това е родното място на Свети Георги и Свети Василий Велики. Настаняване в хотел.

Вечеря в ресторанта на хотела. След вечеря възможност за посещение на Турска вечер в автентичен ресторант с богата програма и фолклорни танци, срещу заплащане. Менюто включва ядки, плодова салата и напитки местно производство - без лимит (няма включена вечеря). Нощувка.

4 ден: По желание рано сутрин по изгрев слънце (около 05:30ч - преди закуска) - възможност за разходка с балон над Кападокия - преживяване, което не може да се опише с думи, може само да се изживее. Множество цветни балони с горещ въздух се издигат, за да може туристите да видят скалните образувания - "комините на феите" отвисоко. Лъчите на утринното слънце са в нюанси от розово до синьо и кара всеки да се чувства така, сякаш се намира в земя на вълшебства. (денят за провеждане на полета с балон може да бъде сменен в зависимост от метеорологичните условия). Връщане в хотела.

Закуска.
Целодневна екскурзия и разглеждане на известни забележителности и природни феномени в областта Кападокия, срещу заплащане. Екскурзията започва с посещение на долината Деврент известна още като долина на въображението или Розовата долина с причудливите вулканични образувания. Свободно време за разходка в град Юргюп - главен търговски център. Град Юргюп е известен с виното, ръчно направените килими и къщите в пещери. Посещение на красивата долина Зелве - природен феномен и музей на открито с "приказни" скални комини, издигащи се на височина 30 - 40 метра. Зелве е "визитната картичка" на областта. Екскурзията продължава в местността Пашабаг. Посещение на градчето Аванос, живописно разположен на река Къзълърмак ("Червената река", най-дългата река в Турция). Градът е известен като "Глинения град", заради грънчарството - занаят, зародил се по тези места още от времето на древните анатолийски племена хети. Свободно време за разходки и обяд. Посещение на традиционно грънчарско ателие. Долината на Гълъбите. Разходка в Национален парк Долината Гьореме - музей под открито небе с богатство от скални църкви, най - старата от които е от 4 век: Църквата с ябълката, Тъмната църква, Църквата на сандала с отпечатъка от стъпалото на Иисус, школата на Свети Апостол Павел. Гьореме е уникално съкровище под защитата на ЮНЕСКО. Възможност за посещение на крепостта Ючхисар - една от главните туристически атракции и архитектурни чудеса в Кападокия, от чиито връх се откриват зашеметяващи гледки. Връщане в хотела. Свободно време. Вечерта по желание посещение на автентичен ритуал на Дервиши. Богата програма с възможност да се запознаете с оригиналните танци на последователите на Мевляна и танца Сема (без включена вечеря и напитки).
Нощувка.

5 ден: Закуска. Отпътуване за Коня. Посещение на подземния град Каймаклъ - построен под хълма, известен като Цитаделата на Каймаклъ. Отворен е за посетители през 1964г. Оформлението на града е къщи в около 100 тунела с мрежи от улици, водещи до подземни площади. Всеки е имал спални, столови, канализация и вентилация. Жителите все още използват някои места за складове, винарни, конюшни до които имат достъп от своите дворове. Състои се от 8 подземни етажа, 4 от които са отворени. Той е един от най - големите подземни селища и можели да се подслонят до 10 000 души. Гръцкият историк Ксенофон споменава тези подземни градове още през 401г. пр. Хр.

Продължаване за Коня. Пристигане в Коня - родината на въртящите се дервиши. Посещение на музея на дервишите; джамията на Алладин - в сирийски стил, необичаен за Анадола; гробницата на ислямския философ Мевляна Джелаладдин Руми от 13 век. Основател на учението и ордена на въртящите се Дервиши под звуците на суфи музика, те изпадат в състояние подобно на транс и общуват с Бога. Всяка част от танца и дрехата на дервиша носят дълбока символика. Те са хора на любовта, хора на сърцето. Настаняване в хотел. Свободно време за разходка в централната част на града. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

6 ден: Закуска. Отпътуване за Ескишехир - Турската Венеция и родният град на Настрадин Ходжа. По пътя посещение на град Акшехир, където се намира гроба на Настрадин Ходжа.

Продължаване към град Ескишехир - "Турската Венеция". През града живописно се вие река Порсук. Около нея са изградени 6 прекрасни парка с езерца и многобройни забавления, вечер пък мостовете над реката се превръщат в цветна феерия. Тук е родното място на хитрия Настрадин Ходжа, който със своите шеги и невероятно чувство за хумор станал известен през вековете и е част от турския фолклор и култура. Затова неговият образ заедно с образите на много други местни и чужди величия може да се видят в Музея на восъчните фигури в Ескишехир. В града се намира най-големият турски университет, който е и 4-ти по брой студенти в света - Анатолийски университет. Разглеждане на Етнографския комплекс "Одунпазаръ". Градът впечатлява с автентична атмосфера и интересна архитектура на изключително добре съхранени пъстроцветни стари къщи, кафенета предлагащи ароматно кафе и сладки изкушения. Ескишехир същевременно е и град със съвременен облик, град на университети и паркове, изключително цветен, красив и подреден. Казват, че тук е най-вкусното реване в цяла Турция. Типични за региона са и накитите от морска пяна. Настаняване в хотел. Нощувка.

7 ден: Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.
Прочети още

Офертата е публикувана на

15.01.2020г. преди 4 години

Преглеждания

32 бр.

Офертата, която разглеждате, е изтекла!
Топ цена: 380лв
Към офертата

Дестинации

Турция 122

Тръгване от

София, Пазарджик, Пловдив, Димитровград

Транспорт

Автобус

Изтича след

00:00:00 днес

Продадени ваучери

47 бр.

Престой

5 нощувки

Изхранване

HB - Закуска и вечеря

Цена на човек на ден

54лв/ден

Валидност на ваучера

от 15 Яну до 08 Май 2020

Предоставена от

Глобул Турс

Изминали оферти

До Истанбул за Фестивала на лалето! 2 нощувки със закуски в хотел 4*, плюс транспорт
Турция 51 бр. 2 нощувки 33 дни 39лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 24 Януари до 23 Април 2019г.
Към офертата
Посети Фестивала на лалето в Истанбул! 2 нощувки със закуски, плюс транспорт и възможност за Пеещите фонтани
Турция 254 бр. 2 нощувки 28 дни 30лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 24 Януари до 23 Април 2019г.
Към офертата
За 3 Март или 24 Май до Солун и Паралия Катерини! 2 нощувки със закуски, транспорт и възможност за Метеора - "8-то чудо на света"
Гърция 64 бр. 2 нощувки 35 дни 39лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 29 Януари до 22 Май 2019г.
Към офертата
Екскурзия до Синая и Букурещ, с възможност за замъка на Дракула и двореца Пелеш! 2 нощувки със закуски, плюс транспорт
Румъния 113 бр. 2 нощувки 35 дни 38лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 29 Януари до 22 Май 2019г.
Към офертата
Пролетни празници в Охрид, Скопие, Струга и Калище! 2 нощувки със закуски в хотел 3*, плюс транспорт
Македония 19 бр. 2 нощувки 34 дни 50лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 29 Януари до 24 Април 2019г.
Към офертата
Морски релакс на полуостров Халкидики! 7 нощувки със закуски и вечери в хотел Rihios в Ставрос
Гърция 49 бр. 7 нощувки 29 дни 57лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 5 Февруари до 26 Август 2019г.
Към офертата
Април в Истанбул! 4 нощувки със закуски, транспорт и възможност за Принцовите острови, булевард Багдат, Ортакьой и "Мини Турция"
Турция 49 бр. 4 нощувки 33 дни 44лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 6 Февруари до 23 Април 2019г.
Към офертата
През Май и Юни до Кападокия, Анкара, Истанбул и Соленото езеро! 4 нощувки със закуски и 2 вечери, плюс транспорт
Турция 61 бр. 4 нощувки 55 дни 50лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 16 Февруари до 31 Май 2019г.
Към офертата
Еднодневна екскурзия до Трън, ждрелото на река Ерма и Власинското езеро в Сърбия
Сърбия 24 бр. 29 дни 19лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 19 Февруари до 19 Април 2019г.
Към офертата
Еднодневна екскурзия до Перперикон, Кърджали и Скалните гъби през Март или Май
София 62 бр. 54 дни 28лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 20 Февруари до 17 Май 2019г.
Към офертата
Еднодневна екскурзия до Кавала през Март или Май
Гърция 57 бр. 49 дни 30лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 20 Февруари до 9 Май 2019г.
Към офертата
На плаж в Кавала, Неа Ираклица и Амолофи бийч! 2 нощувки със закуски, плюс транспорт и възможност за о.Тасос и Керамоти
Гърция 58 бр. 2 нощувки 56 дни 62лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 27 Февруари до 16 Август 2019г.
Към офертата
Дунавски пейзажи! Виж Гъмзиград, Феликс Ромулиана и Лепенски вир! Нощувка, закуска, вечеря и транспорт
Сърбия 1 нощувка 56 дни 68лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 27 Февруари до 14 Юни 2019г.
Към офертата
На море в Кавала! 4 нощувки със закуски и вечери, плюс транспорт и посещение на плажовете Амолофи, Неа Ираклица и Каламица
Гърция 33 бр. 4 нощувки 56 дни 77лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 27 Февруари до 30 Август 2019г.
Към офертата
По пътя на коприната през Юни! Екскурзия до Бурса и Одрин с 2 нощувки със закуски, транспорт и възможност за Улуда
Турция 2 нощувки 33 дни 56лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 8 Март до 24 Юни 2019г.
Към офертата
Европейски чар в Сърбия! Екскурзия до Палич, Суботица, Сомбор и Келебия с 2 нощувки със закуски и вечери, плюс транспорт
Сърбия 5 бр. 2 нощувки 62 дни 88лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 9 Март до 22 Май 2019г.
Към офертата
През Юни до Сърбия и Босна и Херцеговина! Виж Шабац, етно село Станишичи и Ниш, с 2 нощувки със закуски, плюс транспорт
Сърбия, Босна и Херцеговина 11 бр. 2 нощувки 71 дни 88лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 9 Март до 30 Май 2019г.
Към офертата
През Април или Май в Гърция! Еднодневна екскурзия до Солун и "Веселите чадъри"
Гърция 91 бр. 54 дни 30лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 23 Март до 16 Май 2019г.
Към офертата
Еднодневна екскурзия с теснослинейката! Вижте Велинград и Разлог
София 37 бр. 45 дни 27лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 26 Март до 10 Май 2019г.
Към офертата
Един ден в Македония! Екскурзия до Скопие и каньона Матка през Април или Май
Македония 131 бр. 38 дни 27лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 2 Април до 10 Май 2019г.
Към офертата