Еко селище "Азарея" - Горно Трапе

4.7
село Горно Трапе · Оригинални къщи
Еко селище "Азарея" - Горно Трапе
Екоселище "Азарея" отдава целогодишно под наем шест дървени къщички за гости.
Предлага една изцяло нова философска концепция, един коренно нов тип сгради, които по своята форма, конструкция, използвани материали и ефективност нямат аналог в България и Европа.

Екоселище "Азарея" е разположено на 6км от Троян, в близост до Чифлика и Шипково, места с лечебни минерални извори. Селището се състои от 6 броя кръгли дървени къщи с форма на конусна пирамида, разположени в кръг. Всички къщи са ориентирани на юг и гледат към красивото планинско било. Къщите са на две нива с РЗП 60кв.м и са изпълнени изцяло от дървена конструкция. Изпълнен е специален ландшафтен проект за озеленяване, с помощта на който пространството е оформено като цветна мандала.

На централната площадка е разположена контурна дървена пирамида, която се използва за лечение и медитация. В градината място за рефлексотерапия и закътано барбекю. При проектирането са използвани познания по фън шуй, като е оформена една изключително хармонична среда, в която форми, пропорции, цветове и елементи да въздействат на човека да се чувства жизнен, енергичен, с активиран творчески потенциал и позитивна нагласа към света. Смята се, че такъв тип екологични къщи оказват благотворно въздействие върху хората, които ги обитават в няколко направления:
- Изчезва главоболието и умората;
- Възстановяване правилния енергообмен и укрепване имунната система на организма.;
- Нормализира кръвното налягане;
- Възстановява нормалното функциониране на нервната система;
- Нормализира нивото на кръвната захар;
- Увеличава енергийния статус на човека;

"Азарея" на езика на траките е наименованието на съзвездието "Голямата мечка". Поразителна е приликата на формата на парцела, върху който е построено екоселището с очертанията на "Голямата мечка" на звездното небе. Подреждането на най-ярките звезди от това съзвездие образува характерна фигура оприличавана на черпак или волска кола, окъдето идва и традиционното му българско име Колата. Прочети още

обектът е добавен от: Kaloqna Shangova

Допълнителна информация

http://www.azareiya.com Официална Facebook страница 02 953 41 72, 0886 447 943, 0888 214 466 547м. надморска височина

Коментари · 2

Платихме за цяла вила 200лв за уикенд и очаквахме наистина много! nИмаше коса в канала на банята, използвани хавлии и забравени зад вратата на банята, драсканици по стената на която пише да се събуваме, стъпалата за вторият етаж са толкова стръмни , че може да св пребиете докато се изкачвате! Следващият път на спа хотел поне си струват парите и знаеш , че ще е чисто!

Идеално място за почивка и релакс сред красива природа и свеж въздух. На 2км от Азарея се намира курортния комплекс "Острова" разполагащ с открит и закрит басейн.

Популярни оферти

Комплекс Острова*** Почивка в Троянския Балкан! Нощувка със закуска и вечеря, плюс релакс зона - в с. Бели Осъм Grabo.bg 1 нощувка 55лв/ден Топ цена: 54.50лв Виж повече » Хотел Биле*** Почивка край Троян! Нощувка със закуска и вечеря, плюс ползване на джакузи Grabo.bg 2 бр. 1-5 нощувка 48лв/ден Топ цена: 52.00лв Виж повече » Семеен хотел Мания*** Цяло лято в Троянския Балкан! Нощувка със закуска и възможност за вечеря, плюс релакс зона - в с. Чифлик Grabo.bg 1-2 нощувка 45лв/ден Топ цена: 45.00лв Виж повече » Хотел Шато Монтан*** В Троян до края на Септември! Нощувка със закуска и вечеря, плюс сауна и басейн Grabo.bg 3 бр. 1-2 нощувка 55лв/ден Топ цена: 54.50лв Виж повече » Семеен хотел Блян** Почивка в Троянския Балкан! Нощувка със закуска за до четирима, плюс минерален басейн, в с. Чифлик Grabo.bg 2 бр. 1 нощувка 04:29:24 2 35лв/ден Топ цена: 70.00лв Виж повече » Парк-хотел Фея*** Почивка в Троянския Балкан! 2 или 3 нощувки със закуски и вечери, плюс релакс зона Grabo.bg 6 бр. 2-3 нощувки 04:29:24 56лв/ден Топ цена: 112.00лв Виж повече »
Виж всички
10° 18° Прогноза за времето 18 °C

Днес, 01 юни.

10° 18° 18°C слаб дъжд

Утре, 02 юни.

16° 16°C умерен дъжд

Сряда, 03 юни.

16° 16°C умерен дъжд

Четвъртък, 04 юни.

22° 21°C слаб дъжд

Петък, 05 юни.

14° 25° 23°C слаб дъжд

Събота, 06 юни.

12° 18° 16°C умерен дъжд

Неделя, 07 юни.

10° 21° 20°C слаб дъжд
Покажи 5-дневна