Какво да посетим във Варна за няколко дни?

Продължителност
3 дни
Подходящо за сезон:
Пролет, Лято, Есен, Зима
Етикети:
  • Море
  • Градски
  • Култура
  • За двойки
  • За компания
Морската ни столица е известна с целогодишната си натовареност и разнообразието от възможности, които предлага - както за основния морски туризъм, така и за други интересни места за посещение. Варна е голям и интересен град, в който ще прекарате незабравимо и няма да усетите как минават дните! Ако държите да видите основните места - три дни за начало са ви достатъчни. Сами ще пожелаете да се върнете за още :)
Виж на картата
1
Катедрален храм "Свето Успение Богородично" - Варна
Източник: bulgariatravel.org
От автора: Не случайно първа в списъка и отправна точка към другите места за деня, е Варненската катедрала "Свето Успение Богородично". Тя е символ на града и задължително място за посещение. Разположена е на едно от най-големите кръстовища във Варна и е еднакво внушителна както през деня, с красивата си архитектура, така и вечер, когато е обляна в светлини. Вътрешността й също впечатлява с красиви стенописи и икони.
Планирано време: до 1 час
От Опознай.bg:
Работно време:

Понеделник-Неделя: 08:00-18:00ч

Уебсайт:
Телефон:

052 613 005

N 43 12.317 E 27 54.606
От потребителите:
Рейтинг за Катедрален храм "Свето Успение Богородично" - Варна:
4.8 · 0 гласа
2
Драматичен театър "Стоян Бъчваров" - Варна
Източник: visit.varna.bg
От автора: Тръгвайки от Катедралата в посока центъра, ще минете покрай Драматичен театър "Стоян Бъчваров". Няма начин да не ви направи впечатление, дори и да не сте го планирали като обект. Самият театър е създаден през 1921г, а сградата е завършена около десет години по-късно. Не пропускайте да погледнете програмата.
Планирано време: до 1 час
От Опознай.bg:
Адрес:

пл. "Независимост" 1

Уебсайт:
Телефон:

052 669 652; 052 612 998

N 43 12.213 E 27 54.727
От потребителите:
Рейтинг за Драматичен театър "Стоян Бъчваров" - Варна:
5 · 0 гласа
3
Площад "Независимост" - Варна
От автора: Гледайки Драматичния театър, под краката ви ще се намира площад "Независимост". Голям, просторен и изпълнен с магазини от двете страни, той е приятно място за разходка и преход между един от основните булеварди в града и крайбрежната част. Името си площадът носи от 1908г - на това място на варненци е обявено, че България вече е независима.
Планирано време: до 1 час
N 43 12.241 E 27 54.735
От потребителите:
Рейтинг за Площад "Независимост" - Варна:
5 · 0 гласа
4
Фонтан на пл. "Независимост" - Варна
От автора: На същия площад ще видите голям и красив фонтан, който вечер е шарено осветен. Въпреки, че тук повечето сгради значително са променили облика си, площадът и фонтанът носят спомен за старата Варна. Тук ще откриете приятни магазини и места за хапване, които продължават по целия път от площада към хотел Черно море, чак до входа на Морската градина, за която ще прочетете малко по-надолу.
Планирано време: до 1 час
N 43 12.229 E 27 54.756
От потребителите:
Рейтинг за Фонтан на пл. "Независимост" - Варна:
4 · 1 глас
5
Слънчев часовник - Варна
От автора: Стигайки почти до брега на морето и навлизайки в любима на много варненци и гости зона, ще видите слънчевия часовник, китно разположен на площада. Въпреки че доста хора минават край него, мислейки го за обикновена градинка, мястото е ключово за уреждане на срещи между местните и ориентир за тези, които не познават града.
Планирано време: до 1 час
N 43 12.473 E 27 55.897
От потребителите:
Рейтинг за Слънчев часовник - Варна:
3.2 · 2 гласа
6
Морска градина - Варна
Източник: visit.varna.bg
От автора: Морската градина във Варна е притегателно място за стотици хора през всички сезони - голяма и пълна с различни забавления, в нея разхождайки се може да загубите представа за времето. С множеството си поддържани зелени площи тя с право е носела славата на "Най-красив парк на Балканите". Мястото е рай за всички деца, както и за тинейджърите, решили да покарат колело или скейтборд.
Планирано време: от 2 до 4 часа
N 43 12.470 E 27 55.921
От потребителите:
Рейтинг за Морска градина - Варна:
5 · 1 глас
7
Мост на желанията - Варна
Източник: touristmaker.com
От автора: В Морската градина ще попаднете на много интересни места, но за едно от тях местните ще ви споделят интересно поверие - ако успеете да минете през този мост със затворени очи, без да се допирате до парапетите му, ще се сбъдне това, което сте си пожелали. От там идва и името му. Така че, ако го видите - поспрете, намислете си желание и опитайте да преодолеете това така лесното на вид предизвикателство. Ще се изненадате колко трудно всъщност може да се окаже то :)
Планирано време: до 1 час
N 43 12.355 E 27 55.557
От потребителите:
Рейтинг за Мост на желанията - Варна:
5 · 5 гласа
8
Езеро в Mорската градина - Варна
От автора: Езерото в Морската градина е друго от местата, на които може да прекарате доста време. Разходка край него, почивка в близост до водите му или каране на водно колело - вие избирате. За малчуганите са на разположение и други забавни водни съоръжения. Водните костенурки са друга атракция - броят им вече надвишава петдесет.
Планирано време: от 1 до 2 часа
N 43 12.459 E 27 55.622
От потребителите:
Рейтинг за Езеро в Mорската градина - Варна:
5 · 0 гласа
9
Фонтан пред Община Варна
От автора: След завършване на първия ден оформяме маршрута и за втория - отново основни и разположени в една посока места. Стартираме от сградата на Общината, пред която е разположен и красив фонтан. Намират се на един от основните булеварди в града, а стигането от тях до брега на морето е много лесно и кратко.
Планирано време: до 1 час
N 43 12.429 E 27 54.953
От потребителите:
Рейтинг за Фонтан пред Община Варна:
5 · 0 гласа
10
Паметник на приморците паднали в Сръбско-българската война - Варна
От автора: Намира се пред сградата на Община Варна, до фонтана. Паметникът е осветен през 1894г, но това не е оригиналното място, на което е бил поставен - изместен е тук след като започва строежът на подлезите пред Катедралата. Това е един от многото исторически паметници във Варна, така че бъдете сигурни, че дори да следвате определен маршрут - все ще попаднете на някой от тях.
Планирано време: до 1 час
N 43 12.447 E 27 54.979
От потребителите:
Рейтинг за Паметник на приморците паднали в Сръбско-българската война - Варна:
5 · 0 гласа
11
Сградата на Икономически университет - Варна
От автора: Продължавайки по основния булевард и завивайки надясно към Морската градина, ще минете покрай сградата на Икономическия университет. Той също е сред символите на Варна и е включен в списъка с паметници на културата. Вечер сградата е красиво осветена и е невъзможно да я сбъркате. Нощните снимки стават страхотни!
Планирано време: до 1 час
N 43 12.544 E 27 55.416
От потребителите:
Рейтинг за Сградата на Икономически университет - Варна:
4.5 · 0 гласа
12
Плаж "Рапонги" - Варна
От автора: Част от деня може да прекарате на може би най-известния плаж във Варна - "Рапонги". С разчупената си обстановка и зелените палми почивката тук е гарантирана. До него може да стигнете както по крайбрежната алея пеша, така и от страната на Делфинариума, с кола. Осигурен е голям и безплатен паркинг, а пътят е нов и разширен.
Планирано време: от 2 до 4 часа
От Опознай.bg:
Уебсайт:
Телефон:

0884 080 505

N 43 12.569 E 27 56.440
От потребителите:
Рейтинг за Плаж "Рапонги" - Варна:
4 · 0 гласа
13
Делфинариум - Варна
От автора: Открит през 1984г, Делфинариумът е задължително за посещение място във Варна. Тръгвайки от плаж Рапонги лесно ще стигнете до него през пътеките в Морската градина. Водното съоръжение е единствено по рода си в България и събира гости от цялата страна, които да се насладят на шоуто с делфини. Споменът ми от посещението там е страхотен, но в същото време със смесени чувства заради грубото отношение на част от персонала. Контактът с делфините е неописуемо преживяване, което трябва да се помни само с добро и моят съвет към тези, които стопанисват комплекса, е да подбират по-внимателно персонала си, за да не остава грозно впечатление в хората, дали парите си, за да прекарат незабравимо.
Съвет: При възможност задавайте въпроси и резервирайте билети на място.
Планирано време: от 1 до 2 часа
От Опознай.bg:
Телефон:

052 302 199

N 43 12.760 E 27 56.608
От потребителите:
Рейтинг за Делфинариум - Варна:
4.5 · 31 гласа
14
Слънчев часовник на Морска гара - Варна
От автора: Започваме третия си ден от новото любимо място на варненци, а именно Морската гара. Районът тук се разви доста в последно време и направи гарата притегателно място както за разходки, така и за хапване. Часовникът е изграден от метал, дърво и камък и е разположен на малкото кръгово кръстовище. Вглеждайки се ще забележите морска котва.
Планирано време: от 1 до 2 часа
N 43 11.457 E 27 55.295
От потребителите:
Рейтинг за Слънчев часовник на Морска гара - Варна:
5 · 0 гласа
15
Железопътна гара - Варна
От автора: След приятна разходка и обяд по пристанището, ходом стигаме до ЖП гарата във Варна. Тя е една от първите в България, а сградата й е обявена за паметник от местно значение. От тук е тръгнала и първата ЖП линия в България (Варна - Русе), открита преди около петдесет години. Въпреки че няма да пътуваме с влак, разходката е приятна.
Планирано време: до 1 час
N 43 11.906 E 27 54.754
От потребителите:
Рейтинг за Железопътна гара - Варна:
5 · 0 гласа
16
Аспарухов мост - Варна
Източник: visit.varna.bg
От автора: Преди да си тръгнем от любимата Варна не пропускаме обиколката в познатите и харесвани молове, от които да се заредим с нови придобивки. След това поемаме към вкъщи през Аспаруховия мост, с последна гледка към морето. Мостът е част от магистралата Черно море и е открит през 1976г. Тук любителите на екстремни изживявания може да се запишат за скок с бънджи.
Планирано време: до 1 час
N 43 11.763 E 27 53.698
От потребителите:
Рейтинг за Аспарухов мост - Варна:
4.5 · 0 гласа