Екопътека "Пътека на здравето" - Банкя

4.5
Екопътека "Пътека на здравето" - Банкя
Тази екопътека е напълно възстановена от Столична община – Район "Банкя", а проектът е реализиран с подкрепата на "Минерални води – Банкя". Пътеката е маркирана с указателни табели и стрелки по цялата си дължина, за да бъде достъпна както за местните жители, така и за гостите на град Банкя, които не познават добре региона.

Маршрут "Пътека на здравето" - Изходна точка: гр. Банкя. Общо време на преход: около 2 часа. Денивелация: 50-60 метра. Дължина на маршрута: 6-7 километра.

От центъра на града се тръгва към военния санаториум. Пътеката минава покрай десния бряг на Градоманската река, западната част на кв. Градоман, язовира на кв. Михайлово, началото на местността Купен дол, последвано от красива борова гора. Маршрутът пресича бившата теренна пътека и покрай Теневия баир се влиза в Старо село (старата част на Банкя), след което се стига и до църквата "Св. св. Кирик и Юлита". Пътеката се връща обратно по алтернативен маршрут до изходна точка. Прочети още

Местоположение


Допълнителна информация

732м. надморска височина Източник: facebook.com

Коментари · 8

Пътеката е прекрасна, има обособени пейки, кошчета. В краткия й вариант е около 2 км в гората близо до Резиденцията. Ако ви се върви повече продължавате по маршрута, стигате язовир с ресторане, продължавате през едно поле, където пътеката е с маркировка и места за отдих и накрая се връщате в центъра на Банкя, може би около 5км е общо. Препоръчвам!

Пътеката е много кратка, гореща и пресича един път, което въпбще не беше приятно. Няма хубава маркировка и не се знае накъде да тръгнеш по някое време. Не бих я препоръчала като цяло.

Пътеката е лека и подходяща за деца и по-възрастни хора.

Приятно място за разходка

Пътеката е лека и приятна за разходка. В началото се върви в гората където е прохладно и приятно, но никъде няма чешми за водичка, така че си носете. След 2-3км става шосе и е много неприятно, защото се върви по слънце и има коли - през лятото е много горещо.

15° Прогноза за времето 15 °C

Днес, 01 юни.

15° 15°C ниска облачност

Утре, 02 юни.

13° 12°C слаб дъжд

Сряда, 03 юни.

16° 14°C слаб дъжд

Четвъртък, 04 юни.

21° 19°C разсеяна облачност

Петък, 05 юни.

11° 22° 21°C слаб дъжд

Събота, 06 юни.

10° 17° 15°C силен дъжд

Неделя, 07 юни.

21° 18°C разкъсана облачност
Покажи 5-дневна