Еднодневна екскурзия до Ивановски скални църкви, Басарбовски манастир и Русе на 7 Юни

Дестинации

Ивановски скални църкви, Басарбовски манастир, Русе

Тръгване от

Варна, Шумен, Разград

Транспорт

Автобус

Продадени ваучери

2 бр.

Изхранване

RO - Без изхранване

Цена на човек на ден

28лв/ден

Grabo.bg

Описание на офертата

Докоснете се до късче история в родината ни, което ще стане неизменна част от най-хубавите ви спомени! Споделете един ден в кратко, но съдържателно пътешествие - с Рубина Травел!

Еднодневна екскурзия до Ивановски скални църкви, Басарбовски манастир и Русе на 7 Юни:

• С отпътуване от Шумен и Разград - за 28лв на човек;
• С отпътуване от Варна - за 30лв на човек.


Офертата включва:
• Транспорт с комфортен туристически автобус;
• Екскурзоводско обслужване.

Допълнителни услуги:
• Входни такси за посещаваните обекти:
- Ивановски скални църкви - 5лв за възрастни;
- Басарбовски манастир - 4лв за възрастни;
- Къщата на Калеопа - 4лв за възрастни и 1лв за учащи.

Програма:

Тръгване от Варна, ул. Антим I в 07:00ч. От Шумен тръгването е от пети километър в 8:00ч, а от Разград - бензиностанция Петрол в 08:30ч.

Първата ви спирка е посещение на Ивановските скални църкви - манастирът обединява няколко комплекса от скални помещения. В шест от храмовете са запазени стенописи, които разкриват особеностите на българското църковно изкуство през ХІІІ - ХІV век. По време на Второто българско царство (ХІІ - ХІV век) манастирът се утвърждава като голям духовен и книжовен център. Надписи по стените на килиите дават информация за важни исторически събития.

Ще посетите и Басарбовския манастир - единственият действащ скален манастир в България. Манастирът води началото си още от Второто българско царство, но за пръв път името му се споменава в османски данъчен регистър от 1431г. За известно време през XIX век манастирът останал без обитатели, но през 1937г тук се заселва отец Хрисантот Преображенския манастир и дава ново начало на религиозното средище. Най- известният обитател на манастира е роденият през 1685г в село Басарбово св. Димитрий Басарбовски, който прекарал целия си живот в светата обител.

Отпътуване за град Русе. Ще направите пешеходна обиколка на града с лицензиран екскурзовод. Ще видите градския театър, известен още като Доходното здание, операта, Пантеона на Възрожденците и др. Възможност за посещение на къщата на Калеопа, или т.нар Музей на градския бит (с доплащане за входна такса). Експозицията в музея акцентира върху знаците на Модерността в ежедневието и празничността на русенци от края на XIX и началото на XX век. Къщата на Калеопа е първият у нас етнографски музей, който представя градската (буржоазна) култура. Посещение на къщата-музей на Захари Стоянов. Свободно време за обяд.

Отпътуване за Варна. Пристигане в града - вечерта.
Прочети още

Валидност на ваучера

от 16 Май до 01 Юни 2020

Предоставена от

Рубина Травел

Събития наблизо

пт 29 Май - нд 31 Май след 3 дни
на 2.4км. във Варна
сб 30 Май / 23:00 след 4 дни
Цени: 12 - 15 лв.
на 1.9км. във Варна
пн 01 Юни / 18:00 след 6 дни
на 1.4км. във Варна
Към офертата
Топ цена: 28лв