"Пътека на здравето"- Копривщица

"Пътека на здравето"- Копривщица
"Пътеката на здравето" е от маршрутите с леко натоварване и се намира се в землището на Копривщица. Специфичното е, че по целия маршрут има разположени спортни съоръжения – лостове, халки, дървени успоредки и др. Разстоянията между съоръженията могат да се преминат с тичане поради сравнително еднородния терен – без много стръмни спускания и изкачвания.

Пътеката започва от края на улица "Доганска" и криволичи нагоре към планината. Първо следва изкачване до поляните на местността Войводенец, където се провеждат Националните събори по народно творчество. От тук се разкрива панорамна гледка към Стара Планина и към Копривщица. На изток се вижда връх Св. Димитър, около който минава и самата пътека.

Връщането е по обиколен маршрут в дясно и отново се излиза на улица "Доганска". Целия маршрут е с дължина около 5 км и е подходящ и за деца и за възрастни хора. Идеята е всеки желаещ да може да използва разстоянията не само за разходка, но и за физически упражнения, увеличавайки натоварването спрямо личната си физическа подготовка. Прочети още

обектът е добавен от: Таня Рангелова

Допълнителна информация

15 792 преглеждания 408 преглеждания за последния месец 1075м. надморска височина

Коментари · 2

Потвърждавам, не съществува.

Пътеката на здравето вече не съществува.

Популярни оферти

Виж всички
12° Прогноза за времето 12 °C

Днес, 02 юни.

12° 12°C слаб дъжд

Утре, 03 юни.

14° 13°C слаб дъжд

Четвъртък, 04 юни.

18° 16°C слаб дъжд

Петък, 05 юни.

20° 18°C слаб дъжд

Събота, 06 юни.

13° 13°C силен дъжд

Неделя, 07 юни.

19° 17°C ясно небе
Покажи 5-дневна