Гледайте спектакъла "Женитба" от Гогол на 6 Юни

Изтича след

00:00:00 днес

Продадени ваучери

1 бр.

Grabo.bg

Описание на офертата

Театър "София" кани почитателите на сценичното изкуство да изживеят един нов прочит на думите на вечния Гогол!

Спектакъл "Женитба" на 6 Юни от 20:30ч на Голяма сцена - за 12лв, вместо за 16лв.

Повече за постановката:

Автор: Н. В. Гогол
Превод: Христо Радевски
Режисьор: Елена Панайотова
Сценография и костюми: Николина Костова-Богданова
Композитор: Христо Намлиев
Хореограф: Росен Михайлов

Участват: Лора Мутишева, Михаил Милчев, Невена Калудова, Николай Върбанов, Илия Виделинов, Росен Белов, София Маринкова, Симона Халачева, Юлиян Рачков, Юли Малинов.

"Екипът на спектакъла "Женитба" откри зад думите на Гогол, написани преди повече от век и половина, изключително актуални и съвременни герои и ситуации. Темата на пиесата предизвика сред нас бурни спорове, появиха се различни гледни точки за и/или против брака, за смисъла на женитбата и смисъла на избора. За това как, потънали в собствените си страхове, сме изгубили сетивата си да забелязваме другия, а това прави влюбването невъзможно.

И когато оживяха нашите герои, се роди една приказка, но не за любовта. Една приказка за избора, за способността на човек да избира партньор в живота си. Една комедия за свят, в който винаги се намират сватовници, умело управляващи "пазара" от самотни мъже и жени и разсмиващи ни с невероятната си изобретателност. Една история за "малките" хора, които не посмяват да мечтаят и хванати в капана на обществените предразсъдъци, се надяват единствено женитба да ги спаси от самотата им.

Гоголевите герои винаги се хвърлят към надеждата, когато тя се появи, но се отказват, миг преди да я постигнат, защото не вярват, че заслужават да бъдат щастливи. И това е историята на "малкия" човек, който не знае кога и къде по пътя си е изпуснал ключа към собственото си щастие. Вероятно когато женитбата се е превърнала в игра на лотария и той напълно е загубил контрол над мечтите си. И така, нашата "Женитба" се оказа и сатирично-страшна приказка за нас самите. За едно общество, в което човек продължава да е скован от толкова много страхове: от избор, от очаквания, от това как ще бъде приет. И затова тази приказка е малко смешна и малко тъжна, защото ни разказва за невъзможността на човека да бъде споделен. А дали?"

Елена Панайотова (режисьор)
Прочети още

Валидност на ваучера

от 06 Юни до 06 Юни 2020

Предоставена от

Театър "София"

Събития наблизо

вт 07 Юли / 19:00
Цена: 12 лв.
на 85метра в София
вт 07 Юли / 19:00
Цена: 20 лв.
на 1.6км. в София
вт 07 Юли / 19:00
Цена: 18 лв.
на 1.4км. в София
премиера
вт 07 Юли / 19:00
Цена: 20 лв.
на 1.6км. в София
Към офертата
Цена: 12лв 16лв