Спектакълът за деца "Макс и Мориц" - на 22 Август

Изтича след

00:00:00 днес

Продадени ваучери

12 бр.

Grabo.bg

Описание на офертата

Детето ви обича да ходи на театър, нали? Защо не го изненадате с едно любимо представление с известните пакостници Макс и Мориц, които знаят как да се забавляват?

Спектакълът за деца "Макс и Мориц" на 22 Август от 11:00ч, в Кино Кабана:

• Място на лява трибуна - за 6лв;
• Място на дясна трибуна - за 8лв.

Повече за представлението:

"Макс и Мориц" е литературно произведение за деца, написано на немски език. Негов автор и илюстратор е писателят-хуморист Вилхем Буш (1832-1908) През 1858 година Буш публикувал своите първи карикатури, но известен го правят хумористичните истории за Макс и Мориц, които се появяват през 1865 година и досега имат огромен световен успех.

В произведенията му се смесват текст и рисунки и взаимно се допълват. Като художник Вилхелм Буш не бил много известен. Осъзнавайки това, той не показвал свои произведения. След смъртта си обаче той оставил около 1000 рисунки, които и днес удивляват целия свят. Разказите "Макс и Мориц" са публикувани за първи път през 1865г., а на български са преведени от Елин Пелин.Историята за Макс и Мориц представлява забавните и безбройни пакости на двамата "хулигани" Макс и Мориц в стихове. Самият текст се стреми колкото може да се доближи до оригиналния, като сам той е написан в стихове. С жизнерадостния си тон и карикатурна визия представлението напомня рисунките на Вилхем Буш от книжката. Допълнени и дописани, пакостите напомнят за времето, когато децата играеха навън, а не пред компютрите. Комично и забавно, представлението завладява публиката с помощта на различни театрални техники и ефекти, и оставя желанието в малките зрители да се забавляват, както някога техните родители. Естествено, оставя и поуката, че може да си палав, но всичко трябва да си има мярка, а с мярката трябва много да се внимава. "Тежко томува, който тъпо се шегува!".

Христо Ботев, режисьор

"Макс и Мориц"
от Христо Ботев Станчев по Вилхелм Буш

Режисьор: Христо Ботев;
Композитор: Развигор Попов;
Сценография: Христо Ботев;
Костюми: Анатоли Лазаров;
Хореография: Анатоли Лазаров;
Фотограф: Емил Добрев;
Участват: Боян Младенов, Йордан Ръсин, Филипа Балдева, Георги Златарев.

Препоръчителна възраст: +4;
Времетраене: 60 минути.
Прочети още

Валидност на ваучера

от 22 Авг до 22 Авг 2020

Предоставена от

Театър Възраждане

Събития наблизо

вт 22 Сеп - нд 27 Сеп
на 905метра в София
вт 22 Сеп / 19:00
Цени: 5 - 10 лв.
на 974метра в София
вт 22 Сеп / 20:00
Цени: 20 - 35 лв.
на 178метра в София
вт 22 Сеп / 20:00
Цени: 12 - 13 лв.
на 824метра в София
Към офертата
Топ цена: 6лв