Екопътека Равнища

4.8
село Равнища · Екопътеки
Село Равнища и едноименната хижа се намират на около 30км от Пловдив, като се минава през Първенец и с. Дедево.

Малко преди хижата се отбива наляво и се тръгва по широк черен път. Продължава се по широка планинска пътека, водеща до дърво с указателни табели. Тръгва се наляво по пътечка, спускаща се към гората. Следва се жълтата маркировка, която се намира по дървета и скалите.

Маршрутът по пътеката ще ви отнеме около 30мин и ще ви отведе до скалиста местност с прекрасна панорамна гледка. От там се виждат зелените родопски склонове, а небето сякаш е в ръцете. Надморската височина е около 1260м, а на ръба на тази скала си стои самичко едно дърво. Без листа и цвят, без другар... Стои и се любува на величествената Родопа планина.
За истинските ценители на природата и нейните дарове, тази разходка си заслужава. Прочети още

обектът е добавен от: Tanya Rodozova

Местоположение


Допълнителна информация

27 102 преглеждания 1 900 преглеждания за последния месец 1260м. надморска височина

Коментари · 7

Тръгва се от паркинга на "Фабриката" по горския път вляво, и се ходи само по него докато стигнете широка поляна на кръстопът с някаква стара сграда, която ви се пада в дясно. Дървото с табелите и право пред вас и от него хващате пътя наляво, който се спуска стръмно надолу. Скалите са сравнително близо вече. Накрая се ходи по къса пътечка. Самотното дърво го няма вече, но гледката си заслужава. Разходката е приятна и е подходяща и за деца.nПоздрави на всички туристи и нека пазим гората чиста!

Много трудно намерихме гледката. Ходихме около час и половина, доста беше изморително, защото постоянно се изкачваш, но накрая всичко си заслужаваше! Беше невероятно!

Днес бяхме. Няма никаква ЕКО пътека. Път разбит от дърводобива. В Бойково има много по-подходящи пътеки за разходка. НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ.

Много е красиво , НО по екопътеката срещнахме мечка с две мечета. Носете си пиратки.

Много приятна за разходка, чудесна гледка

18° Прогноза за времето 17 °C

Днес, 02 юни.

18° 17°C слаб дъжд

Утре, 03 юни.

18° 16°C слаб дъжд

Четвъртък, 04 юни.

22° 21°C слаб дъжд

Петък, 05 юни.

12° 26° 24°C разсеяна облачност

Събота, 06 юни.

12° 18° 16°C умерен дъжд

Неделя, 07 юни.

11° 22° 20°C ясно небе
Покажи 5-дневна