Разходка с корабче до о.Света Анастасия

5
Южно черноморие · Разходка с лодка
Разходка с корабче до о.Света Анастасия
Остров Света Анастасия се намира в Бургаския залив в Черно море. Изграден е от вулканични скали, висок 12 метра, на места 17, а площта му е близо 9 декара. Между 1945 и 1990г носи името Болшевик. Островът е забулен в мистерия и за него се разказват стотици легенди и истории.

Община Бургас осъществява транспорт до остров Света Анастасия с 18-метровия общински катамаран "Анастасия". Той е оборудван с най-съвременна техника и отговаря на всички стандарти и изисквания за безопасност. Цената на двупосочния билет за пътуване до острова с кораб "Анастасия", може да видите тук. График и контакти на корабите, пътуващи до остров Света Анастасия, може да видите тук.

Пътуването с корабче в едната посока отнема около 30-40 мин, а престоят на самия остров е 2 часа, през които може да се похапне в ресторанта, да разгледате музея или просто да се разходите.

След като дълги години островът беше в окаяно състояние и почти недостъпен, с отварянето си през миналата година, след пълна реставрация, интересът към него е изключително голям. Нетърпеливите да го видят са толкова много, че има дни, в които "малкият остров" се оказва действително твърде малък за всички желаещи да го посетят. За да е комфортен престоят на всеки един посетител не се допуска броят на посетителите на острова по едно и също време да надвишава 100-150 човека.

Предвид всичко това, ако сте решили да посетите острова, предварително проверете възможностите за пътуване дотам, свободните места за избрания от вас ден и час, не на последно място – прогнозата за времето, от която зависи осъществяването на курсовете.Препоръчително е предварително да направите резервация за вашето пътуване. Резервацията ви не ви задължава финансово и важи до 30 минути преди часа на тръгване на кораба.

Повече информация може да намерите тук. Прочети още

Местоположение

Южно черноморие


Допълнителна информация

http://anastasia-island.com Официална Facebook страница За резервации на общински кораб Анастасия: 0882 00 41 24 (всеки ден от 09:00ч до 17:00ч)

Коментари · 1

За да усетите атмосферата на острова, и да му се насладите на 100% силно препоръчвам нощувката там! След като замине и последното корабче с посетители настава неимоверна тишина и спокойствие! А посрещането на изгрева също е много внушително...

Популярни оферти

Виж всички
10° 20° Прогноза за времето 19 °C

Днес, 29 май.

10° 20° 19°C умерен дъжд

Утре, 30 май.

11° 22° 21°C умерен дъжд

Неделя, 31 май.

13° 21° 21°C умерен дъжд

Понеделник, 01 юни.

13° 20° 20°C умерен дъжд

Вторник, 02 юни.

14° 20° 20°C тъмни облаци

Сряда, 03 юни.

13° 21° 21°C слаб дъжд
Покажи 5-дневна