Парк "Дружба" - Велико Търново

5
Парк "Дружба" - Велико Търново
Парк "Дружба" в град Велико Търново е сравнително голям и много добре озеленен, с много пейки и широки алеи.
Малки и големи могат да премерят сили в първата въжена градина с приключенски парк. Атракцията е изградена в източната част на парк "Дружба". В естествена среда сред дърветата е прокарана система от въжета и дървени конструкции и прегради, които се преодоляват.

Дървените елементи са изградени така, че да не повреждат растителността, и за тяхното разполагане е взето и експертното мнение на еколози. Въжената градина е изградена само от естествени материали и не застрашава природата. Лианите се кръстосват между дърветата и заедно с дървени елементи, разпределени между тях, оформят различни маршрути с индивидуална трудност, през които се преминава с обезопасителни съоръжения и инструктор. Освен чудесен метод за спортуване, подобни приключенски паркове са и начин за отмора и забавления сред природата.

Висящата въжена градина е по силите на хора с различни физически възможности, като в същото време развива качества като сила, издръжливост, координация и самоконтрол. Безопасността е гарантирана от осигурителната екипировка. Един от най- зрелищните и атрактивни маршрути за преодоляване предвижда и т.нар. "лифт". Смелчаците се пускат с макара по въже на разстояние от около 20 метра и височина между 2 и 10 метра. От въжета и дървени елементи в парк "Дружба" са оформени и специален батут, бягащи мостчета и висящи препятствия.
В близост до детския кът с катерушките и пързалките има обособено специално място, където можете да разходите вашите домашни любимци.
В последните години около празника на града (22 март) обширното място на входа се използва за увеселителен лунапарк с много люлки, гондоли, колела и балони. През зимата в парк "Дружба" се изгражда ледена пързалка, която радва малки и големи. Прочети още

Допълнителна информация

184м. надморска височина Източник: strannik.bg

Коментари

17° Прогноза за времето 16 °C

Днес, 29 май.

17° 16°C умерен дъжд

Утре, 30 май.

19° 18°C умерен дъжд

Неделя, 31 май.

11° 19° 19°C умерен дъжд

Понеделник, 01 юни.

20° 18°C разкъсана облачност

Вторник, 02 юни.

11° 20° 20°C умерен дъжд

Сряда, 03 юни.

10° 21° 20°C умерен дъжд
Покажи 5-дневна