Плаж "Солниците" - Бургас

4.6
Плаж "Солниците" - Бургас
Плаж "Солниците" е един от най-усамотените и спокойни плажове в района на Бургас. Той се намира още по на север от Северния плаж, в близост до Атанасовското езеро - едно от малкото места в България, където можете да се насладите на СПА процедури съвсем безплатно и то под открито небе.През последните години плажът е доста атрактивен за хората, които предпочитат да избегнат големите тълпи и да събират тен необезпокоявани. Любителите на кайта и уиндсърфа също са примамени от спокойствието на Солниците и използват именно това място, за да практикуват любимия си спорт.

Плажната ивица е покрита с черен пясък, който през лятото се нагрява толкова силно, че е почти невъзможно да се върви по него с боси крака, но за сметка на това е чист и ситен. Най-голямото предимство на плажа освен, че ще бъдете един от малкото му посетители е, че се намира в близост до бургаските солници, където има естествени басейни с лечебна кал, сол и луга. Посещението им е напълно безплатно, затова през лятото са напълно обичайна гледка хората, нацапани с кал. Прочети още

Местоположение


Допълнителна информация

11 252 преглеждания 274 преглеждания за последния месец Източник: gotoburgas.com

Коментари · 3

Много приятно място. За съжаление не само вече се заплаща, но и персонала се държи доста зле с посетителите (също си имат врътка с билетчетата). Би било хубаво да има и табели и с реда и времетраенето на процедурите.

Посещението на солниците 'калта се заплаща.

Много тихо и спокойно място за отдих, кеф ти луга и кал, кеф ти бира и рибка, кеф ти море. Може дори да си направиш нудистки плаж.

14° 18° Прогноза за времето 18 °C

Днес, 03 юни.

14° 18° 18°C слаб дъжд

Утре, 04 юни.

12° 24° 21°C ясно небе

Петък, 05 юни.

15° 25° 24°C разкъсана облачност

Събота, 06 юни.

16° 24° 24°C слаб дъжд

Неделя, 07 юни.

15° 25° 23°C ясно небе

Понеделник, 08 юни.

17° 24° 24°C ниска облачност

Вторник, 09 юни.

17° 23° 22°C слаб дъжд
Покажи 5-дневна