Винарска изба "Братя Минкови" - Венец

село Венец (Област Бургас) · Винен туризъм и дегустации
Винарска изба "Братя Минкови" - Венец
В Карнобатския край винопроизводството има многовековна традиция. Малко известен факт е, че карнобатски винари са донесли на България първия златен медал от световно винено изложение. Отличието е присъдено през далечната 1894г в Брюксел на Иван, Васил и Никифор Минкови, известни като братя Минкови. Произхождали от знатен род и били изключително напредничави и просветени хора. И тримата завършили престижни европейски университети, но решили да се посветят на най-голямата си страст – винарството.

През 1875г братя Минкови създали своя изба във възрожденската част на Карнобат – Черковна. Деветнадесет години по-късно, през 1894г, те изпратили проби от най-доброто си вино на Международното изложение в Брюксел. Журито го удостоило със златен медал и то станало първото българско вино, получило най-престижното за времето си европейско отличие.

Днес Винарска изба "Братя Минкови" остава вярна на традициите наследени от тримата братя от далечната 1875г. Енолозите на избата съчетават автентичните технологии на старите майстори с най-модерните достижения във винопроизводството.

Уникалното съчетание на релеф, климатични и почвени особености е предпоставка за превъзходното качество на гроздето от Карнобатския край. В Карнобатската котловина се отглеждат както традиционни за страната, така и интернационални винени сортове. Разнообразието от сортове и тероарните особености на района благоприятстват създаването на висококачествени вина.

Винарска изба "Братя Минкови" е най-очарователната нова дестинация за винен туризъм. Тя носи духа на Българското Възраждане и уюта на старата градска къща. Изградена е върху живописен хълм, сред великолепните лозя на Карнобатския край. Архитектурата и обзавеждането са издържани в класически ретро стил.

В тази романтична атмосфера се дегустират спечелилите множество награди бели и червени вина MINKOV BROTHERS и CYCLE. Към тях се поднасят апетитни ястия от националната и световна кухня. Енолозите на избата организират "пътешествия" през различните винени стилове, застъпени в селекциите на избата.

Безспорна атракция е възможността лично да се наблюдават етапите на винопроизводство. Гостите на избата могат да опитат очарованието на висококачествените вина, които тя предлага. Ако сезонът позволява, те ще могат да проследят целия път на винопроизводството – от гроздобера до стареенето в дъбовите бъчви в подземните тунели. Комбинацията от прекрасна гледка, уют и селектирани вина прави посещението наистина запомнящо се. Прочети още

обектът е добавен от: Simona Sh

Допълнителна информация

4 380 преглеждания 46 преглеждания за последния месец http://www.minkovbrothers.bg 0882 151 500 182м. надморска височина

Коментари

Популярни оферти

10° 18° Прогноза за времето 18 °C

Днес, 02 юни.

10° 18° 18°C умерен дъжд

Утре, 03 юни.

18° 17°C умерен дъжд

Четвъртък, 04 юни.

22° 19°C разкъсана облачност

Петък, 05 юни.

11° 24° 22°C ниска облачност

Събота, 06 юни.

14° 22° 20°C умерен дъжд

Неделя, 07 юни.

12° 24° 22°C ясно небе
Покажи 5-дневна