Детски научен център Музейко - София

5
Детски научен център Музейко - София
Музейко е най-големият детски научен център в Източна Европа. Създаден е от Фондация "Америка за България". Музейко е изграден върху разгъната площ от 3500 кв.м., 2000 от които са заети с интерактивни игри, посветени на наука, инженерство, екология, комуникации и изкуства. Те ще подпомагат по увлекателен и лесен начин желанието на малките да учат. Eдно интерактивно пространство, в което децата не просто наблюдават експонатите, но играят с тях и по този начин научават много за света, хората и цивилизацията.

Център в интериора на Музейко е неговото великанско Дърво - огромна конструкция, която свързва най-ниската с най-висока точка в сградата, но и праисторията с космоса, миналото с бъдещето. Около Дървото,интериорът на Музейко е разделен на епохи - минало, настояще и бъдеще. Във всяка епоха присъства най-интересното от нейните науки: археология и геология в миналото, природа и архитектура в настоящето, космически изследвания, енергия и комуникации в бъдещето.

В Музейко всеки ден се случва нещо ново - неговите Музейковци те очакват с научни демонстрации и закачки, увлекателни приказки и открити ателиета посветени на наука и изкуство!

Сред дългосрочните цели на детския научен център е малчуганите да идват тук заедно със своите родители, но и учители. За тях Музейко е подготвил Тематични дни, които да онагледят изучавания материал между 1-ви и 4-ти клас.

Повече информация може да намерите на Билети и работно време, Училищни посещения и Онлайн билети. Прочети още

Работно време

От вторник до неделя 10:00ч – 18:00ч


Местоположение


Допълнителна информация

http://www.muzeiko.bg Официална Facebook страница 02 902 00 00 591м. надморска височина

Коментари · 1

Впечатлена съм. Много добро място за малчуганите. Поздравления!

Участва в статии1
За семейства с деца - 9 идеи за забавна разходка Когато времето се затопли, апетитът ви за пътешествия се изостря и започвате да се оглеждате за подходящи места, които да са интересни на цялото семейство.
10° 15° Прогноза за времето 15 °C

Днес, 28 май.

10° 15° 15°C умерен дъжд

Утре, 29 май.

17° 15°C умерен дъжд

Събота, 30 май.

19° 17°C умерен дъжд

Неделя, 31 май.

10° 18° 17°C умерен дъжд

Понеделник, 01 юни.

19° 18°C умерен дъжд

Вторник, 02 юни.

11° 21° 19°C умерен дъжд

Сряда, 03 юни.

12° 20° 20°C умерен дъжд
Покажи 5-дневна