Горски център "Чатъма"

4.1
Горски център "Чатъма"
Горски център "Чатъма" се намира в едноименната защитена местност, на западния бряг на язовир "Голям Беглик". Създаден е в резултат от сътрудничество между сдружение "Байкария" и горско стопанство „Беглика“, а целта му е да функционира като място за обучения, природоопазващи инициативи, демонстриране на практики за устойчиво развитие и туризъм.

Центърът се състои от седем масивни постройки, които в миналото са били използвани за нуждите на горското стопанство и до началото на 80-те години са били част от лесничейство "Чатъма". Следва почти тридесет годишен период на постепенна разруха и през 2010г в рамките на проект, реализиран от сдружение "Байкария", постройките са възстановени и оборудвани. Инсталирани са системи за подгряване на вода и производство на електроенергия от слънцето.

В горския център се предлага информация за региона, както и услуги по храна и настаняване, водачи и екипировка под наем, приключенски лагери за деца и др. В района се организира и едно от най-популярните фестивални събития в Западни Родопи – "Беглика фест". Прочети още

Местоположение


Допълнителна информация

27 559 преглеждания 452 преглеждания за последния месец http://bikearea.org/ 1537м. надморска височина Източник: rodopi-map.org

Коментари · 3

Когато става въпрос за ски на Витоша или Пирин топ еколога Тома Белев рови за всякакъв вид разрешителни, концесионни такси и т.н. Когато трябва негови хора да ползват обекти без съответните разрешения за ползване може, да не говорим че там се извършва и търговска дейност без разрешение и касов апарат.

Красив и любим за мен язовир!

Това е най-красивото място на целия свят.

Популярни оферти

16° Прогноза за времето 16 °C

Днес, 03 юни.

16° 16°C слаб дъжд

Утре, 04 юни.

15° 14°C слаб дъжд

Петък, 05 юни.

17° 15°C разсеяна облачност

Събота, 06 юни.

11° 7°C умерен дъжд

Неделя, 07 юни.

18° 17°C слаб дъжд

Понеделник, 08 юни.

15° 15°C силен дъжд

Вторник, 09 юни.

15° 15°C силен дъжд
Покажи 5-дневна