Местност "Паша дере"

3.7
"Паша дере" е местност в България. Намира се във Варненска област, в близост до варненския квартал "Галата". Известна е с дивата си природа, незасегната от туризма, чистите си и широки плажове и липсата на урбанизация. Познат е като място, което се посещава от млади хора, които лагеруват и нощуват там през лятото.

"Паша дере" е последният плаж на юг от Варна, преди края на построените 10 километра от Автомагистрала "Черно море", свързваща морската столица с Бургас. До самия плаж се стига по шосе, разклоняващо се от пътя за Бургас, точно на края на 10-те километра. Пътят е много тесен, а в последния си километър е "черен", но до плажа се стига и с обикновена кола. Преди него се намират плажовете на кв. Аспарухово, кв. Галата, местността Фичоза и хижа "Черноморец". Отстои на 15км от центъра на града. Намира се в близост до южната вилна зона на морската столица - Боровец.

Създадена е маркировка за туристическите маршрути в региона. От края на 90-те години е прокаран газопровод, който нарушава естетическия облик на региона. Въпреки това през последните години "Паша дере" придобива популярност и сега през почивните дни се стичат множество хора, желаещи да релаксират на по-спокойно място от градските плажове. Морето е изключително чисто и богато на морски видове, плажната ивица също е незасегната от хората - не е застроена. Прочети още

обектът е добавен от: Svetla

Местоположение


Допълнителна информация

35 446 преглеждания 616 преглеждания за последния месец Линк към Wikipedia 110м. надморска височина

Коментари · 4

За съжаление и там вече е мръсно... Фасове и боклук по плажа. Пътя почти го няма.

Чисто и вълшебно... като първо юлско утро :) Видях младежи да събират фасовете си в джоба... И ние, от нашите 2 палатки си носихме боклука до контейнер във Варна.

На половината път пеша разходка по край- и надбрежните пътеки от кв. Аспарухово, гр. Варна през Галата посока река Камчия - разкошна и чиста бисерна изумрудена вода, перфектна пясъчна ивица и ясна слънчева гледка, отмора и припек, спокойно и тихо, сенчест горски кът и защитено езеро, с любимците ми - сладки кученца, вълчета и мечета, които ми правят компания неотлъчно и са най-добрите ми приятели и пажове.

12° 17° Прогноза за времето 17 °C

Днес, 02 юни.

12° 17° 17°C умерен дъжд

Утре, 03 юни.

10° 18° 17°C ясно небе

Четвъртък, 04 юни.

13° 22° 20°C ниска облачност

Петък, 05 юни.

15° 24° 23°C разсеяна облачност

Събота, 06 юни.

18° 23° 23°C слаб дъжд

Неделя, 07 юни.

16° 23° 21°C ясно небе
Покажи 5-дневна