Екскурзия до Велико Търново, Етъра, Габрово, Велики Преслав, Шумен и Плиска! Нощувка със закуска и транспорт

Дестинации

Велико Търново, Етъра, Габрово, Велики Преслав, Шумен, Плиска

Тръгване от

Варна, Добрич

Транспорт

Автобус

Престой

1 нощувка

Изхранване

BB - Само закуска

Цена на човек на ден

40лв/ден

Grabo.bg

Описание на офертата

Нирамар Травел те кани да се впуснеш в едно незабравимо пътешествие до някои от най-интересните и красиви градове в страната ни!

Екскурзия до Велико Търново, Етъра, Габрово, Велики Преслав, Шумен и Плиска на 17 - 18 Юли: 1 нощувка със закуска, плюс транспорт - за 79лв на човек.

Офертата включва:
• Транспорт с лицензиран автобус от Варна;
• 1 нощувка със закуски в хотел 3* в района на Габрово;
• Екскурзионна програма във Велико Търново, с посещение на Царевец (без включена входна такса);
• Посещение на Етъра;
• Екскурзионна програма във Велики Преслав и Плиска;
• Посещение на Мемориален комплекс край Шумен;
• Пешеходна разходка в Габрово;
• Екскурзоводско обслужване по време на пътуването.

Допълнителни опции (по желание и срещу доплащане):
• Входни такси за посещаваните обекти:
- Музея на илюзиите - 12лв за възрастни, 9лв за студенти и пенсионери, 8лв за деца от 7 до 18 ненавършени години, за семейство с поне две деца - 35лв, безплатно за деца до 7 ненавършени години;
- Крепостта Царевец - 6лв за възрастни, 2лв за учащи - 2лв, за семейство с до 3 деца - 6лв;
- Етъра - 5лв за възрастни, 2лв за ученици и студенти, 3лв за пенсионери, безплатно за деца до 7 ненавършени години;
- Двор на Кирлицата - 8лв за възрастни, 4лв за ученици и лица над 65г, безплатно за деца до 7 ненавършени години;
- Археологически музей "Велики Преслав" и Национален историко-археологически резерват "Велики Преслав - 5лв на човек при група над 10 човека, 2лв за ученици и студенти, 3лв за пенсионери;
- Паметник "Създателите на българската държава" - 4лв;
• Отпътуване от Добрич - 15лв при минимум двама човека, 10лв при група от минимум 12 човека.

Програма на пътуването:

1 ден
Отпътуване от Добрич около 05:30ч (срещу доплащане) - от Стоматология, от Варна в 06:30ч (ул. Антим I). Отправяме се към старопрестолната столица на България - Велико Търново. Със сигурност много от вас са посещавали старата Българска столица или поне са минавали покрай нея. Но днес ние ще ви я покажем в цялата си прелест и очарование, за да се потопите поне малко в духа на града и да усетите непреодолимата и красота. Ще се разходим и по калдъръмените улички на Самоводската чаршия, отрупана с множество дюкянчета и работилнички на различни майстори. Възможност за закупуване на различни продукти и сувенири. Ще се изкачим до Крепостта Царевец - синоним на величие, слава и богатство! Това е уникално място за среща с миналото на България и историята на нейните велики царе. Ще се удивите от величието на реконструирания царски дворец с неговите тронна зала, дворцова църква и царски покои. Оттук са управлявали царете Асен I, Петър IV, Калоян, Иван Асен II, Иван Александър, Иван Шишман. Над двореца, на самия връх на хълма, се намира и възстановената Патриаршеска църква. Тя впечатлява с мащаба и уникалната си архитектура, а иконописите й пресъздават възхода и залеза на Второто българско царство. Особена нотка на тайнственост се прокрадва и около реставрираната Балдуинова кула. Историята разказва, че тук е бил затворен плененият в битката при Одрин пръв латински император Балдуин, който по-късно намира смъртта си в нея.

Свободно време за разходка и снимки. Ще имаме фото пауза на фона на града и към една от емблематичните църкви "Свети четиредесет мъченици "- намира се в подножието на крепостта Царевец. Храмът е паметник на културата от 1964г и е тясно свързан с историята на България. Посещение на най-новия музей във старата столица "Музей на илюзиите". В него са изложени повече от 70 оптични и физични илюзии. Колекцията периодично ще бъде обогатявана, за да поддържа изследователския дух на посетителите. Експонатите са събирани от над 50 държави, сред които: САЩ, Тайланд, Виетнам, Финландия. Илюзиите са разположени на 5-те етажа на сградата, в общо 14 стаи и една зала. Забавление и наука се преплитат в световноизвестната Стая на Еймс, Обърнатата и Огледалната стая, левитиращи кълба, 3D картини, Диск на Ойлер, холограми и други.

Отпътуване за етнографски комплекс Етъра, който се намира в покрайнините на град Габрово. Представлява музей на открито, чиято цел е да покаже какви са били архитектурата и битът на Габрово и района през втората половина на ХVІІІв и началото на ХІХв. Създаден е през 1964г и е обявен за архитектурно-етнографски паметник на културата с национално значение. Не може да си отидем от Етъра без да опитаме вкусните симиди, кафето на пясък, без да си купим задължителните армагани - захарни петлета, бяло сладко, нещо от занаятчийските работилнички. Свободно време и късния следобед. Отпътуване за град Габрово. Настаняване в хотела. Свободно време за разходка из прекрасния град, основан според легендата от странстващия ковач Рачо Ковача преди около 250 години. Възможност за вечеря в градината на някоя от малките механи в типичен старобългарски стил. Нощувка.

2 ден
Закуска. Напускане на хотела. Кратка пешеходна разходка из града на хумора. Отправяме се в посока Велики Преслав - втората столица на Първото българско царство. Градът възниква по времето на хан Омуртаг като военен лагер. Обявен е за столица от Цар Симеон Велики - един от най-красивите и величествени градове за онова време в цяла Югоизточна Европа. Археологическия музей , двореца на цар Симеон Велики, Златната църква, Крепостта, Патлейнския манастир "Св. Пантелеймон", основан през ІХв , разрушен през ХІ век. Тук са живяли и творили Св. Климент Охридски и св. Наум Преславо-Охридски. Тук умира през 907г като монах св.Княз Борис Покръстител. Свободно време за обяд. Отправяме се към град Шумен и ще разгледаме Мемориалният комплекс "Създатели на българската държава". Отпътуване за Археологическия резерват Плиска - първата столица на България от 681 до 893г. Дворецът на българските канове, Голямата базилика - религиозно-дворцов комплекс, който се състои от катедрала, архиепископски дворец и манастир, построена от княз Борис през втората половина на IXв; Дворът на буквите.
Отпътуване за Варна. Пристигане вечерта.
Прочети още

Валидност на ваучера

от 13 Май до 15 Юни 2020

Предоставена от

Нирамар Травел

Събития наблизо

сб 30 Май / 23:00 утре
Цени: 12 - 15 лв.
на 1.7км. във Варна
пн 01 Юни / 18:00 след 3 дни
на 1.2км. във Варна
ср 03 Юни / 18:00 след 5 дни
на 1.2км. във Варна
чт 04 Юни - нд 07 Юни след 6 дни
на 587метра във Варна
Към офертата
Топ цена: 79лв