Безбожко езеро - Попово езеро - Пирин

Продължителност
2 дни
Подходящо за сезон:
Лято
Етикети:
  • Планина
  • За двойки
  • За компания
  • За сам човек
  • За уикенда
Пиринското приключение започва от град Добринище с кола до седалковият лифт, който свързва хижа Гоце Делчев и хижа Безбог. Езеро Безбог се намира точно пред хижа Безбог. Стигайки хижа Безбог пред вас се открива невероятна гледка към езеро и връх Безбог. В дясно от езерото започва пътеката към Поповото езеро. Разстоянието до там е около два часа със спиранията за снимки. Гледките на езерата и целият парков район ще ви очароват. Магията на Пирин планина ще ви омагьоса с красивите си пейзажи и кристално чисти езера.
Виж на картата
1
Хижа "Гоце Делчев" - Пирин
Източник: Deyan Vasilev
От автора: Хижата е разположена на около 10 км от град Добринище, като пътят до града е асфалтиран. Намира се в Пирин на 1412 метра надморска височина в местността Логовете. Кръстена е на един от най-значимите български революционери Гоце Делчев. Хижа Гоце Делчев е построена през 1950 година. Престоят в хижата предоставя чудесни възможности за туризъм.
Планирано време: до 1 час
N 41 45.557 E 23 32.825
2
Хижа "Безбог" - Пирин
Източник: s-kay
От автора: До хижа Безбог води седалков лифт, който тръгва от хижа Гоце Делчев. Хижа Гоце Делчев е изходен пункт за хижа Безбог. До хижата се стига след 2-3 часов преход по маркирана пътека, а с лифта се стига за 25 минути. Тя е разположена на 2240 метра надморска височина на брега на Безбожкото езеро и е една от най-новите хижи в Пирин.
Планирано време: до 1 час
N 41 44.033 E 23 31.450
От потребителите:
Рейтинг за Хижа "Безбог" - Пирин:
4.5 · 19 гласа
3
Безбожкото езеро - Пирин
Източник: Deyan Vasilev / mountain.bajhui.org
От автора: Пред хижа Безбог се намира Безбожкото езеро. Това е постоянно езеро, като в близост до него има още три временни езера. Разположено е в Безбожкия циркус източно от връх Безбог. От това езеро изтича Безбожка река приток на река Места. Езерото е на височина 2239 метра, площта му е 19 декара. Дълбоко е 7 метра.
Планирано време: до 1 час
N 41 43.948 E 23 31.444
От потребителите:
Рейтинг за Безбожкото езеро - Пирин:
5 · 2 гласа
4
Попово Езеро - Пирин
Източник: aldiphotogallery.com
От автора: Поповото езеро е най-голямото по площ и най-дълбокото езеро в Пирин. Намира се на 2234 метра надморска височина и е предпочитано от туристите. Езерото и местността около него е едно от най-популярните места за развитие на летен туризъм в Пирин. С името на езерото е свързана легенда. Според нея то се нарича така, защото в него се хвърлил поп от мъка по озлочестената му от турците дъщеря. Когато попът потънал, килимявката му изплувала и се образувало островче в средата на езерото.
Планирано време: от 2 до 4 часа
N 41 42.500 E 23 30.489
От потребителите:
Рейтинг за Попово Езеро - Пирин:
5 · 0 гласа